Contact
Mijn UnitedConsumers

Flash glucose monitoring vergoeding

Dankzij Flash Glucose Monitoring (FGM) is het mogelijk om je bloedsuiker te meten zonder te hoeven prikken. Een aantal groepen mensen met diabetes kunnen een Flash Glucose Monitoring vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Wij vertellen je hoe dit zit.


Flash Glucose Monitoring, hoe werkt het?

Middels een sensor op je bovenarm wordt met de Flash Glucose Monitoring je bloedglucosewaarde gemeten. Er komt geen prikje meer bij kijken en het is daardoor pijnloos. De sensor meet continu de glucose in het onderhuidse weefselvocht. Om te weten wat de bloedglucosewaarde is, hoef je enkel de sensor te scannen met een Flash Glucose Monitoring reader of met een app op je smartphone.

Door de sensor te scannen, kun je meteen alle waarden van de afgelopen 8 uur inzien. Dit geeft je een veel completer beeld van eventuele schommelingen in je bloedglucosewaarden. De Flash Glucose Monitoring informatie kun je ook eenvoudig delen met een specialist. De FreeStyle Libre is een specifieke flash glucosemeter die al vergoed wordt voor een bepaalde groep diabetici.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Diabetesmateriaal
Freestyle libre
Podotherapie

 

 

Terug naar alle vergoedingen