Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Flash glucose monitoring vergoeding

Dankzij Flash Glucose Monitoring (FGM) is het mogelijk om uw bloedsuiker te meten zonder te hoeven prikken. Een aantal groepen mensen met diabetes kunnen een Flash Glucose Monitoring vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Wij vertellen hoe dit zit.

Flash Glucose Monitoring, hoe werkt het?

Middels een sensor op uw bovenarm wordt met de Flash Glucose Monitoring uw bloedglucosewaarde gemeten. Er komt geen prikje meer bij kijken en het is daardoor pijnloos. De sensor meet continu de glucose in het onderhuidse weefselvocht. Om te weten wat de bloedglucosewaarde is, hoeft u enkel de sensor te scannen met een Flash Glucose Monitoring reader of met een app op uw smartphone.

Door de sensor te scannen, kunt u meteen alle waarden van de afgelopen 8 uur inzien. Dit geeft u een veel completer beeld van eventuele schommelingen in uw bloedglucosewaarden. De Flash Glucose Monitoring informatie kunt u ook eenvoudig delen met een specialist. De FreeStyle Libre is een specifieke flash glucosemeter die al vergoed wordt voor een bepaalde groep diabetici.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Flash Glucose Monitoring vergoeding

Bepaalde groepen diabetici krijgen sinds 2019 een Flash Glucose Monitoring vergoeding uit de basisverzekering:

  • Patiënten met diabetes type 1.
  • Zwangere vrouwen met diabetes type 2.
  • Vrouwen met diabetes type 2 die zwanger willen worden.
  • Patiënten met diabetes type 2 met een intensief insulineschema.
Terug naar boven