Contact
Mijn UnitedConsumers

Flash glucose monitoring vergoeding

Dankzij Flash Glucose Monitoring (FGM) is het mogelijk om uw bloedsuiker te meten zonder te hoeven prikken. Een aantal groepen mensen met diabetes kunnen een Flash Glucose Monitoring vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Wij vertellen hoe dit zit.


Flash Glucose Monitoring, hoe werkt het?

Middels een sensor op uw bovenarm wordt met de Flash Glucose Monitoring uw bloedglucosewaarde gemeten. Er komt geen prikje meer bij kijken en het is daardoor pijnloos. De sensor meet continu de glucose in het onderhuidse weefselvocht. Om te weten wat de bloedglucosewaarde is, hoeft u enkel de sensor te scannen met een Flash Glucose Monitoring reader of met een app op uw smartphone.

Door de sensor te scannen, kunt u meteen alle waarden van de afgelopen 8 uur inzien. Dit geeft u een veel completer beeld van eventuele schommelingen in uw bloedglucosewaarden. De Flash Glucose Monitoring informatie kunt u ook eenvoudig delen met een specialist. De FreeStyle Libre is een specifieke flash glucosemeter die al vergoed wordt voor een bepaalde groep diabetici.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Diabetesmateriaal
Freestyle libre
Podotherapie