Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Leefstijlcheck vergoeding

Een leefstijlcheck brengt uw, zoals de naam al zegt, leefstijl in kaart. De leefstijlcheck wordt gedaan vanuit uw huis, waarna u vervolgens persoonlijke onlinegesprekken heeft met uw online leefstijlcoach. U kunt een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering

Verschil gezondheidstest en leefstijlcheck

In 2021 vervangt de leefstijlcheck wat voorheen de gezondheidstest was. Het doel van deze wijziging is u inzicht geven in uw leefstijl, waarna u een gezondere leefstijl kan worden aangemeten. Maar wat zijn nou de veschillen tussen de gezondheidstest en de leefstijlcheck?

Gezondheidstest 2020 Leefstijlcheck 2021
Algemene vragenlijst gezondheid. Glucosetest thuis.
Bloedonderzoek: cholesterol en glucose. Cholesteroltest thuis.
Urineonderzoek: o.a. eiwit, bloed en glucose. Buikomvang thuis meten.
Onderzoek gezichtsscherpte en longfunctietest. Online vragenlijst gezondheid.
Schriftelijke eindrapportage en adviesgesprek n.a.v. uitslag. Online gesprekken met uw leefstijlcoach.
Uit te breiden met een fietstest, een gesprek met een leefstijlcoach en een hoortest.  

Wat is een leefstijlcheck?

De leefstijlcheck is bedoeld om u te helpen een gezonde leefstijl te vinden. Bij een leefstijlcheck worden er enkele testen gedaan, die u thuis kunt doen. Vervolgens heeft u persoonlijke gesprekken met een online leefstijlcoach. De leefstijlcheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Cholesterol- en glucosetest.
  • Buikomvangmeting en BMI-meting.
  • Persoonlijk gesprek met een online leefstijlcoach.

Vergoeding leefstijlcheck

U kunt de leefstijlcheck vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Met onze aanvullende verzekeringen krijgt u namelijk een budget voor preventie. Dit budget kunt u onder andere besteden aan de leefstijlcheck. U krijgt een vergoeding tot het maximumbudget voor preventie, wat per aanvullende verzekering kan verschillen.

Wanneer krijgt u geen vergoeding

Als uw online leefstijlcoach geen contract heeft, dan worden de kosten niet vergoed. Bekijk daarom van tevoren of uw online leefstijlcoach gecontracteerd is.

Zorgveleners vinden

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Vanaf 2019 is ook het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) opgenomen in het basispakket. Zo wordt dit een extra middel dat ingezet kan worden in de strijd tegen obesitas. De huisarts kan u doorverwijzen als u een (matig) verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico loopt. U krijgt dan gedurende 24 maanden advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.

Bekijk ook:

DNA onderzoek
SOA test
GLI

 
Terug naar boven