Contact
Mijn UnitedConsumers

Lenzen vergoeding

Verzekeraars maken onderscheid tussen medische lenzen en contactlenzen. Wij raden je daarom aan om hier goed op te letten bij jouw keuze voor een zorgverzekering. Het kan interessant zijn om een aanvullende verzekering voor de vergoeding van je contactlenzen af te sluiten. Bekijk hieronder de vergoeding voor lenzen vanuit de zorgverzekering.

 

Lenzen vergoeding


Lenzen vergoeding uit de basisverzekering

Medische lenzen worden uit de basisverzekering vergoed. Dit zijn lenzen die je nodig hebt bij een aandoening of een verwonding. Bekijk hier de vergoeding voor lenzen uit onze zorgverzekering.


Lenzen verzekering

Als je contactlenzen draagt, is het mogelijk om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. De hoogte van deze lenzen vergoeding is afhankelijk van het pakket dat je kiest – houd hierbij dus rekening mee bij de keuze voor een aanvullende verzekering. Bekijk hier de vergoeding voor lenzen uit de aanvullende verzekeringen.


Is een lenzenverzekering verstandig?

De vergoeding voor lenzen is vaak erg laag. Daarom is het verstandig om eerst uit te zoeken of een lenzenverzekering wel loont. Soms is het namelijk voordeliger om de lenzen helemaal zelf te betalen – dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je in totaal meer kwijt bent aan de premie van een aanvullende verzekering dan wat de lenzen kosten.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 
 

Terug naar alle vergoedingen