Contact
Mijn UnitedConsumers

Lenzen vergoeding

Verzekeraars maken onderscheid tussen medische lenzen en contactlenzen. Wij raden u daarom aan om hier goed op te letten bij uw keuze voor een zorgverzekering. Het kan interessant zijn om een aanvullende verzekering voor de vergoeding van uw contactlenzen af te sluiten. Bekijk hieronder de vergoeding voor lenzen vanuit de zorgverzekering.

 

Lenzen vergoeding


Lenzen vergoeding uit de basisverzekering

Medische lenzen worden uit de basisverzekering vergoed. Dit zijn lenzen die u nodig heeft bij een aandoening of een verwonding. Bekijk hier de vergoeding voor lenzen uit onze zorgverzekering.

Lenzen verzekering

Als u contactlenzen draagt, is het mogelijk om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. De hoogte van deze lenzen vergoeding is afhankelijk van het pakket dat u kiest – houd u hierbij dus rekening mee bij de keuze voor een aanvullende verzekering. Bekijk hier de vergoeding voor lenzen uit de aanvullende verzekeringen.

Is een lenzenverzekering verstandig?

De vergoeding voor lenzen is vaak erg laag. Daarom is het verstandig om eerst uit te zoeken of een lenzenverzekering wel loont. Soms is het namelijk voordeliger om de lenzen helemaal zelf te betalen – dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u in totaal meer kwijt bent aan de premie van een aanvullende verzekering dan wat de lenzen kosten.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen