Logeerhuis vergoeding

Als uw kind in een ziekenhuis wordt opgenomen, wilt u graag in de buurt zijn. In zo’n geval is het mogelijk om als ouders en gezinsleden te verblijven in een logeerhuis. U kunt ook gebruik maken van een logeerhuis wanneer u zelf een behandeling van meerdere dagen in het ziekenhuis moet ondergaan. Zo hoeft u niet iedere dag op en neer te reizen, maar kunt in het logeerhuis in de buurt verblijven.

Logeeropvang volwassenen

Wilt u bij uw kind of partner in de buurt verblijven tijdens een ziekenhuisbehandeling, dan wordt dit helaas niet uit de basisverzekering vergoed. Moet u zelf een ziekenhuisbehandeling ondergaan, ver van huis, dan wordt dit wel uit de basisverzekering vergoed. Mits u voor uw behandeling minstens 3 aaneengesloten dagen in het ziekenhuis moet zijn.

Vergoeding logeerhuis uit aanvullende verzekering

Het verblijf in een logeerhuis wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. U kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van een logeerhuis vergoed te krijgen. De vergoeding geldt voor een verblijf in een:

  • Kiwanishuis.
  • Ronald McDonaldhuis.
  • Logeerhuis dat verbonden is aan een Nederlands ziekenhuis.

Het logeerhuis kunt u gebruiken als een gezinslid wordt opgenomen in het ziekenhuis. Ook is een logeerhuis handig als uzelf wordt opgenomen en gezinsleden in de buurt willen zijn.

Wilt u in een logeerhuis verblijven omdat u meerdere dagbehandeling moet ondergaan? Dan is het voor de vergoeding van de kosten belangrijk dat deze dagbehandelingen op aaneengesloten dagen plaatsvinden. Op een logeerhuis vergoeding uit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

 
Terug naar boven