Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding loophulpmiddelen

Als u moeite heeft met lopen, zijn er gelukkig allerlei loophulpmiddelen die u kunnen ontlasten of ondersteunen. Of u nu een tijdelijk hulpmiddel of een permanente oplossing nodig heeft, de basisverzekering vergoedt in veel gevallen het benodigde loophulpmiddel. Bekijk op deze pagina welke hulpmiddelen er zijn en hoe de vergoedingen ervoor zijn geregeld.

Loophulpmiddelen vergoed uit basisverzekering

De basisverzekering vergoedt basiszorg waarond bijvoorbeeld een huisartsbezoek, geneesmiddelen en urgente ziekenhuisopname vallen. Ook enkele medische hulpmiddelen worden door de basisverzekering vergoedt – vaak met eigen risico. Loophulpmiddelen vormen hier een uitzondering op: ze worden zonder eigen risico door de basiszorgverzekering vergoed.

Wij vertellen u graag welke loophulpmiddelen uit uw basisverzekering vergoed worden.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Trippelstoel vergoeding

Een trippelstoel lijkt op een bureaustoel met wieltjes. De trippelstoel is op allerlei manieren verstelbaar om de ideale houding te bereiken. Voor wie (tijdelijk) niet goed kan lopen, is een trippelstoel een handig hulpmiddel voor het verplaatsen binnenshuis. Door met de voeten te trippelen beweegt u zichzelf voort. Een trippelstoel wordt meestal op leenbasis verstrekt.

Vergoeding rolstoel

De vergoeding voor een rolstoel vanuit de basisverzekering, is bedoeld voor wie een rolstoel tijdelijk nodig heeft. Hiervoor geldt een maximale duur van 26 weken. Heeft u een rolstoel voor langere tijd nodig, dan kan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) deze eventueel vergoeden. Neem daarvoor contact op met het WMO-loket in uw gemeente.

Vergoeding loopfiets

Wie bijvoorbeeld artrose heeft, kan toch mobiel blijven door een loopfiets te gebruiken. Hierdoor komt het lichaamsgewicht niet op de enkels, maar op het zadel terecht. De aanschafkosten hiervan worden volledig door de basisverzekering vergoed.

Loopwagen

Door het gebruik van een loopwagen komt maar een gedeelte van het lichaamsgewicht komt op de knieën en enkels terecht. Dit is een goede oplossing voor wie zonder rolstoel mobiel wil blijven. Ook van dit hulpmiddel vergoedt de basisverzekering het volledige aankoopbedrag.

Drempelhulp

Een drempelhulp overbrugt de afstand tussen een vloer en een drempel met behulp van een kleine op- en afrit. Vaak gaat het om twee driehoekige balken die in de volledige lengte aan weerszijden van de drempel worden geplaatst. Hierdoor kunnen voertuigen als rolstoelen en loopfietsen drempels makkelijk nemen. De basisverzekering vergoedt een drempelhulp voor een maximumperiode van 26 weken. Heeft u voor langere tijd een drempelhulp nodig, dan kunt dit via het WMO-loket van uw gemeente aanvragen.

Overige loophulpmiddelen

Eenvoudige loophulpmiddelen zoals rollators, looprekken en krukken worden niet langer door de basisverzekering vergoed. Deze loophulpmiddelen kunt u zelf huren via een thuiszorgwinkel. Kunt u deze hulpmiddelen niet zelf betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor bijzondere bijstand via uw gemeente.

Terug naar boven