Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Vergoeding mantelzorg

Mantelzorgers kunnen alle hulp en ondersteuning gebruiken. Maar hoe kunnen ze een financiële compensatie ontvangen voor wat als vrijwilligerswerk wordt beschouwd? Op deze pagina leest u wat uw basisverzekering, een aanvullende verzekering en uw gemeente vergoedt.

 

Mantelzorg vergoeding


Vergoeding voor mantelzorg

Mantelzorg is in principe een vrijwillige en onbetaalde vorm van zorg – vaak van familieleden of vrienden die elkaar een helpende hand toesteken. Toch zijn er verschillende manieren waarop een zorgverzekering mantelzorg (deels) vergoedt. Lees hieronder over vergoedingen voor cursussen, psychische hulp en respijtzorg (vervangende mantelzorg). Benieuwd naar de vergoeding voor mantelzorg uit onze zorgverzekeringen? Bekijk het hier.


Vervangende mantelzorg vergoeding

Mantelzorg is een zware taak. Mocht u er even tussenuit willen gaan, dan kan een herstellingsoord of zorghotel uw naaste verzorgen. Ook voor patiënten die van een operatie genezen of op een wachtlijst staan, is dit een goede optie.

In plaats van uw naaste naar een zorghotel te brengen, kunt u kiezen voor respijtzorg. Dan neemt een professional tijdelijk de zorg van u over – thuis of bij een dagverblijf. 


Mantelzorgmakelaar

Loopt u tegen regels aan bij de zorg voor uw naaste? Daar is de mantelzorgmakelaar voor. Hij of zij kan u helpen met praktische dingen zoals het aanvragen van toeslagen of het regelen van extra zorg.


Mantelzorg vergoeding uit PGB (Persoonsgebonden budget)

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een budget waarmee een patiënt zelf zorg inkoopt. Krijgt degene die u verzorgt een PGB, dan mag hij of zij dit bedrag gebruiken om u te vergoeden. Het maakt daarbij niet uit of u familie van elkaar bent of niet.


Mantelzorg vergoeding belastingdienst

Maakt u zorgkosten voor iemand die bij u in huis woont, dan kunt u deze van uw loon aftrekken om op die manier minder belasting te betalen.


Mantelzorg vergoeding gemeente

Een gemeentelijk budget voor de ondersteuning en begeleiding van mantelzorgers is er altijd, maar hoe elke gemeente dit bedrag precies besteedt, verschilt. Bekijk hier welk budget uw gemeente voor mantelzorg heeft gereserveerd.


Mantelzorgcursus: omgaan met dementie

De cursus DementieOnline vertelt u waar u mogelijk tegenaan loopt wanneer u voor iemand met dementie zorgt. Maar er is ook aandacht voor uw eigen houding en werkwijze in de meest uiteenlopende situaties.


Psychologische hulp

Werken als mantelzorger is zwaar. Bij een burn-out, stress, angsten of relatieproblemen kunt u terecht bij de eerstelijns psycholoog.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Geneeskundige zorg
Mantelzorgmakelaar
Thuiszorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen