Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding orthodontie kind tot 18 jaar

Een orthodontie behandeling kan behoorlijk prijzig zijn. Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering kunt u een vergoeding voor orthodontie voor uw kind tot 18 jaar krijgen. Dit geldt niet voor orthodontie vanaf 18 jaar. Bekijk hieronder de orthodontie vergoeding tot 18 jaar.

 

Vergoeding orthodontie kind


Orthodontie vergoeding zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woonachtig is, dient een zorgverzekering te hebben. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met hun ouders, wat betekent dat ze dezelfde dekking hebben als de ouders. Heeft elke ouder van een kind een andere verzekering, dan geldt voor het kind de dekking van de best verzekerde ouder.

Orthodontie wordt niet door de basisverzekering vergoed. Eén van de ouders moet dus een aanvullende verzekering met orthodontie dekking hebben, wil een kind tot 18 jaar hiervan profiteren. De vergoeding voor orthodontie wordt vaak in een percentage van de totaalprijs uitgedrukt.

Orthodontie vergoeding zonder wachttijd

Zorgverzekeraars willen voorkomen dat mensen alleen een aanvullende verzekering afsluiten om een prijzige orthodontie behandeling vergoed te krijgen. Daarom hanteren de meeste verzekeringsmaatschappijen een wachttijd: een minimale periode waarin iemand verzekerd dient te zijn vóór de eerste afspraak met de orthodontist. De verzekeringen die u met korting bij UnitedConsumers afsluit, kennen vanaf 2020 een wachttijd.

Orthodontie vergoeding kind

Om een orthodontie vergoeding vanuit de zorgverzekering te krijgen, zult u op verschillende factoren willen letten.

  • Wachttijd: de wachttijd is de periode dat u verzekerd moet zijn voordat u aanspraak kunt maken op een orthodontie vergoeding. Hoe langer de wachttijd, des te eerder u deze aanvullende verzekering dient af te sluiten. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die geen wachttijd kennen.
  • Premie: de premie is het maandelijks bedrag dat u voor de aanvullende verzekering betaalt. De premie voor deze aanvullende verzekering betaalt u bovenop de maandelijkse premie voor de basisverzekering. Wat staat uw budget toe en wat krijgt u daarvoor terug?
  • Vergoeding: de exacte vergoeding die de aanvullende verzekering biedt is ook van groot belang. Welk gedeelte betaalt de zorgverzekeraar en wat dient u zelf te betalen? Eén en ander kan afhangen van het totaalbedrag dat de orthodontist berekent. Kijk trouwens niet alleen naar orthodontie vergoedingen, maar ook naar de dekking van andere vormen van zorg. Voor uzelf en voor uw kind.

Kosten beugel

De kosten van een beugel hangen af van de duur van de behandeling en het type beugel. Voor kinderen tot 18 jaar is een bedrag rond de € 2.500,- niet ongewoon. Dit bedrag hoeft niet in één keer te worden betaald. De meeste kosten hiervan worden in het eerste jaar gemaakt en gedurende de behandeling zijn er rekeningen voor de afzonderlijke afspraken.

Vergoedt uw aanvullende zorgverzekering orthodontie tot 18 jaar, dan kan het zijn dat enkele rekeningen direct naar de zorgverzekeraar gaan en dat u andere rekeningen eerst dient voor te schieten. De orthodontist kan hier meer duidelijkheid over scheppen.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen