Tandarts vergoeding

Zodra u boven de 18 jaar bent, krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering voor reguliere tandartszorg. Wilt u een vergoeding voor reguliere behandelingen van de tandarts en/of mondhygiëniste? Dan kunt u daar een aanvullende tandartsverzekering voor afsluiten. 

Soort tandzorg

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

Tandartszorg vanaf 18 jaar kruisje
 
Gebitsprothese/klikgebit
 
kruisje
Kaakchirurgie
 
kruisje
Orthodontie kruisje
 
Tandongevallen kruisje
 

Eigen risico tandarts

Komt u in aanmerking voor een tandarts vergoeding vanuit de aanvullende verzekering? Dan vallen de tandartskosten niet onder het eigen risico. Voor een tandarts vergoeding vanuit de basisverzekering - zoals voor een gebitsprothese of kaakchirurgie - geldt wel het eigen risico voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.

Tandarts vergoeding aanvullende verzekering

Wij bieden verschillende tandartsverzekeringen die verschillen in dekking en kosten. U krijgt een maximum budget per kalenderjaar voor tandarts- en mondzorg. De hoogte van dit budget verschilt per aanvullende verzekering. Orthodontie en tandongevallen hebben bij ons een eigen vergoeding. Deze staan dus los van uw budget voor reguliere tandartszorg.

Tandartsverzekering afsluiten?

Zoals bij elke aanvullende verzekering is het verstandig om goed te kijken of het afsluiten ervan nuttig is voor u. Dit doet u door de kosten van de premie te vergelijken met de kosten die u zonder de verzekering zelf moet betalen.

Is een tandartsverzekering iets voor mij?

Heeft u nooit problemen met uw gebit en gaat u alleen voor de controles? Dan is het goedkoper om geen tandartsverzekering af te sluiten en deze kosten zelf te betalen.

Heeft u vaker gaatjes, maakt u regelmatig gebruik van de mondhygiënist of verwacht u andere kosten buiten de controles, dan kan een tandartsverzekering afsluiten voordeliger zijn dan alle kosten zelf betalen.

Wat wordt niet vergoed?

Een aantal tandartsbehandelingen valt buiten de vergoeding van de tandartsverzekering. Narcose door de tandarts, vergoedt de tandartsverzekering bijvoorbeeld niet. De tandartsverzekering kent daarnaast de volgende uitonderingen:

  • De tandarts vergoeding kunt u niet gebruiken voor orthodontie.
  • De kosten voor een niet nagekomen afspraak.
  • Het bleken van de tanden.
  • Volledig onder narcose.

Voor kinderen tot 18 jaar komt de tandarts vergoeding nog wel uit de basisverzekering. Een uitzondering is de orthodontie. Hier dient u een aanvullende verzekering voor af te sluiten.