Tandarts vergoeding

Reguliere tandzorg wordt voor volwassenen niet uit de basisverzekering vergoed. Dit gebeurt alleen in bijzondere gevallen. Voor kinderen tot 18 jaar komt de tandarts vergoeding wel uit de basisverzekering. Een kunstgebit of kaakchirurg wordt ook uit de basisverzekering vergoed. Hier betaalt u wel eigen risico voor en voor het kunstgebit een eigen bijdrage

Soort tandzorg

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

Tandartszorg tot 18 jaar
 
kruisje
Tandartszorg vanaf 18 jaar kruisje
 
Gebitsprothese/klikgebit
 
kruisje
Kaakchirurgie
 
kruisje
Orthodontie kruisje
 
Tandongevallen kruisje
 

Eigen risico tandarts

Voor tandartskosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Op tandzorg uit de basisverzekering, zoals een gebitsprothese of kaakchirurgie, geldt wel het eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Tandartsvergoeding aanvullende verzekering

Zowel VGZ als Bewuzt bieden verschillende tandartsverzekeringen die verschillen in dekking en kosten. U krijgt een maximum budget per kalenderjaar voor reguliere tandzorg. De hoogte van dit budget verschilt per verzekering. Orthodontie, protheses en tandongevallen hebben bij VGZ een eigen vergoeding. Deze staan dus los van uw budget voor reguliere tandartszorg.

VGZ tandartsvergoeding

Bij VGZ krijgt u de periodieke controle voor 100% vergoed en overige behandelingen voor 80%.

VGZ Tandverzekeringen

Tandarts vergoeding

VGZ Tand Goed € 250,- per kalenderjaar
VGZ Tand Beter € 500,- per kalenderjaar
VGZ Tand Best € 1000,- per kalenderjaar

VGZ Alles-In-1 Pakketten

Tandarts vergoeding
VGZ Jong Basis € 150,- per kalenderjaar
VGZ Jong Uitgebreid € 450,- per kalenderjaar
VGZ Single/Duo Basis € 250,- per kalenderjaar
VGZ Single/Duo Uitgebreid € 450,- per kalenderjaar
VGZ Gezin Basis € 250,- per kalenderjaar
VGZ Gezin Uitgebreid € 450,- per kalenderjaar
VGZ Vitaal Basis € 250,- per kalenderjaar
VGZ Vitaal Uitgebreid € 450,- per kalenderjaar

Bewuzt tandartsvergoeding

Bij Bewuzt krijgt u zowel de periodieke controle als overige behandelingen voor 75% vergoed. Bewuzt heeft geen apart budget voor orthodontie of gebitsprotheses. U krijgt wel bij elke Bewuzt basisverzekering een gratis tandongevallenverzekering.

Tand Goed € 250,- per kalenderjaar
Tand Beter € 500,- per kalenderjaar

Tandartsverzekering afsluiten

Zoals bij elke aanvullende verzekering is het verstandig om goed te kijken of het afsluiten ervan nuttig is voor u. Dit doet u door de kosten van de premie te vergelijken met de kosten die u zonder de verzekering zelf moet betalen.

Heeft u nooit problemen met uw gebit en gaat u alleen voor de controles? Dan is het goedkoper om geen tandartsverzekering af te sluiten en deze kosten zelf te betalen. Heeft u vaker gaatjes, maakt u regelmatig gebruik van de mondhygiënist of verwacht u andere kosten buiten de controles, dan kan een tandartsverzekering afsluiten voordeliger zijn dan alle kosten zelf betalen.

Naar welke tandarts?

U mag naar iedere tandarts, tandprotheticus of mondhygiënist gaan. De tandartstarieven zijn wettelijk vastgesteld door de overheid, waardoor iedere tandarts en mondhygiënist dezelfde prijzen hanteert voor een behandeling.

Wat wordt niet vergoed?

  • De tandarts vergoeding kunt u niet gebruiken voor orthodontie. In een aantal aanvullende verzekeringen van VGZ is hier een apart budget voor.
  • Voor gebitsreiniging geldt een maximale vergoeding van 60 minuten per kalenderjaar. Van deze 60 minuten krijgt u 80% vergoed.
  • De kosten voor een niet nagekomen afspraak.
  • Volledige narcose.