Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding tandarts

Voor een gezond gebit brengt u regelmatig een bezoekje aan de tandarts. Hoe zit het met de vergoeding van de tandarts als u 18 jaar en ouder bent? En valt de tandarts onder het eigen risico? Wij vertellen u alles over de vergoeding van de tandarts. 

Tandarts vergoeding

Zodra u 18 jaar bent, komt u niet meer in aanmerking voor een tandarts vergoeding voor reguliere tandzorg vanuit uw basisverzekering. U kunt dan een tandarts vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Hoe de vergoeding van de tandarts in elkaar zit, is als volgt:

Soort tandzorg

Tandarts vergoeding basisverzekering

Tandarts vergoeding aanvullende verzekering

Tandartszorg vanaf 18 jaar kruisje
 
Gebitsprothese/klikgebit
 
kruisje
Kaakchirurgie
 
kruisje
Orthodontie kruisje
 
Tandongevallen kruisje
 

Eigen risico tandarts

Komt u in aanmerking voor een tandarts vergoeding vanuit de aanvullende verzekering? Dan vallen de tandartskosten niet onder het eigen risico. Er geldt wel een eigen risico voor de tandarts als u de vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering - zoals voor een gebitsprothese of kaakchirurgie.

Vergoeding tandarts aanvullende verzekering

Wij bieden verschillende tandartsverzekeringen die verschillen in dekking en kosten. U krijgt een maximum budget per kalenderjaar voor tandarts- en mondzorg. De hoogte van dit budget verschilt per aanvullende verzekering. Orthodontie en tandongevallen hebben bij ons een eigen vergoeding. Deze staan dus los van de vergoeding voor reguliere tandartszorg.

Is een tandartsverzekering iets voor mij?

Heeft u nooit problemen met uw gebit en gaat u alleen voor de controles? Dan is het goedkoper om geen tandartsverzekering af te sluiten en deze kosten zelf te betalen.

Heeft u vaker gaatjes, maakt u regelmatig gebruik van de mondhygiënist of verwacht u andere kosten buiten de controles, dan kan een tandartsverzekering afsluiten voordeliger zijn dan alle kosten zelf betalen.

Vergoeding tandarts: wat wordt niet vergoed?

Een aantal tandartsbehandelingen valt buiten een tandarts vergoeding. Narcose door de tandarts, vergoedt de tandartsverzekering bijvoorbeeld niet. De tandartsverzekering kent daarnaast de volgende uitzonderingen:

  • De tandarts vergoeding kunt u niet gebruiken voor orthodontie.
  • De kosten voor een niet nagekomen afspraak.
  • Het bleken van de tanden.
  • Volledig onder narcose.

Voor kinderen tot 18 jaar komt de tandarts vergoeding nog wel uit de basisverzekering. Een uitzondering is de orthodontie. Hier dient u een aanvullende verzekering voor af te sluiten. 

Vergoeding tandarts na ongeval

Als u een ongeval heeft gehad, kan uw gebit flink beschadigd zijn. U kunt hiervoor een tandongevallenverzekering voor afsluiten. Wist u dat u bij UnitedConsumers een gratis tandongevallenverzekering krijgt bij het afsluiten van een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? 

 
Terug naar boven