UnitedConsumers
Achtergrond

Vergoeding tandarts na ongeval

Je krijgt een vergoeding vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen voor de tandarts na een ongeval. Bekijk hieronder de vergoeding voor tandongevallen vanuit onze zorgverzekeringen.

Vergoeding tandongevallen

Soms leidt een ongeval tot schade aan het gebit. In zo’n situatie kun je een beroep doen op je zorgverzekering. Als je aan enkele voorwaarden voldoet, wordt de tandartszorg na een ongeval vergoed uit de basisverzekering. Is dit niet het geval, dan heb je een aanvullende verzekering nodig om de medische zorg bij tandongevallen vergoed te krijgen. Bekijk hierboven de vergoeding van de tandarts na een ongeval.

Gratis tandongevallenverzekering

Als je bij UnitedConsumers een aanvullende verzekering of tandartsverzekering afsluit, dan ontvang je een gratis tandongevallenverzekering. Op die manier hoef je je dus geen zorgen te maken over de beperkte vergoedingen uit de basisverzekering. Met de gratis tandongevallenverzekering van UnitedConsumers wordt de tandzorg na een ongeval (tot een maximum bedrag) vergoed.

Tandongevallen

De verzekering vergoedt de zorg na tandongevallen die het gevolg zijn van een ongeluk, zoals bijvoorbeeld een val of aanrijding. Hiervan moet de schade medisch aantoonbaar zijn. Tandongevallen als gevolg van de volgende oorzaken worden niet door de tandongevallenverzekering vergoed:

  • Orthodontische zorg.
  • Een ziekte of afwijking. 
  • Behandeling in het buitenland. 
  • Gebruik van alcohol en/of drugs. 
  • Grove schuld, roekeloosheid of opzet. 
  • Deelname aan een vechtpartij (behalve als het gaat om zelfverdediging). 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies