Basisverzekering: VGZ Eigen Keuze

Volledige vrijheid in uw keuze voor een zorgaanbieder

Met de VGZ Eigen Keuze basisverzekering kunt u kiezen uit alle zorgaanbieders. Hiervoor betaalt u wel iets meer premie dan voor een naturapolis. Bij de zorgaanbieders waarmee VGZ een contract heeft, bent u verzekerd van goede zorg die volledig vergoed wordt. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, dan vergoedt VGZ tot maximaal het marktconform tarief. 

Zorgverzekering afsluiten

De kenmerken van VGZ Eigen Keuze

Als u kiest voor de VGZ Eigen Keuze zorgverzekering, dan bepaalt u zelf naar welke huisarts of welk ziekenhuis u gaat. 

  • U kunt terecht bij alle zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. U krijgt dan 100% vergoed. U vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ bij Vergelijk en Kies.
  • Kiest u voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijgt u 100% vergoed van het marktconforme tarief.
  • U kiest zelf uw huisarts. En ook voor spoedzorg kunt u overal terecht.

button-zorgverzekeringskaart

VGZ Eigen Keuze met 10% korting

In 2019 ontvangt u op de premie van de VGZ Eigen Keuze 10% korting van het UnitedConsumers ZorgCollectief. Bekijk hier de premies van de VGZ Basisverzekeringen.

Bereken uw premie

Welke zorgverzekering past het best bij u?

Wij vinden het belangrijk dat u een zorgverzekering kunt afsluiten die goed bij u past. Hoewel de basisverzekering bij elke verzekeraar hetzelfde is, is de vorm verschillend. Zo kennen we de naturapolis en de restitutiepolis. VGZ heeft deze polissen ondergebracht in twee verschillende basis zorgverzekeringen:

Eigen risico 2019

In 2008 heeft de overheid besloten dat iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Voor 2019 is het eigen risico € 385,- per jaar. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan medische kosten zelf betaalt. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Als u geen zorgkosten heeft, betaalt u niets. Het verplichte eigen risico geldt niet voor: 

  • Huisarts
  • Kraamzorg
  • Verloskundige zorg
  • Voorkeursmedicijnen (uniek bij VGZ)

Bekijk ook:

Overstappen zorgverzekering
VGZ Ruime Keuze