Basisverzekering: VGZ Eigen Keuze

Volledige vrijheid in uw keuze voor een zorgaanbieder

Met de VGZ Eigen Keuze basisverzekering kunt u kiezen uit alle zorgaanbieders. Hiervoor betaalt u wel iets meer premie dan voor een naturapolis. Bij de zorgaanbieders waarmee VGZ een contract heeft, bent u verzekerd van goede zorg die volledig vergoed wordt. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, dan vergoedt VGZ tot maximaal het marktconform tarief. 

Zorgverzekering afsluiten

De kenmerken van VGZ Eigen Keuze

Als u kiest voor de VGZ Eigen Keuze zorgverzekering, dan bepaalt u zelf naar welke huisarts of welk ziekenhuis u gaat. 

  • U kunt terecht bij alle zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. U krijgt dan 100% vergoed. U vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ bij Vergelijk en Kies.
  • Kiest u voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijgt u 100% vergoed van het marktconforme tarief.
  • U kiest zelf uw huisarts. En ook voor spoedzorg kunt u overal terecht.

VGZ Eigen Keuze met 10% korting

In 2017 ontvangt u op de premie van de VGZ Eigen Keuze 10% korting van het UnitedConsumers ZorgCollectief. Bekijk hier de premies van de VGZ Basisverzekeringen.

Bereken uw premie

Welke zorgverzekering past het best bij u?

Wij vinden het belangrijk dat u een zorgverzekering kunt afsluiten die goed bij u past. Hoewel de basisverzekering bij elke verzekeraar hetzelfde is, is de vorm verschillend. Zo kennen we de selectieve naturapolis, de naturapolis en de restitutiepolis. VGZ heeft deze polissen ondergebracht in drie verschillende basis zorgverzekeringen:

Eigen risico 2017

In 2008 heeft de overheid besloten dat iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Voor 2017 is dit eigen risico bepaald op € 385,- per jaar. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan medische kosten zelf betaalt. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Als u geen zorgkosten heeft, betaalt u niets. Het verplichte eigen risico geldt niet voor: 

  • Huisarts
  • Kraamzorg
  • Verloskundige zorg
  • Voorkeursmedicijnen (uniek bij VGZ)

​Bekijk ook:

Overstappen zorgverzekering
VGZ Ruime Keuze