Zorgverzekering VGZ: studenten

Studeren? Op uzelf? Voortaan uw eigen boontjes doppen? Misschien betalen uw ouders uw zorgverzekering nog, misschien moet u het zelf al betalen. Hoe dan ook zijn er een hoop dingen nieuw, en het moet toch allemaal goed geregeld worden. De zorgverzekering van VGZ biedt een aantal vergoedingen die interessant zijn. Daarnaast zijn er nog wat extraatjes die VGZ biedt waar we u graag even van op de hoogte brengen.

Goedkope zorgverzekering

Voor een student moet alles goedkoop zijn. Dan bent u bij UnitedConsumers natuurlijk al aan het goede adres met onze zorgverzekering met korting.

Goedkoper uit met aanvullende verzekering?

Blijf wel realistisch. Als u af en toe toch zorg nodig heeft die niet door de basisverzekering vergoed wordt bent u alsnog duurder uit. Komt u wel eens bij de fysio bijvoorbeeld, doordat u veel sport? Dit soort zorgbehoeftes vragen om een aanvullende verzekering. VGZ biedt een Alles-in-1 pakket, namelijk VGZ Jong Basis of VGZ Jong Uitgebreid. Voor een zacht prijsje en speciaal afgestemd op de zorgbehoeftes van jonge mensen. Zo worden anticonceptie middelen voor vrouwen ouder dan 21 in dit pakket nog gewoon vergoed. Ook krijgt u een ruime tandverzekering dankzij het Alles-in-1 pakket.

Hulp en advies buiten de zorgverzekering om

Voor allerlei hulp en adviezen over gezondheid en hygiëne kunt u terecht op de website EigenGezondheid.nl van VGZ. Hier kunt u bijvoorbeeld lezen over hoe u eenvoudige een gezonde levensstijl erop na kunt houden. Een deel van de website is speciaal voor studenten ingericht. Hier leest u allerlei artikelen over lichaam en geest tijdens de adolescentie. Ook komt u oog-openende informatie tegen over seks, drugs en rock ’n roll.

Uw zorgverzekering op reis

Studenten en jongeren reizen bovengemiddeld veel. Met uw VGZ zorgverzekering heeft u dan ook veel extra vergoedingen en kortingen op allerlei reisproducten. Op vaccinaties bijvoorbeeld. Ook biedt VGZ verschillende handige apps voor als u naar het buitenland gaat. Bekijk het artikel Zorgverzekering op Reis.

Andere zorgsituaties

Lees ook

Tips over uw zorgverzekering
Overstappen zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie