Basisverzekering 2019: VGZ Ruime Keuze

Goede zorg en een ruime keuze uit zorgaanbieders

Zeker zijn van goede zorg én een ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders? Dan zit u goed met VGZ Ruime Keuze. De VGZ Ruime Keuze is een naturapolis. Met deze basisverzekering is er altijd wel een zorgaanbieder bij u in de buurt.

Zorgverzekering afsluiten

De kenmerken van VGZ Ruime Keuze

VGZ heeft met vrijwel alle reguliere zorgaanbieders afspraken gemaakt zodat u vrij bent in de keuze van uw arts of ziekenhuis. Andere kenmerken van deze goedkope zorgverzekering:

  • U kunt terecht bij alle zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. U krijgt dan 100% vergoed. U vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ.
  • Kiest u voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijgt u 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief
  • U schiet niks voor als u naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat. VGZ regelt de betaling
  • U kiest zelf uw huisarts. En ook voor spoedzorg kunt u overal terecht.

button-zorgverzekeringskaart

VGZ Ruime Keuze zorgverzekering 10% korting

In 2019 ontvangt u op de premie van de VGZ Ruime Keuze zorgverzekering 10% korting van het UnitedConsumers ZorgCollectief. Bekijk hier de premies van de VGZ Basisverzekeringen.

Bereken uw premie

Welke zorgverzekering past het best bij u?

Wij vinden het belangrijk dat u een zorgverzekering kunt afsluiten die goed bij u past. Hoewel de basisverzekering bij elke verzekeraar hetzelfde is, is de vorm verschillend. Zo kennen we de naturapolis en de restitutiepolis. VGZ heeft deze polissen ondergebracht in twee verschillende basis zorgverzekeringen:

Eigen risico 2019

In 2008 heeft de overheid besloten dat iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Voor 2019 is dit eigen risico bepaald op € 385,- per jaar. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan medische kosten zelf betaalt. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Als u geen zorgkosten heeft, betaalt u niets. Het verplichte eigen risico geldt niet voor: 

  • Huisarts
  • Kraamzorg
  • Verloskundige zorg
  • Voorkeursmedicijnen (uniek bij VGZ)

Lees meer over de basisverzekeringen van VGZ

Overstappen zorgverzekering
VGZ Eigen Keuze