Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Naturapolis: wat is een naturapolis?

De naturapolis, oftewel een naturaverzekering, is de meest populaire basisverzekering in Nederland. Met deze basisverzekering heeft u altijd een ruime keuze in zorgverleners. Wel zo fijn!

Wat is een naturapolis?

De naturapolis verzekert u van zorg in natura; u krijgt de zorg en uw verzekeraar betaalt het. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van een 'naturapolis'. 

Met een naturapolis krijgt u 100% van uw zorgkosten vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts 70% of 80% van de kosten vergoed.

UC door VGZ

Naturapolis vergelijkenNaturapolis afsluiten halverwege het jaar

Een naturapolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Naturapolis afsluiten


Naturaverzekering: altijd een zorgverlener in de buurt

Bij de naturapolis moet uw zorgverlener een contract hebben met uw zorgverzekeraar voor een 100% vergoeding. In de meeste situaties zal dit het geval zijn.

U kunt er dus vanuit gaan dat u met een naturapolis altijd naar het ziekenhuis bij u in de buurt kunt. Wilt u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed.

afbeelding

Vind een zorgverlener


Naturapolis en gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen.

gemiddeld gecontracteerd

Naturapolis tarief


Naturapolis met korting

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een naturapolis van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. En de korting? Die kunt u uit laten betalen wanneer u dat wilt!

afbeelding

Zo werkt de korting


Naturapolis afsluiten

Wilt u een naturapolis afsluiten? Bij UnitedConsumers heeft u de keuze uit twee soorten naturapolissen, zodat er altijd een naturapolis is die bij uw zorgwensen past. Bovendien ontvangt u altijd 5% korting op een naturapolis van UnitedConsumers door VGZ. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 

 

UC Basis Keuze

Naturapolis

USP's


  • Ruime keuze in zorgverleners
     
  • 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 114,85 per maand

Kies naturapolis

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

USP's


  • Ruime keuze in zorgverleners
     
  • 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 118,23 per maand

Kies naturapolis

 
 

Het nadeel van een naturapolis

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering en dat is niet voor niets. U krijgt de zorg die u nodig heeft, en dat tegen een scherpe prijs. Maar bij een naturapolis is er wel een kans dat u mogelijk een deel van de zorgkosten zelf betaalt als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. 

Toch zal dit in de praktijk zelden voorkomen - al helemaal wanneer u van tevoren de zorgverlener opzoekt! Maar vindt u dit een groot nadeel, dan is een restitutiepolis een betere optie voor u!

Naturapolis of restitutiepolis?

Naast de naturapolis kunt u dus ook kiezen voor een restitutiepolis. Het belangrijkste verschil is de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje.

Verschil natura- en restitutiepolis


Veelgestelde vragen over de naturapolis

Zorgverzekeraars maken voor de naturapolis dus afspraken met zorgaanbieders. Daardoor kunnen zij de kwaliteit en eerlijke kosten van de zorg garanderen. Bij een naturapolis maakt u gebruik van deze gecontracteerde zorg. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de kosten vergoed.

Kort gezegd: bij een naturapolis gaat u naar zorgaanbieders met wie uw verzekeraar een contract heeft. Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. Daarnaast verschilt de manier van declareren. Bij een restitutiepolis moet u vaak het bedrag voorschieten.

Verschil natura- en restitutiepolis

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van een naturaverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op

Terug naar boven