Contact
Mijn UnitedConsumers

Naturapolis: wat is een naturapolis?

De naturapolis, oftewel een naturaverzekering, is de meest populaire basisverzekering in Nederland. Met een naturapolis als basisverzekering heeft u altijd een ruime keuze in zorgverleners. Wel zo fijn! 

Wilt u besparen op uw vaste lasten? Kies dan voor onze naturaverzekering en ontvang tot 5% korting op uw premie. Doe er iets leuks mee!

Bereken mijn premie

naturapolis kiezenNaturapolis afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


 

Wat is een naturapolis?

De naturapolis is een basisverzekering en met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Als u met een naturaverzekering kiest voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben, krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed (tussen de 65% en 80%). De letterlijke betekenis van naturapolis is dat u in natura verzekerd bent. U hoeft dus geen zorgkosten voor te schieten.

Naturaverzekering zorgsoorten

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering, dus ook van de naturaverzekering. Met de naturapolis als basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


 

Naturapolis vergoeding

Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u tussen de 65% en 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is afhankelijk van welke naturapolis u kiest. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is er tussen de zorgverzekeraar en gecontracteerde zorgverlener een tarief afgesproken.

Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding van uw naturapolis.

Naturapolis aanvullende verzekering

Een naturapolis is een basisverzekering en kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Voor aanvullende verzekeringen worden andere afspraken gemaakt tussen zorgverzekeraars en zorgverleners. U doet er verstandig aan om te controleren hoe de zorg uit uw aanvullende verzekering vergoed wordt. Hoe dit geregeld is, vindt u bij onze vergoedingen.


 

Naturapolis kiezen

Wij bieden twee verschillende naturapolissen aan: UC Bewuste Keuze en UC Ruime Keuze. Onze naturapolis UC Bewuste Keuze wordt ook wel een 'budgetpolis' genoemd, omdat dit de goedkoopste naturaverzekering uit ons aanbod is. Met een naturapolis als basisverzekering heeft u altijd voldoende tot ruime keuze in zorgverleners en profiteert u van een voordelige premie. Bij ons krijgt u ook nog eens tot 5% korting op de premie van uw naturaverzekering. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor een leuker leven.

 

USP's


Goedkoopste naturapolis

UC Bewuste Keuze
Naturaverzekering


 

 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

 

€ 114,90 per maand

Meer over UC Bewuste Keuze

 

 USP's


Uitgebreide naturapolis

UC Ruime Keuze
Naturaverzekering


 

 • Ruime keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 126,02 per maand

Meer over UC Ruime Keuze

 

 

Voordelen van UnitedConsumers

Met onze naturapolis weet u zeker dat u uitstekend verzekerd bent. U krijgt:

 • Tot 5% korting op uw naturaverzekering.
 • Ruime keuze in zorgverleners met contract.
 • Altijd een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
 • Hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

Restitutiepolis kiezen

 


Naturapolis afsluiten halverwege het jaar

Een naturapolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw naturaverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan enkel in de volgende gevallen:

Naturapolis afsluiten


Naturapolis of restitutiepolis

De naturapolis en restitutiepolis zijn allebei basisverzekeringen. Het verschil tussen een restitutie of naturaverzekering zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding die u krijgt.

Bij zowel een naturapolis als een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan krijgt u bij een naturaverzekering slechts een deel van de kosten vergoed. Bij een restitutiepolis krijgt u wel een volledige vergoeding van het marktconform tarief.

  Naturapolis Restitutiepolis
Keuzevrijheid in zorgverleners Voldoende tot ruime keuze Vrije keuze
Vergoeding
zorgverleners met contract
100% 100%
Vergoeding
zorgverleners zonder contract
tussen de 65% en 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief 100% van het marktconform tarief

> Verschil natura- en restitutiepolis


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over de naturapolis

Zorgverzekeraars maken voor de naturapolis dus afspraken met zorgaanbieders. Daardoor kunnen zij de kwaliteit en eerlijke kosten van de zorg garanderen. Bij een naturapolis maakt u gebruik van deze gecontracteerde zorg. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de kosten vergoed en moet u de rest zelf betalen.

Een naturaverzekering is een synoniem voor een naturapolis. Dit betekent dat een naturaverzekering inderdaad hetzelfde is als een naturapolis.

Naturaverzekering kiezen

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering en dat is niet voor niets. U heeft met de naturapolis basisverzekering een ruime keuze in zorgverleners met contract en dat tegen een scherpe premie. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Mocht u de voorkeur hebben voor een zorgverlener zonder contract, dan is een restitutiepolis een betere keuze voor u. Met de restitutiepolis basisverzekering krijgt u namelijk 100% van de basiszorg vergoed (op basis van het marktconform tarief) bij zorgverleners met contract en zorgverleners zonder contract.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven