Naturapolis

De zorgverzekering kent twee basisvormen. De naturapolis en de restitutiepolis. De naturapolis is de meest voorkomende van die twee en is tevens de goedkoopste.

De naturapolis verzekert u van zorg in natura, waar de restitutiepolis u verzekert voor een vergoeding van die zorg. Allebei de polisvormen hebben hun voordelen. De VGZ Ruime Keuze zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief is de naturapoliss van VGZ. Welke polis u ook kiest, bij UnitedConsumers is een zorgverzekering altijd een goedkope zorgverzekering.

Naturapolis: een zorgverzekering waar u geen omkijken naar heeft

Zorgverzekeraars maken voor de naturapolis afspraken met zorgaanbieders. Daardoor hebben zij grip op kwaliteit en prijs. Dit heet gecontracteerde zorg. Bij een naturapolis maakt u gebruik van deze gecontracteerde zorg. U kunt dus uitsluitend terecht bij deze zorgaanbieders. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan kan het zijn dat u een deel zelf moet betalen.

Bij gecontracteerde zorg gaat de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar. Dat scheelt u een hoop papierwerk. Ook het kiezen van een goede zorgverlener kost u minder moeite: u mag erop vertrouwen dat de zorgverzekeraar de kwaliteit van de gecontracteerde zorg heeft gewaarborgd.

Goedkopere zorgverzekering

In ruil voor de belemmering (u kunt niet overal zonder meer terecht) betaalt u voor een naturapolis een lagere premie. De belemmering is ook niet heel groot, als de zorgverzekeraar maar voldoende contracten heeft gesloten bij u in de regio. Deze ‘dekkingsgraad’ bepaalt hoe aantrekkelijk het is om daadwerkelijk voor een naturapolis te kiezen.

De dekkingsgraad van VGZ is optimaal. Dat betekent dat u met deze naturapolis vrijwel overal in Nederland de zorgaanbieder kunt vinden die bij u past.

Minder keuzevrijheid in zorgaanbieders

Mensen die toch voor een restitutiepolis kiezen doen dit meestal omdat ze dan een grotere keuzevrijheid hebben. Ze mogen zelf de zorgverlener uitkiezen, en krijgen dan toch nog (meestal) 100% vergoed. Bij een restitutieverzekering is wel vaak het geval dat u de rekening van de zorgverlener zelf moet voorschieten. De kosten kunt u declareren en terugkrijgen van de verzekeraar. Lees ook de veelgestelde vragen.

Andere veelgestelde vragen over de zorgverzekering