Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Naturapolis: wat is een naturapolis?

De naturapolis, oftewel een naturaverzekering, is de meest populaire basisverzekering in Nederland. Met een naturapolis als basisverzekering heeft u altijd een ruime keuze in zorgverleners. Wel zo fijn! 

Wilt u besparen op uw vaste lasten? Kies dan voor onze naturaverzekering en ontvang 5% korting op uw premie. Doe er iets leuks mee!

Bereken mijn premie

naturapolis kiezen 

Wat is een naturapolis?

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturaverzekering heeft u een ruime keuze in zorgverleners. Dit betekent dat u uit verschillende zorgverleners met contract kunt kiezen voor een volledige vergoeding. Kiest u toch voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel van de zorgkosten vergoed. De naturapolis is een basisverzekering en dat betekent dat u met deze polis verzekerd bent voor alle zorg uit het basispakket.

Naturaverzekering voor basiszorg

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met de naturapolis als basisverzekering bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


 

Naturapolis vergoeding

Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Bij zorgverleners zonder contract krijgt u tussen de 65% en 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is afhankelijk van welke naturapolis u kiest. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is er tussen de zorgverzekeraar en gecontracteerde zorgverlener een tarief afgesproken.

Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen bij zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

Naturapolis aanvullende verzekering

Een naturapolis is een basisverzekering en kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Voor aanvullende verzekeringen worden andere afspraken gemaakt tussen zorgverzekeraars en zorgverleners. U doet er verstandig aan om te controleren hoe de zorg uit uw aanvullende verzekering vergoed wordt. Hoe dit geregeld is, vindt u bij onze vergoedingen.


 

Naturapolis kiezen

Wij bieden twee verschillende naturapolissen aan. Het kiezen voor een naturapolis geeft u de zekerheid dat u een ruime keuze in zorgverleners met contract heeft. Bij ons krijgt u ook nog eens 5% korting op de premie van uw naturaverzekering. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven.

Voordelen van UnitedConsumers

Met onze naturapolis weet u zeker dat u uitstekend verzekerd bent. U krijgt:

  • De hoogste korting op uw naturaverzekering.
  • Altijd een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
  • Gratis workshops en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

Restitutiepolis kiezen

 


Naturapolis afsluiten halverwege het jaar

Een naturapolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan enkel in de volgende gevallen:

Naturapolis afsluiten


Naturapolis of restitutiepolis

Heeft de zorgverlener van uw voorkeur geen contract met de zorgverzekeraar? Dan kunt u in plaats van de naturapolis ook kiezen voor de uitgebreidere restitutiepolis. Het verschil tussen een restitutiepolis en naturapolis zit hem namelijk in de keuzevrijheid in zorgverleners. Bij een restitutiepolis en naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners.

Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan zit er een verschil in de vergoeding die u krijgt bij een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijgt u 100% van het marktconform tarief vergoed en bij een naturapolis krijgt u slechts een deel van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed (vaak tussen de 65% en 80%).

> Verschil natura- en restitutiepolis


Veelgestelde vragen over de naturapolis

Zorgverzekeraars maken voor de naturapolis dus afspraken met zorgaanbieders. Daardoor kunnen zij de kwaliteit en eerlijke kosten van de zorg garanderen. Bij een naturapolis maakt u gebruik van deze gecontracteerde zorg. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de kosten vergoed en moet u de rest zelf betalen.

Een naturaverzekering is een synoniem voor een naturapolis. Dit betekent dat een naturaverzekering inderdaad hetzelfde is als een naturapolis.

Naturaverzekering kiezen

De naturapolis is de meest gekozen basisverzekering en dat is niet voor niets. U heeft met de naturapolis basisverzekering een ruime keuze in zorgverleners met contract en dat tegen een scherpe premie. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Mocht u de voorkeur hebben voor een zorgverlener zonder contract, dan is een restitutiepolis een betere keuze voor u. Met de restitutiepolis basisverzekering krijgt u namelijk 100% van de basiszorg vergoed (op basis van het marktconform tarief) bij zorgverleners met contract en zorgverleners zonder contract.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven