Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Naturapolis: ruime keuze in zorgverleners

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Met een naturapolis krijgt u 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Wel zo fijn! 


USP's

 

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 
 

Naturaverzekering: altijd een zorgverlener in de buurt

Bij de naturapolis moet uw zorgverlener een contract hebben met uw zorgverzekeraar voor 100% vergoeding. In de meeste gevallen zal dit het geval zijn.

U kunt er dus vanuit gaan dat u altijd naar het ziekenhuis kunt bij u in de buurt. Of bij de (grotere) huisartsenpraktijken. Wilt u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u maar een deel van de zorgkosten vergoed.

afbeelding

Vind een zorgverlener


Naturapolis en gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen.

gemiddeld gecontracteerd

Gemiddeld gecontracteerd tarief


Naturapolis met korting

Maandelijks bespaart u op uw vaste lasten met een zorgverzekering van UnitedConsumers. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. En de korting? Die kunt u uit laten betalen wanneer u dat wilt!

afbeelding

Zo werkt de korting


Naturapolis afsluiten

Kiest u voor een naturapolis van UnitedConsumers, dan profiteert u van de maximale korting van 5% op deze basisverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

UC door VGZ

Naturapolis afsluiten


 

Naturapolis of restitutiepolis?

Naast de naturapolis kunt u ook kiezen voor een restitutiepolis. Het belangrijkste verschil is de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje.

Verschil natura- en restitutiepolis


Veelgestelde vragen over de naturapolis

De naturapolis, of naturaverzekering, verzekert u van zorg in natura. Dit is dan ook de letterlijke betekenis van 'naturapolis'. Dat betekent dat uw zorgkosten direct worden betaald door uw zorgverzekeraar. Dit geldt echter wel alleen voor zorgkosten van zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. En alleen voor kosten die vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Zorgverzekeraars maken voor de naturapolis dus afspraken met zorgaanbieders. Daardoor kunnen zij de kwaliteit en eerlijke kosten van de zorg garanderen. Bij een naturapolis maakt u gebruik van deze gecontracteerde zorg. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u een deel van de kosten vergoed.

Kort gezegd: bij een naturapolis gaat u naar zorgaanbieders met wie uw verzekeraar een contract heeft. Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. Daarnaast verschilt de manier van declareren. Bij een restitutiepolis moet u vaak het bedrag voorschieten.

Verschil natura- en restitutiepolis

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van een zorgverzekering lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op