De zorgverzekering voor uw kind wijzigen

Wordt uw kind binnenkort 18 jaar, dan heeft hij of zij een eigen goedkope zorgverzekering nodig. U kunt ervoor kiezen om een aparte polis voor uw kind af te sluiten, of u laat uw kind bij u op de polis staan. In beide gevallen ontvangt uw kind 10% korting op de basisverzekering van VGZ.

Geef de wijzigingen binnen 30 dagen na de achttiende verjaardag van uw kind door. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via 040 255 81 11 of stuur een e-mail naar zorg@unitedconsumers.com.

Wij bellen u gratis terug

Welke zorgverzekering past het beste bij mijn kind?
Een zorgverzekering samenstellen voor uw kind is een hele klus. Graag helpen wij u hierbij. Via onze handige pakketvergelijker kunt u eenvoudig onze verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Wilt u liever persoonlijk advies? Neem contact op met één van onze zorgadviseurs of laat u gratis terugbellen.

Nieuw: scherpe premie met Bewuzt Basis

In 2018 kunt u ook kiezen voor een basisverzekering van Bewuzt met aanvullende pakketten. Met Bewuzt Basis is uw kind al voor € 101,35 per maand verzekerd. Omdat dit al een hele scherpe premie is, wordt er geen extra korting meer gegeven. Wel zit er een gratis Tandongevallen-verzekering bij inbegrepen, met een dekking tot € 10.000,-. Lees hier meer over de zorgverzekering van Bewuzt.

Wie gaat de zorgpremie betalen?
Wanneer uw kind bij u op de polis blijft staan, bent u verantwoordelijk voor de premiebetalingen. Wilt u dat uw kind zelf de premie gaat betalen? Dan zorgen wij ervoor dat uw kind op een eigen polis wordt verzekerd. Hiervoor ontvangen wij graag zijn of haar e-mailadres, IBAN (rekeningnummer) en het gewenste pakket. Wij regelen de rest voor u! Dat is wat we doen.

Is er recht op zorgtoeslag?
Afhankelijk van het inkomen kan uw zoon of dochter recht hebben op zorgtoeslag. De zorgtoeslag kan oplopen tot € 94,00 per maand. In combinatie met Bewuzt Basis betaalt u dan nog maar € 7,35 per maand voor de zorgverzekering! U kunt uw zorgtoeslag berekenen op Mijn Toeslagen van de Belastingdienst.

Meer informatie 
Uw pasgeboren baby toevoegen aan uw zorgpolis
Uw kind toevoegen aan uw zorgpolis
Uw kind gaat zelf zorgpremie betalen
Verhuizen naar het buitenland
Zorgverzekering opzeggen
Samenwonen of trouwen
Zorgkosten declareren
Polis wijzigen

Alles over zorgverzekeringen