TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Zorgverzekering opzeggen

Denkt u erover om uw zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief op te zeggen? Wij doen ons uiterste best om u een uitstekende zorgverzekering te bieden met de beste service. Uw mening vinden we erg belangrijk en we willen onze dienstverlening continu verbeteren. Daarom zijn we benieuwd waarom u uw zorgverzekering met korting bij UnitedConsumers wilt opzeggen. Wellicht kunnen we de reden voor uw opzegging wegnemen?

Ik ben op zoek naar een goedkopere premie

In 2016 krijgt u 10% korting op de basisverzekeringen Ruime keuze en Eigen keuze. Op de basisverzekering Goede keuze ontvangt u 5% korting. Deze korting spaart u op in uw persoonlijke kortingstegoed. Door in te loggen op uw persoonlijke Mijn UnitedConsumers pagina kunt u uw gespaarde korting laten uitkeren. Wij storten het bedrag dan op uw rekening, zonder aftrek van enige kosten.

Inloggen persoonlijk kortingstegoed >>


Vindt u uw huidige pakket te duur? Er zijn verschillende manieren om op uw zorgverzekering te besparen:

Bij UnitedConsumers heeft u keuze uit drie verschillende soorten basisverzekeringen: de VGZ Goede Keuze (goedkope naturapolis), VGZ Ruime Keuze (naturapolis) en de VGZ Eigen Keuze (duurdere restitutiepolis). Bel ons voor een persoonlijk advies en een passend pakket op 040 255 81 11 of stel uw vraag per e-mail op zorg@unitedconsumers.com. We beantwoorden uw mail binnen één werkdag en als u ons belt krijgt u direct iemand aan de lijn.

Mijn pakket sluit niet aan bij mijn situatie

Uw leven is dynamisch en uw zorgbehoeften kunnen veranderen. Daarom heeft u elk jaar de mogelijkheid om uw zorgpakket te wijzigen. Heeft u voor volgend jaar voldoende aan alleen een basisverzekering of bent u op zoek naar een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie? Bij UnitedConsumers vindt u alle reguliere aanvullende verzekeringen van VGZ, inclusief de Alles-in-één pakketten.

We begrijpen dat het samenstellen van een passend pakket niet altijd eenvoudig is. Daarom staan we altijd voor u klaar. Neem voor een persoonlijk advies contact op met onze klantenservice op telefoonnummer 040 255 81 11. Wij stellen dan samen met u een pakket samen dat goed aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Ik wil een betere service

Service staat bij UnitedConsumers hoog in het vaandel. Problemen proberen wij altijd op te lossen en iedere klacht nemen wij serieus. Bent u desondanks niet tevreden over onze service? Dan horen wij dat graag van u. Misschien kunnen we nog iets aan onze dienstverlening verbeteren, voordat u opzegt?

Voordelen van het UnitedConsumers ZorgCollectief

Verzekerd zijn via het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt u vele voordelen:

 • Keuze uit korting of kado
  Bij UnitedConsumers krijgen bestaande deelnemers net zoveel voordeel als nieuwe deelnemers. Op de VGZ Ruime en Eigen keuze basisverzekeringen ontvangt u 10% korting. Of u kunt deze korting inruilen voor één van onze kado’s. Kiest u voor de basisverzekering VGZ Goede keuze, dan ontvangt u 5% korting. De korting spaart u in uw persoonlijke kortingstegoed en kunt u laten uitkeren wanneer u dat wilt. Het bedrag ontvangt u gewoon in euro’s op uw bankrekening.
   
 • Specialist in zorgverzekeringen
  Zorgverzekeraar VGZ is al 60 jaar gespecialiseerd in zorgverzekeringen en een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Veel ervaring, ruime vergoedingen en deskundig advies: bij VGZ bent u in goede handen.
   
 • De beste service
  Zowel UnitedConsumers als VGZ komen op voor uw belangen. Wilt u een second opinion of heeft u hulp nodig bij wachtlijstbemiddeling? VGZ helpt u graag. Ook bij ons kunt u altijd terecht met vragen over uw zorgverzekering.

Wilt u toch uw zorgverzekering opzeggen?

U kunt uw zorgverzekering tot 31 december opzeggen. Dit kunt u telefonisch doorgeven aan VGZ via 088 131 16 66 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00, op zaterdag van 9.00 tot 13.00). Als u nog een premieachterstand heeft bij VGZ is opzeggen helaas niet mogelijk. Voor een eventuele betalingsregeling kunt u rechtstreeks contact opnemen met VGZ via telefoonnummer 0900-0750 (lokaal tarief).

Let op! Als u uw zorgverzekering per 31 december beëindigt, bent u verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht op 1 januari in.

Tussentijds uw zorgverzekering opzeggen

In sommige gevallen is het mogelijk om tijdens het lopende verzekeringsjaar op te zeggen. Dit is het geval in de volgende situaties:

Meer informatie over zorgverzekeringen

Uw pasgeboren baby toevoegen aan uw zorgpolis
Uw kind gaat zelf zorgpremie betalen
Zorgverzekering voor 18-jarigen
Zorgverzekering wijzigen
Zorgkosten declareren
Uw kind toevoegen
Polis wijzigen
Scheiden

> Alles over zorgverzekeringen

Al uw voordelen

 • Meer dan € 125,00 korting p.p.
 • Kies zelf uw arts en ziekenhuis
 • Ook voor VGZ verzekerden
 • 500.000 tevreden klanten
 • 14 dagen bedenktijd