Zorgverzekeraar VGZ

UnitedConsumers Zorgcollectief werkt samen met zorgverzekeraar VGZ. En daar zijn we trots op. Dankzij deze zorgverzekeraar kunnen wij onze deelnemers een hele goede zorgverzekering aanbieden tegen een zeer betaalbare premie. Ook voor de zorgverzekering in 2019.

Als u uw zorgverzekering met korting heeft afgesloten via het UnitedConsumers ZorgCollectief, dan bent u eigenlijk klant bij twee bedrijven. U wordt daardoor niet van het kastje naar de muur gestuurd. We willen het juist in uw voordeel laten werken: u krijgt dubbel zoveel service.

Moet ik met vragen over mijn zorgverzekering bij jullie zijn of bij VGZ?

Vragen over uw VGZ zorgverzekering? Hulp nodig bij het kiezen van uw dekking voor komend jaar? Met al uw vragen kunt u bij beide partijen terecht. Door de privacywetgeving kan UnitedConsumers, in het kort UC, u niet met alle inhoudelijke vragen over uw eigen zorgverzekering helpen. Toch zullen onze medewerkers altijd met u meedenken en u verder brengen!

Welke wijzigingen geef ik bij jullie door en welke bij VGZ?

Verhuisd? Polis wijzigen? Op de pagina ‘wijzigingen doorgeven’ leest u waar u moet zijn met verschillende wijzigingen. Hier leest u ook over het indienen van declaraties bij VGZ.

Wie is VGZ eigenlijk?

VGZ is de enige verzekeraar die alléén zorgverzekeringen aanbiedt. Een gespecialiseerde partij dus, met al ruim 60 jaar ervaring. Met 2,8 miljoen verzekerden is VGZ een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Omdat ze geen winstdoelstelling hebben kunnen de premies relatief laag blijven en wordt veel geïnvesteerd in de kwaliteit van zorg en de beschikbaarheid ervan voor haar verzekerden. We kunnen met vertrouwen zeggen dat we dankzij VGZ als partner u een zeer goede zorgverzekering kunnen bieden.

Moet ik van huisarts veranderen als ik overstap naar VGZ?

Net als alle zorgverzekeraars heeft VGZ contracten met bepaalde zorgaanbieders. Met een naturapolis VGZ gaat u naar de gecontracteerde huisartsen. VGZ heeft een uitstekende ‘landelijke dekking’. Waarmee we willen zeggen dat VGZ met alle huisartsen en verreweg de meeste ziekenhuizen contracten heeft. Zo kiest u gemakkelijk voor de beste zorg. Wilt u nagaan of uw huisarts, ziekenhuis of andere zorgaanbieder van uw voorkeur is gecontracteerd door VGZ? Bel dan met de VGZ helpdesk 0900-0750 (20 cent per gesprek). U kunt dit ook online controleren via de VGZ Zorgzoeker.

Andere veelgestelde vragen over VGZ

Andere veelgestelde vragen over de zorgverzekering

Over de AWBZ
Over zorgtoeslag
Over het eigen risico
Over de restitutiepolis
Over de eigen bijdrage
Over Kind & zorgverzekering
Voor bestaande verzekerden