Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers door VGZ collectief

Samen met VGZ hebben wij onze eigen, unieke zorgverzekeringen samengesteld: de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen. Onze zorgverzekeringen zijn afgestemd op uw wensen én u krijgt tot 5% korting op onze basisverzekeringen. Op onze aanvullende verzekeringen ontvangt u zelfs 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Zorgverzekering samenstellen

UnitedConsumers door VGZ


UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering kiezen

Met een zorgverzekering van het UnitedConsumers door VGZ collectief bent u verzekerd van uitstekende zorg en krijgt u tot 5% korting. Kiest u voor een naturapolis van UnitedConsumers door VGZ? Dan heeft u voldoende tot ruime keuze in zorgverleners. Liever volledig vrije zorgkeuze? Dan is een restitutiepolis een uitstekende keuze!

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste basisverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 114,90 per maand
 

Kies dit pakket

Meer over deze basisverzekering

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide basisverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

€ 126,02 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze basisverzekering

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete basisverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

€ 135,28 per maand
incl. 5% korting

Kies dit pakket

Meer over deze basisverzekering


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


 

UnitedConsumers door VGZ collectieve zorgverzekering

Het UnitedConsumers door VGZ collectief is er voor iedereen. Via onze VGZ collectieve zorgverzekering krijgt u de beste zorg én de hoogste korting op uw zorgverzekering. U bent via ons verzekerd bij VGZ en de korting ontvangt u direct van ons. Zo bespaart u structureel op uw vaste lasten. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor een VGZ zorgverzekering met korting!

Voordelen van een UC door VGZ zorgverzekering

 • Vertrouwde zorg van VGZ.
 • Tot 5% korting op de basisverzekering.
 • Altijd 15% korting op uw aanvullende verzekering.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij uw aanvullende verzekering.

 

Kies mijn zorgverzekering


 

Premie zorgverzekering VGZ en UnitedConsumers

Met een ziektekostenverzekering van het UnitedConsumers door VGZ collectief kunt u maandelijks besparen op uw premie. Hieronder ziet u de ontwikkelingen van de premie in de afgelopen jaren. Via UnitedConsumers kiest u voor exact dezelfde zorgverzekering als bij VGZ, maar dan met extra korting op uw premie. Waarom zou u niet voor UC kiezen?

Jaar

VGZ zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering

2020 € 119,95 € 113,95
2021 € 124,45 € 118,23
2022 € 132,65 € 126,02
* Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de naturapolis 'Ruime Keuze'

Vergoeding UC door VGZ verzekering

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering. Met de basisverzekering van UnitedConsumers door VGZ bent u verzekerd voor de volgende zorgsoorten:

Bekijk alle vergoedingen


UnitedConsumers door VGZ zorgaanbieders

Wij vinden dat zorg binnen handbereik moet zijn. Met de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. 

Bent u benieuwd naar de gecontracteerde zorgverleners van VGZ bij u in de buurt? U vindt deze gemakkelijk in de UC Zorgzoeker. 

afbeelding

> Vind een zorgverlener


 

Declareren UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering

Met de UC Zorg app kunt u al uw zorgkosten eenvoudig declareren. Daarnaast kunt u uw eigen risico inzien en heeft u altijd uw zorgpas (EHIC) bij de hand. Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

> Meer over declareren


UnitedConsumers door VGZ collectieve zorgverzekering

Maandelijks bespaart u op uw zorgpremie met een UnitedConsumers door VGZ verzekering. Al uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw persoonlijke bespaartegoed. De korting kunt u vervolgens uit laten betalen op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

besparen

> Zo werkt de korting


UnitedConsumers door VGZ verzekering uitbreiden

Een basisverzekering breidt u voor extra vergoedingen uit met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Binnen het UnitedConsumers door VGZ collectief heeft u de keuze uit drie aanvullende verzekeringen en twee tandartsverzekeringen. Bovendien krijgt u altijd 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering.

fysio

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd tegen zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor fysiotherapiealternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandarts

Tandartsverzekering

Een aanvullende tandartsverzekering is een interessante optie als u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist brengt. Met een tandartsverzekering komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn! 

> Bekijk tandartsverzekeringen


Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   


Veelgestelde vragen over UnitedConsumers door VGZ collectief

Ja, de zorgverzekeringen van UnitedConsumers en VGZ zijn hetzelfde, maar via UnitedConsumers ontvangt u tot 5% korting op uw nieuwe zorgverzekering. Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ bent u dus verzekerd van een betrouwbare zorgverzekering, tegen een lage premie!

U bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd, dus kunt u voor de meeste vragen en wijzigingen gewoon bij ons terecht. Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op


Contact opnemen met VGZ

Er zijn een aantal vragen die u beter direct bij de verzekeraar kunt stellen. Bij welke vragen neem ik rechtstreeks contact met VGZ op?

 • Declaratie status.
 • Premie betalingen.
 • Kraamzorg aanvragen.
 • Wachtlijstbemiddeling.
 • Aanvragen van een machtiging.

Twijfelt u? Bel ons gerust. We denken graag met u mee!

U kunt uw zorgkosten declareren via de UC Zorgapp. Na het indienen van de declaratie ontvangt u automatisch bericht over uw declaratie. Benieuwd naar de status van uw declaratie? Deze kunt u (na 6 dagen) inzien in Mijn VGZ.

Met een UnitedConsumers door VGZ zorgverzekering kunt bij elke zorgverlener terecht, maar toch is het verstandig om te controleren of de zorgverlener van uw keuze een contract heeft met VGZ.

Wanneer de zorgverlener een contract heeft met VGZ, dan worden uw kosten altijd 100% vergoed. Heeft de zorgverlener geen contract met VGZ? Dan worden de kosten - afhankelijk van uw polis - niet altijd volledig vergoed.

In de Zorgzoeker vindt u alle gecontracteerde zorgverleners. Door te kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener voorkomt u dat u moet bijbetalen. Goed om te weten: er is altijd een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Wel zo fijn!

Vind een zorgverlener

Het verschil tussen de UnitedConsumers door VGZ basisverzekeringen zit hem in de keuzevrijheid die u heeft in zorgverleners met contract en de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een zorgverlener zonder contract gaat.

Zorgverleners met contract

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Een zorgverlener met contract houdt in dat er afspraken zijn gemaakt tussen de verzekeraar en de zorgverlener. Door te kiezen voor een zorgverlener met contract weet u zeker dat u uitstekende zorg krijgt en uw zorgkosten 100% vergoed worden.

Zorgverlener zonder contract

Wilt u naar een andere zorgverlener en heeft deze geen contract met ons? Dat kan gewoon. U bent altijd vrij om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Houd er wel rekening mee dat u bij de keuze voor een zorgverlener zonder contract in de meeste gevallen een lagere vergoeding krijgt.

UC Bewuste Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bekijk

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bekijk

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het marktconform tarief

 

Bekijk

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven