Medische acceptatie voor de aanvullende zorgverzekering?

Medische acceptatie of selectie

Voor de basisverzekering geldt een wettelijke acceptatieplicht voor zorgverzekeraars. Zij moeten iedere verzekeringsplichtige accepteren voor de basisverzekering. Zorgverzekeraars mogen de voorwaarden voor hun aanvullende verzekeringen wel zelf bepalen. Sommige verzekeraars hanteren dan ook een medische selectie of medische acceptatie voor hun aanvullende verzekering. Vaak betekent dit dat u bij het afsluiten van uw zorgverzekering een aantal controle vragen moet beantwoorden.

Wachttijd voor medische selectie

Het kan zijn dat een verzekeraar een wachttijd hanteert in plaats van een selectie. Dit is bijvoorbeeld regelmatig bij tandartsverzekeringen het geval. U heeft dan de eerste maanden nadat uw verzekering ingaat –en u dus premie betaalt- geen recht op vergoeding.

VGZ hanteert geen wachttijden voor de UnitedConsumers zorgverzekering met korting. Goed voor elkaar.

Hanteert VGZ een medische acceptatie voor de aanvullende verzekering?

Voor onze aanvullende verzekeringen hanteert VGZ geen medische acceptatie. Dit betekent dat u ongezien geaccepteerd wordt voor alle aanvullende pakketten. Alleen voor de tandartsverzekering Tand Best dient u bij het afsluiten twee vragen te beantwoorden. Op basis van uw antwoorden bepaalt VGZ vervolgens of u voor de tandartsverzekering geaccepteerd wordt.

Overweegt u een tandartsverzekering af te sluiten? Dan adviseren wij u om uw oude tandartsverzekering pas op te zeggen als u bij VGZ bent geaccepteerd. Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Wat gebeurt er als ik ben afgewezen voor jullie tandartsverzekering?

Als VGZ u niet accepteert voor de VGZ Tand Best verzekering, ontvangt u samen met uw polis een brief thuis waarin wordt uitgelegd waarom u niet bent geaccepteerd. U heeft dan de mogelijkheid hier bezwaar op aan te tekenen. U kunt er op dat moment ook voor kiezen om de VGZ Tand Goed of VGZ Tand Beter verzekering af te sluiten of te gaan voor een Alles-in-1 pakket, waar tandzorg al zit inbegrepen.