Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Een goedkope autoverzekering voor beginners? Die hebben wij!

Een autoverzekering voor een beginnend bestuurder is vaak duur. Als je net je rijbewijs hebt, is het dan ook de kunst om een goedkope autoverzekering te vinden die bij je past. Dit doe je door autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Er zit namelijk een groot verschil in premies. Bij UnitedConsumers kun je niet alleen heel eenvoudig autoverzekeringen met elkaar vergelijken, we geven je ook onze tips voor het vinden van een goedkope autoverzekering voor beginners.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering voor beginners, wat houdt dat in?

Je behoort tot de groep beginnend bestuurders in de eerste 5 jaar nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Of in de jaren dat je een rijbewijs hebt voordat je 25 jaar bent.

Verzekeraars zijn van mening dat een beginnend bestuurder een grotere kans heeft op het maken van schade. Daarom is de verzekeringspremie automatisch al hoger als je nog maar net je rijbewijs hebt. Als beginnend bestuurder krijg je een beginnersrijbewijs. Dit geldt voor iedere beginnende bestuurder, ongeacht of je met 17 jaar voor het eerst zelfstandig de weg op gaat of wanneer je op latere leeftijd je rijbewijs haalt

Is je beginnersrijbewijs omgezet naar een ‘gewoon’ rijbewijs, maar ben je nog geen 24 jaar? Ook dan betaal je doorgaans nog steeds meer premie voor een autoverzekering dan een oudere weggebruiker. Een andere reden voor de duurdere autoverzekering is, dat je als beginnend bestuurder geen no-claim korting krijgt. Je hebt immers nog geen schadevrije jaren opgebouwd.

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder

Dat je als beginnend bestuurder voor een autoverzekering meer premie betaalt, kun je niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat een autoverzekering (op de lange termijn) goedkoper uitvalt. Wij delen onze beste tips met je.

Autoverzekering op eigen naam

Het lijkt gunstig om je autoverzekering op naam van je ouders te zetten. Zij betalen immers een lagere premie voor dezelfde autoverzekering. Het is echter strafbaar om jouw auto op iemand anders naam te verzekeren. Daarnaast is het op de lange termijn verstandiger om je autoverzekering op eigen naam te zetten. Zo bouw je namelijk je eigen schadevrije jaren op.

Goedkope auto

Kies in het begin voor een auto waarbij de kosten voor wegenbelasting en de autoverzekering laag zijn. Onder andere het gewicht van de auto, de leeftijd en de waarde hebben invloed op de maandelijkse lasten. Kies in het begin dus voor een wat oudere, niet te zware auto met een lage dagwaarde.

Vermijd schadeclaims

Probeer schadeclaims, waar mogelijk, de eerste jaren te vermijden. Je kunt kleine schades beter zelf betalen. Hierdoor bouw je namelijk schadevrije jaren op waardoor je premie lager wordt. Op de lange termijn ben je hierdoor goedkoper uit.

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk verschillende autoverzekeringen. De goedkoopste autoverzekering kan op de lange termijn duurder uitvallen door minder goede voorwaarden. Let bijvoorbeeld op de hoogte van het eigen risico en de no-claim korting.

Betaal per kwartaal of per jaar

Door je premie jaarlijks, halfjaarlijks of per kwartaal te betalen, kun je bij veel autoverzekeraars besparen op je premie. In ruil voor een minder periodieke betaling kun je vaak korting krijgen op je premie.

Eigen risico

Je kunt de hoogte van het eigen risico vaak zelf bepalen. In ruil voor een hoger eigen risico krijg je vaak een lagere premie. Let er wel op dat je het eigen risico bij een grote schade zelf moet (en dus kunt) betalen.

Auto lenen

Heb je maar af en toe een auto nodig? Dan kun je bedenken of het lenen of delen van een auto misschien een optie is. Houd wel rekening met je autoverzekering als je een auto van een ander leent. Maak hier altijd duidelijke afspraken over.

Maar bovenal geldt: rijd veilig en voorzichtig! Voorkom ongelukken en schades.

Veelgestelde vragen voor beginnend bestuurders

De term 'beginnend bestuurder' zegt het al. Je begint net met autorijden en bent daardoor een groter risico voor je autoverzekering. In de eerste 5 jaar dat je je rijbewijs hebt, behoor je daarom tot de groep 'beginnend bestuurders'. In die tijd is het dan ook lastig om een goedkope autoverzekering te vinden. Doordat je een groter risico bent voor de verzekering, is jouw autoverzekering duurder.

De eerste 5 jaar nadat je je rijbewijs hebt gehaald, behoor je tot de groep 'beginnend bestuurders', onafhankelijk van je leeftijd. Ben je jonger dan 25 jaar, maar heb je al wel langer je rijbewijs? Ook dan word je vaak nog als een beginnend bestuurder gezien.

Gelukkig zijn er toch manieren om een goedkope autoverzekering af te kunnen sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkopere en lichtere auto, helpt het om je autoverzekering vanaf het begin op je eigen naam te hebben en kun je kleine schades vaak beter zelf betalen dan deze claimen bij je autoverzekering.