Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering jongeren, welke kan ik het beste kiezen?

Een autoverzekering is voor beginnende bestuurders vaak iets duurder dan voor ervaren bestuurders. Tóch kunt u een goedkope autoverzekering afsluiten als beginnend bestuurder. Want door uw auto bij ons te verzekeren, ontvangt u altijd minimaal 5% korting extra korting. Profiteer ook van al onze andere voordelen:

 • Tot € 125,00 besparing per jaar!
   
 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken
 

Goedkope autoverzekering voor jongeren


 
NL

Looking for a car insurance?Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterdriekwart

"Het zit hem al in de naam: Samen Sterk! Organisatie voor zijn klanten: vriendelijk, correct en gedreven!"


FHM Van Marrelo

 

10 stersterstersterster

"Gelijk alle info erbij en direct verwerkt. Alle papieren digitaal beschikbaar. Ik vind het fantastisch. 5 sterren absoluut verdiend."

Wim Barten 

 

10 stersterstersterster

"Altijd verzekerd van de goedkoopste verzekering."
FHM Van Marrelo

 

Lees meer reviews


 

Wanneer een autoverzekering voor beginners?

Vaak is de autoverzekering voor studenten en jongeren een stuk duurder dan voor meer ervaren bestuurders. Dit komt door de beperkte rijervaring die u heeft als u net uw rijbewijs heef. U heeft nog een beginnersrijbewijs en heeft ook nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor u nog geen no-claim korting heeft. In de eerste 5 jaar na het behalen van uw rijbewijs behoort u officieel tot de groep beginnende bestuurders.

Door verzekeraars wordt u tot uw 25 gezien als beginnende bestuurder. Dit komt doordat verzekeraars van mening zijn dat een beginnende bestuurder een grotere kans heeft op het maken van schade. Daarom is de autoverzekering van studenten en jongeren automatisch hoger, zeker als u nog maar net uw rijbewijs behaald heeft en onder de 25 jaar bent.

Beginnersrijbewijs

Als beginnend bestuurder krijgt u een beginnersrijbewijs. Dit geldt voor iedere beginnende bestuurder, ongeacht of u met 17 jaar voor het eerst zelfstandig de weg op gaat of wanneer u op latere leeftijd uw rijbewijs haalt. Na 5 jaar wordt het beginnersrijbewijs automatisch omgezet naar een normaal rijbewijs.

Is uw beginnersrijbewijs omgezet naar een ‘gewoon’ rijbewijs, maar bent u nog geen 24 jaar? Ook dan betaalt u doorgaans vaak een hogere premie voor een autoverzekering dan een oudere, en dus meer ervaren, weggebruiker. Een andere reden voor de duurdere autoverzekering is dat u als beginnend bestuurder geen no-claim korting krijgt. U heeft immers nog geen, of weinig schadevrije jaren opgebouwd.


 

Autoverzekering beginnende bestuurder goedkoop houden

Dat een autoverzekering voor u als student of jongere vaak duurder is, kunt u niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat een autoverzekering (op de lange termijn) goedkoper uitvalt. Als u net uw rijbewijs heeft behaald, dan is het de kunst om een goedkope autoverzekering te vinden die bij u past - en vergelijken loont! Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor studenten en jongeren écht mogelijk.

Tip 1: Koop een goedkope auto

Het gewicht, type en de grootte van de auto spelen een belangrijke rol bij de kosten van de autoverzekering. Wilt u een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Kies dan voor een kleine en lichte auto. Bovendien betaalt u voor een kleine, lichte auto ook nog eens minder wegenbelasting. Zo bent u helemaal voordelig uit!

Tip 2: Schadevrije jaren opbouwen

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de verzekeraar u inschaalt op de bonus malus ladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting u op uw autoverzekering krijgt. Zodra de autoverzekering op uw naam staat, begint u met het opbouwen van schadevrije jaren. Meer schadevrije jaren betekent zneller een goedkope autoverzekering voor beginners. Wat dat betreft kunt u niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering op uw eigen naam zetten, zodat uw autoverzekering snel goedkoop wordt!

Tip 3: De juiste dekking kiezen

De laagste en goedkoopste dekking is de WA dekking. Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen. Is uw auto nog veel waard? Kies dan juist voor een hogere dekking, zoals WA beperkt casco of WA casco (all risk). Let bij een hogere dekking wel op het eigen risico. Verzekeraars berekenen voor beginnende bestuurders vaak een verhoogd eigen risico, omdat beginners gemiddeld vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders.

Tip 4: Autoverzekering op eigen naam zetten

Het lijkt aantrekkelijk om als beginnende bestuurder een autoverzekering op naam van de ouders af te sluiten. De kosten zijn dan immers veel lager. Dit is echter niet toegestaan en wordt gezien als verzekeringsfraude. Het is daarom beter om de autoverzekering direct op uw eigen naam te zetten. Bovendien begint u dan ook met het opbouwen van schadevrije jaren en dat zorgt u ervoor dat uw autoverzekering goedkoper wordt. 

Wilt u de auto toch verzekeren op een andere naam? Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont. Doorgaans is het wel vanzelfsprekender dat de eigenaar en regelmatige bestuurder van de auto de autoverzekering op eigen naam afsluit. 

Tip 5: Premie jaarlijks betalen

Er zijn verzekeraars waarbij u de premie per half jaar of maandelijks kunt betalen. Door uw premie jaarlijks te betalen, kunt u bij veel autoverzekeraars besparen op uw premie. In ruil voor een minder periodieke betaling, dus bijvoorbeeld per half jaar in plaats van per maand, kunt u vaak korting krijgen op uw premie.

Tip 6: Kleine schades zelf betalen

Mocht u voor een WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering kiezen, dan kunt u schade aan uw eigen auto claimen. Het nadeel is dat u dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor uw no claim korting daalt en uw premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan uw eigen auto niet te claimen op de autoverzekering en de kosten ervan zelf te betalen. Zo houdt u uw autoverzekering voor beginners goedkoop, zeker op de langere termijn.


 

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Kies dan voor UnitedConsumers! U krijgt namelijk altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie, maar vaak zelfs nog meer! Wel zo fijn, want zo houdt u als beginnend bestuurder meer over voor andere leuke dingen in het leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

Jongeren en studenten autoverzekering uitbreiden?

Naast de dekking van uw auto, kunt u ook een aanvullende autoverzekering afsluiten, zoals een Schade Inzittendenverzekering of een Rechtsbijstandverzekering verkeer:

Inzittenden ico

Schade Inzittendenverzekering

Een Schade Inzittendenverzekering biedt dekking voor zowel materiële als letselschade aan alle inzittenden in de auto, dus ook de bestuurder.

Meer info

Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Een Rechtsbijstandverzekering Verkeer helpt u met het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Er is geen dekking voor verkeersboetes. 

Meer info

 

Aanvullende autoverzekeringen


Hulp nodig met uw jongeren autoverzekering?

Zoekt u een goedkope autoverzekering voor studenten of jongeren, maar komt u er niet goed uit? Dan staan onze verzekeringsexperts klaar om u te helpen bij het afsluiten van een autoverzekering die perfect past bij uw situatie.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over een autoverzekering voor beginners

Een autoverzekering voor jongeren, studenten of beginnende bestuurders sluit u al binnen 6 stappen af:

Stap 1: Vul uw kenteken in
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past
Stap 4: Selecteer de offerte van uw keuze
Stap 5: U kunt nu eventueel een aanvullende autoverzekering toevoegen
Stap 6: Uw autoverzekering voor beginners is aangevraagd!

Bereken mijn premie

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is vaak hoger door de beperkte rijervaring, het beginnersrijbewijs en het ontbreken van schadevrije jaren.

Gelukkig kunt u hier op termijn verandering in brengen. Door een autoverzekering voor jongeren op uw eigen naam te zetten, bouwt u namelijk schadevrije jaren op. Dit levert op termijn een premievoordeel op.

Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een goedkope autoverzekering voor beginners. Kies bijvoorbeeld voor een autoverzekering van UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Bereken mijn korting

Op het moment dat u schadevrije jaren opbouwt, wordt de premie op termijn lager. Hoe minder de ervaring, hoe hoger de premie. Daarom begint uw premie goedkoper te worden op het moment dat uw beginnersrijbewijs ‘vervalt’. Dit hangt af van uw leeftijd en het type rijbewijs:

 • Rijbewijs behaald 16 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 7 jaar.
 • Rijbewijs behaald 17 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
 • Rijbewijs behaald 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
 • Rijbewijs behaald na 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.

U heeft de keuze uit drie verschillende soorten dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). U bent verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Dit is de goedkoopste autoverzekering met de minst uitgebreide dekking. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen.

Wilt u schade aan uw eigen auto vergoed krijgen? Dan kunt u beter kiezen voor WA beperkt casco of WA casco. De premie van een WA beperkt casco of WA casco ligt echter wel hoger dan de premie van een WA verzekering. Houd hier rekening mee bij uw keuze.

In principe bestaan er geen 'studenten autoverzekeringen'. Wel zijn er collectiviteiten te vinden via verenigingen of universiteiten, waardoor u een leuke korting ontvangt. Maar wist u dat u via ons ook korting krijgt op uw autoverzekering? Zo profiteert u als student zijnde toch van een voordelige premie én houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn premie

Een auto verzekeren op iemand anders naam kan goedkoper zijn. Iemand anders heeft bijvoorbeeld meer schadevrije jaren waardoor de premie lager uitvalt. Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont. Maar uw auto verzekeren op uw ouders naam omdat uw premie dan voordeliger is, wordt gezien als fraude. Dit kunt u daarom beter niet doen.

Terug naar boven