Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering jongeren

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders en jongeren is vaak iets duurder dan voor ervaren bestuurders. Tóch kun je bij ons een goedkope autoverzekering afsluiten als beginnend bestuurder.

Sluit je bij ons jouw jongeren autoverzekering af? Dan ontvang je altijd minimaal 5% korting. Bereken nu jouw jongeren autoverzekering en start met besparen.

Bereken mijn besparing
 vink Bespaar tot € 175,00 per jaar

jongeren autoverzekering


 

Autoverzekering voor beginnende bestuurders

Je kunt jouw auto als beginnend bestuurder gewoon normaal verzekeren, net als iedere andere bestuurder. Wel is het vaak zo dat een autoverzekering voor beginnende bestuurders een stuk duurder is dan voor ervaren bestuurders. En dit komt doordat verzekeraars vinden dat een beginnende bestuurder een grotere kans heeft op het veroozaken van schade.

Wanneer geldt een autoverzekering voor beginnende bestuurders?

Door verzekeraars worden jongeren tot 25 jaar gezien als beginnende bestuurders. Dit komt door de beperkte rijervaring die je hebt, als je net je rijbewijs hebt behaald. We noemen dit een beginnersrijbewijs. In de eerste 5 jaar na het behalen van je rijbewijs behoor je officieel tot de groep beginnende bestuurders.


Autoverzekering kiezen via UnitedConsumers

Goedkope jongeren autoverzekering


NL

 

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder: 5 tips

Dat een autoverzekering voor beginnende bestuurders vaak duurder is, kun je niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je een goedkopere autoverzekering hebt. Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor beginnende bestuurders en jongeren écht mogelijk:

Tip 1: Schadevrije jaren opbouwen

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de verzekeraar je inschaalt op de bonus malus ladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claimkorting je op jouw autoverzekering krijgt, die kan oplopen tot wel 80% korting. Zodra de autoverzekering voor jongeren op jouw naam staat, begin je met het opbouwen van schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper de autoverzekering voor beginners. 

Tip 2: De juiste dekking kiezen

De laagste en goedkoopste dekking is de WA dekking. Hiermee ben je alleen verzekerd tegen schade die je met jouw voertuig bij anderen aanricht. Is je auto nog veel waard? Kies dan juist voor een hogere dekking, zoals WA beperkt casco of WA casco (all risk).

Let bij een hogere dekking wel op het eigen risico. Een autoverzekering voor beginnende bestuurders kent namelijk vaak een verhoogd eigen risico, omdat beginners gemiddeld vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders.

Dekking WA WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Minimaal 5% korting op je premie
 
 
 

Ik wil een jongeren autoverzekering

Tip 3: Autoverzekering op eigen naam zetten

Het lijkt aantrekkelijk om een autoverzekering voor beginnende bestuurders op naam van de ouders af te sluiten. De kosten zijn dan immers veel lager. Dit is echter niet toegestaan en wordt gezien als verzekeringsfraude. Daarom is het verstandig om de autoverzekering als beginnend bestuurder direct op je eigen naam te zetten. Zo bouw je ook schadevrije jaren op!

Tip 4: Premie jaarlijks betalen

Er zijn verzekeraars waarbij je de premie per half jaar of maandelijks kunt betalen. Door je premie jaarlijks te betalen, kun je bij veel autoverzekeraars besparen op je premie. In ruil voor een minder periodieke betaling, dus bijvoorbeeld per half jaar in plaats van per maand, kun je vaak korting krijgen op je jongeren autoverzekering.

Tip 5: Kleine schades zelf betalen

Mocht je voor een WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering kiezen, dan kun je schade aan je eigen auto claimen. Het nadeel is dan wel dat je een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor je no claim korting daalt en de premie dus hoger wordt. Het is daarom slim om kleine schades aan je eigen auto zelf te betalen. Zo houd je jouw autoverzekering voor jongeren goedkoop, zeker op de langere termijn.


advies Extra tip van onze expert

"Jongeren en beginnende bestuurders betalen een hogere premie. Een manier om ook te besparen op een autoverzekering als jongere is om een auto te kopen met een lager gewicht en vermogen. Hierdoor betaal je minder premie én minder wegenbelasting!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Goedkope autoverzekering jongeren afsluiten

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Een autoverzekering voor jongeren, studenten of beginnende bestuurders sluit je al binnen 6 stappen af:

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Selecteer je persoonlijk aanbod.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Je autoverzekering voor beginners is aangevraagd!

Bereken mijn besparing
 vink Bespaar tot € 175,00 per jaar


Veelgestelde vragen over autoverzekeringen voor jongeren

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is vaak hoger door de beperkte rijervaring en het beginnersrijbewijs. Goed om te weten: Heb je jouw rijbewijs gehaald met 2toDrive? Dan kun je pas een kenteken en een autoverzekering op je eigen naam zetten als je 18 jaar bent. Tot die tijd is het mogelijk om de auto op de naam van een van je coaches te registreren.

Daarnaast heeft het ontbreken van schadevrije jaren ook invloed op je autopremie. Gelukkig kun je hier op termijn verandering in brengen. Door een autoverzekering voor jongeren op je eigen naam te zetten, bouw je namelijk schadevrije jaren op. Dit levert op termijn een premievoordeel op.

Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een goedkope autoverzekering voor beginners. Kies bijvoorbeeld voor een autoverzekering van UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op je premie. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn korting

Op het moment dat je schadevrije jaren opbouwt, wordt de premie op termijn lager. Hoe minder de ervaring, hoe hoger de premie voor je jongeren autoverzekering. Daarom begint de premie goedkoper te worden op het moment dat jouw beginnersrijbewijs ‘vervalt’. Dit hangt af van je leeftijd en het type rijbewijs:

  • Rijbewijs behaald 16 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 7 jaar.
  • Rijbewijs behaald 17 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
  • Rijbewijs behaald 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
  • Rijbewijs behaald na 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.

In principe bestaan er geen 'studenten autoverzekeringen'. Wel zijn er collectiviteiten te vinden via verenigingen of universiteiten, waardoor je een leuke korting ontvangt. Maar wist je dat je via ons ook korting krijgt op je autoverzekering? Zo profiteer je als student toch van een goedkope autoverzekering én houd je meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn premie

Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over autoverzekeringen voor jongeren?

Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op