Autoverzekering jongeren

Eindelijk is het zo ver: je bent 18 jaar en je koopt je eerste auto! Dan heb je ook je eerste autoverzekering nodig. Welke zaken hebben invloed op de hoogte van de premie? Wat is bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering voor een 19 jarige? Om een goedkope autoverzekering te kunnen kiezen, heeft UnitedConsumers een premie-check, zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Autoverzekering berekenen

Jongeren kampen vaak met een te dure autoverzekering. De beperkte rijervaring en het bijbehorende risico compenseert de verzekering met een hogere premie. Vanaf 25 jaar val je pas buiten dit risicogebied.

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Wanneer je 18 jaar bent, studeer je vaak nog of je bent net begonnen met werken. Het is dan fijn als je autoverzekering niet een te grote hap uit je inkomsten is. Een autoverzekering voor een 18-jarige is vaak erg duur door het grotere risico op schade. Hoe kun je de autoverzekering toch zo goedkoop mogelijk maken?

Type auto

Niet alleen je leeftijd heeft invloed op de hoogte van de premie: het gewicht, type en de grootte van je auto spelen ook een belangrijke rol. Kies daarom in het begin voor een kleine en lichte auto. Voor een lichte auto betaal je ook nog eens minder wegenbelasting. Na een aantal jaar is het pas verstandig om te kijken naar een grotere auto. Vanaf 25 jaar val je bij veel verzekeraars buiten het risicogebied, waardoor de premie snel zal zakken.

Schadevrije jaren

Wanneer je na verloop van tijd een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd, helpt dit de premie te verlagen. De premie is namelijk sterk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de verzekeraar je inschaalt op de bonus malus ladder. Deze no-claim ladder bepaalt hoeveel no-claim korting de verzekeraar je op je autoverzekering geeft.

Goedkope dekking

Voor een goedkope jongeren autoverzekering, kun je het beste kiezen voor een WA dekking. Is je auto nog veel waard? Kies dan juist voor een hogere dekking, zoals bij voorbeeld WA Beperkt Casco of WA Casco.

Kies je toch voor een hogere dekking? Let dan op het eigen risico. Verzekeraars berekenen voor jongeren vaak een verhoogd eigen risico, omdat jongeren gemiddeld vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders.

Autoverzekering jongeren vergelijken

Vergelijken loont: UnitedConsumers biedt je de mogelijkheid autoverzekeringen te vergelijken van 16 verschillende verzekeringsmaatschappijen. Heb je net een auto gekocht en zoek je een goedkope autoverzekering voor jongeren? Start nu de premie-check en zie direct hoe jij het goedkoopst uit bent. Zo doen we dat!

Autoverzekeringen vergelijken

Heb je hulp nodig bij het vergelijken of afsluiten van een autoverzekering? Onze klantenservice staat altijd klaar om je persoonlijk advies te geven.

Hoeveel kost een autoverzekering voor een 18 jarige?

Als 18-jarige betaal je gemiddeld veel meer premie dan een persoon met jaren rijervaring. Verzekeraars zien jongeren met weinig rijervaring als een hoger risico, gezien zij gemiddeld vaker schades rijden dan meer ervaren bestuurders.

Een autoverzekering voor jongeren kan tot 443% duurder uitvallen dan een autoverzekering voor een 40-jarige. Daarnaast kunnen de premies per maatschappij erg verschillen. Zo betalen jongeren bij de ene maatschappij een premie van € 40,- per maand, waar bij andere maatschappijen de premie kan oplopen tot wel € 200,-! Let op: dit is slechts een indicatie van het verschil in premiekosten.

Autoverzekering op naam ouders

Het lijkt veel aantrekkelijker om als jongere een autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten. De kosten zijn dan immers veel lager. Dit is echter verboden en wordt gezien als verzekeringsfraude.

Rijd jij in de auto en staat de auto op jouw naam? Dan staat de autoverzekering automatisch ook op jouw naam. Zet je de autoverzekering op een andere naam? Dan vergoedt de verzekeraar geen schade en kan je autoverzekering worden opgezegd. 

Wanneer je de autoverzekering niet op jouw naam zet, bouw je zelf ook geen schadevrije jaren op. Besluit je vervolgens dat je wel een autoverzekering op eigen naam wilt, dan kom je er door de hoge premie ineens achter dat je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd! Dat is natuurlijk erg zonde.

De premie is namelijk sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. De verzekeraar bepaalt je no-claim korting aan de hand van het aantal schadevrije jaren. Let op: schadevrije jaren bouw je op wanneer je een autoverzekering op naam hebt en niet vanaf het moment dat je een rijbewijs hebt.