Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering jongeren

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is vaak iets duurder dan voor ervaren bestuurders. Tóch kunt u bij ons een goedkope autoverzekering afsluiten als beginnend bestuurder.

Sluit u bij ons uw jongeren autoverzekering af? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting. Bereken nu uw jongeren autoverzekering en start met besparen.

Bereken mijn besparing
 vink Bespaar tot € 175,00 per jaar

jongeren autoverzekering


 

Autoverzekering voor beginnende bestuurders

U kunt uw auto als beginnend bestuurder gewoon normaal verzekeren, net als iedere andere bestuurder. Wel is het vaak zo dat een autoverzekering voor beginnende bestuurders een stuk duurder is dan voor ervaren bestuurders. En dit komt doordat verzekeraars van mening zijn dat een beginnende bestuurder een grotere kans heeft op het maken van schade

Tip: bij ons kunt u verschillende autoverzekeringen voor beginners vergelijken. Zo heeft u altijd de beste deal te pakken!

Wanneer geldt een jongeren autoverzekering?

Door verzekeraars worden jongeren tot 25 jaar gezien als beginnende bestuurders. Dit komt door de beperkte rijervaring die u heeft, als u net uw rijbewijs heeft behaald. We noemen dit een beginnersrijbewijs. In de eerste 5 jaar na het behalen van uw rijbewijs behoort u officieel tot de groep beginnende bestuurders.


Autoverzekering kiezen via UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering voor jongeren


NL

 

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder: 3 tips

Dat een autoverzekering voor jongeren vaak duurder is, kunt u niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat u een goedkopere autoverzekering voor jongeren heeft. Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor jongeren écht mogelijk:

Tip 1: Koop een goedkope auto

Het gewicht, type en de grootte van de auto spelen een belangrijke rol bij de kosten van de jongeren autoverzekering. Wilt u een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Kies dan voor een kleine en lichte auto. Bovendien betaalt u voor een kleine, lichte auto ook nog eens minder wegenbelasting. Zo bent u helemaal voordelig uit!

Tip 2: Schadevrije jaren opbouwen

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de verzekeraar u inschaalt op de bonus malus ladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting u op uw autoverzekering krijgt, die kan oplopen tot wel 80% korting. Zodra de autoverzekering voor jongeren op uw naam staat, begint u met het opbouwen van schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper de autoverzekering voor beginners. 

Tip 3: De juiste dekking kiezen

De laagste en goedkoopste dekking is de WA dekking. Hiermee bent u alleen verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Is uw auto nog veel waard? Kies dan juist voor een hogere dekking, zoals WA beperkt casco of WA casco (all risk).

Let bij een hogere dekking wel op het eigen risico. Een autoverzekering voor beginnende bestuurders kent namelijk vaak een verhoogd eigen risico, omdat beginners gemiddeld vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders.

Dekking WA WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Minimaal 5% korting op uw premie
 
 
 

Ik wil een jongeren autoverzekering

Tip 4: Autoverzekering op eigen naam zetten

Het lijkt aantrekkelijk om een autoverzekering voor beginnende bestuurders op naam van de ouders af te sluiten. De kosten zijn dan immers veel lager. Dit is echter niet toegestaan en wordt gezien als verzekeringsfraude. Daarom is het verstandig om de autoverzekering als beginnend bestuurder direct op uw eigen naam te zetten. 

Tip 5: Premie jaarlijks betalen

Er zijn verzekeraars waarbij u de premie per half jaar of maandelijks kunt betalen. Door uw premie jaarlijks te betalen, kunt u bij veel autoverzekeraars besparen op uw premie. In ruil voor een minder periodieke betaling, dus bijvoorbeeld per half jaar in plaats van per maand, kunt u vaak korting krijgen op uw jongeren autoverzekering.

Tip 6: Kleine schades zelf betalen

Mocht u voor een WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering kiezen, dan kunt u schade aan uw eigen auto claimen. Het nadeel is dan wel dat u een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor uw no claim korting daalt en uw premie dus hoger wordt. Het is daarom slim om kleine schades aan uw eigen auto zelf te betalen. Zo houdt u uw autoverzekering voor jongeren goedkoop, zeker op de langere termijn.


 

Goedkope autoverzekering jongeren afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een autoverzekering voor jongeren, studenten of beginnende bestuurders sluit u al binnen 6 stappen af:

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past.
Stap 4: Selecteer uw persoonlijk aanbod.
Stap 5: Voeg eventueel een aanvullende verzekering naar keuze toe.
Stap 6: Uw autoverzekering voor beginners is aangevraagd!

Bereken mijn besparing
 vink Bespaar tot € 175,00 per jaar


Veelgestelde vragen over autoverzekeringen voor jongeren

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is vaak hoger door de beperkte rijervaring en het beginnersrijbewijs. Goed om te weten: Heeft u uw rijbewijs gehaald met 2toDrive? Dan kan u pas een kenteken en een autoverzekering op uw eigen naam zetten als u 18 jaar bent. Tot die tijd is het mogelijk om de auto op de naam van een van uw coaches te registreren.

Daarnaast heeft het ontbreken van schadevrije jaren ook invloed op uw autopremie. Gelukkig kunt u hier op termijn verandering in brengen. Door een autoverzekering voor jongeren op uw eigen naam te zetten, bouwt u namelijk schadevrije jaren op. Dit levert op termijn een premievoordeel op.

Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een goedkope autoverzekering voor beginners. Kies bijvoorbeeld voor een autoverzekering van UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn korting

Op het moment dat u schadevrije jaren opbouwt, wordt de premie op termijn lager. Hoe minder de ervaring, hoe hoger de premie voor uw jongeren autoverzekering. Daarom begint uw premie goedkoper te worden op het moment dat uw beginnersrijbewijs ‘vervalt’. Dit hangt af van uw leeftijd en het type rijbewijs:

  • Rijbewijs behaald 16 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 7 jaar.
  • Rijbewijs behaald 17 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
  • Rijbewijs behaald 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
  • Rijbewijs behaald na 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.

In principe bestaan er geen 'studenten autoverzekeringen'. Wel zijn er collectiviteiten te vinden via verenigingen of universiteiten, waardoor u een leuke korting ontvangt. Maar wist u dat u via ons ook korting krijgt op uw autoverzekering? Zo profiteert u als student toch van een goedkope autoverzekering én houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn premie

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie over jongeren autoverzekeringen is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 28-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over autoverzekeringen voor jongeren?

Wij helpen u graag!