Contact
Mijn UnitedConsumers

Oldtimerverzekering vergelijken

Een oldtimerverzekering is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor je oldtimer. Als je jouw oldtimer wilt verzekeren, dan is het verstandig om verschillende oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo vind je de beste en goedkoopste oldtimerverzekering voor je auto!  

Wil je een oldtimer verzekeren? Voor een oldtimerverzekering kun je contact opnemen met onze klantenservice. Of laat je gegevens achter, dan bellen wij jou terug. 

Bel mij terug

oldtimer verzekering


 

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is een speciale autoverzekering voor jouw oldtimer. Een oldtimerverzekering is niet hetzelfde als een reguliere WAWA beperkt casco of all risk (WA casco) autoverzekering. Een oldtimer verzekeren is namelijk veel goedkoper, omdat de prijs vaak is gebaseerd op een taxatierapport.


advies Wist je dat...

"Het lagere tarief van een oldtimerverzekering heeft te maken met het gebruik en de opberging van de oldtimer. Want als je er slechts hobbymatig in rijdt, en de oldtimer zorgvuldig beveiligt en opbergt in een garage, geldt er een lager risico van diefstal of schade."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Oldtimerverzekering voorwaarden

Ook bij ons is het mogelijk om jouw oldtimer te verzekeren. Wanneer jij je oldtimer via ons wilt verzekeren, is het goed om rekening te houden met enkele voorwaarden. Soms kan het zijn dat de voorwaarden per verzekeraar verschillen, maar over het algemeen geldt het volgende:

  • Je rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar met jouw oldtimer.
  • De oldtimer wordt niet gebruikt voor werk, verhuur of wedstrijden.
  • Sommige automerken zijn uitgesloten voor een oldtimerverzekering.
  • Verzekeraars eisen een goed beveiligingssysteem bij een hogere dekking dan WA.
  • Voor WA beperkt casco of all risk (WA casco) heb je vaak een taxatierapport nodig.
  • Jouw oldtimer is je tweede auto en je hebt minstens één normale persoonsauto voor dagelijks gebruik verzekerd.

Wil je zeker weten of je jouw oldtimer kan verzekeren? Neem contact met ons op om jouw oldtimer te verzekeren.


Taxatie oldtimer verzekering

De WA verzekering is de goedkoopste optie voor je oldtimerverzekering. Deze vergoedt eventuele schade die je met jouw auto veroorzaakt bij een ander. Schade aan de eigen auto wordt bij de WA oldtimerverzekering niet vergoed. Je kunt ook kiezen voor een hogere dekking, zoals een WA beperkt casco of WA casco (all risk) oldtimerverzekering. Je krijgt dan bepaalde schade aan jouw eigen auto vergoed op basis van het taxatierapport. Zo kun je de (hogere) dagwaarde van jouw oldtimer aantonen bij de verzekeraar. 

Met een taxatierapport sta je veel sterker bij een eventuele autoschade. Indien jouw oldtimer total loss is, krijg je namelijk een vergoeding op basis van de taxatiewaarde. Houd er rekening mee dat de taxatiewaarde van de oldtimer iedere drie jaar opnieuw moet worden vastgesteld door een erkende taxateur.


 

Oldtimerverzekering vergelijken

Je bent natuurlijk op zoek naar de goedkoopste oldtimerverzekering. Daarom is het altijd slim om verschillende oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kies je altijd voor de beste deal. Als je oldtimerverzekeringen gaat vergelijken, dan is het handig om bepaalde gegevens bij de hand te houden, zoals:

  • Het merk en type van de oldtimer.
  • Het vermogen van de motor (KW).
  • Je postcode, huisnummer en geboortedatum.
  • Het bouwjaar, gewicht en type brandstof van de oldtimer.

 

Oldtimerverzekering afsluiten

Een oldtimerverzekering afsluiten kan momenteel alleen telefonisch. Wij helpen je graag met een oldtimerverzekering vergelijken en bij het vinden van de goedkoopste oldtimerverzekering. Zo weet jij zeker dat de oldtimerverzekering perfect bij jou past! Wij kunnen voor je oldtimer een veel scherpere premie aanbieden dan voor een normale auto.

Wil jij graag je oldtimer bij ons verzekeren? Neem dan contact op met onze verzekeringsexperts. Wij sluiten graag samen met jou de goedkoopste oldtimerverzekering af. Wil je liever dat wij je bellen? Laat dan je gegevens achter, zodat wij zo spoedig mogelijk contact met jou op kunnen nemen voor een persoonlijk adviesgesprek over de oldtimerverzekering.

Neem contact op


Veelgestelde vragen over de oldtimerverzekering

In principe is een oldtimer een auto die 40 jaar of ouder is. De auto komt dan in aanmerking voor de oldtimervrijstelling. Dit betekent dat je geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. Is jouw oldtimer tussen de 32 en 40 jaar oud? Dan betaal je een kwart van de normale wegenbelasting. Je mag dan niet in december, januari en februari rijden met jouw oldtimer. Doe je dit wel? Dan geldt het normale tarief. Voor oldtimers jonger dan 32 jaar geldt het normale wegenbelastingtarief.

Is je oldtimer 40 jaar of ouder? Dan krijgt de auto de zogeheten 'oldtimerstatus'. Deze vrijstelling krijgt je auto normaal gesproken automatisch. Zo niet, dan kun je een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Heeft jouw auto de oldtimerstatus? Dan kom je in aanmerking voor een oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering is een stuk goedkoper dan een normale autoverzekering. Dit heeft te maken met de voorwaarden van de oldtimerverzekering. Je kunt namelijk vaak alleen een oldtimer verzekeren indien je het voertuig als 'tweede auto' gebruikt en verzekert. Dit betekent dat je een andere auto voor dagelijks gebruik hebt, en dus jaarlijks niet veel kilometers met je oldtimer rijdt.

Bovendien wordt er vaak van uitgegaan, of zelfs geëist, dat de oldtimer goed opgeborgen wordt en er een goed beveiligingssysteem (CCV Klasse) heeft. Door de gestelde voorwaarden wordt het verzekeren van de oldtimer een lager risico voor de autoverzekeraar. Hierdoor kunnen wij een gunstigere premie aanbieden.

Uiteraard kun je jouw oldtimerverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering. Welke je kiest voor jouw oldtimerverzekering, hangt af van je persoonlijke voorkeuren:

Schade inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering biedt dekking voor zowel materiële als letselschade aan alle inzittenden in de auto, dus ook de bestuurder.

> Meer info

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering verkeer helpt je met het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Zo ben jij verzekerd als je, buiten jouw schuld, betrokken raakt bij een ongeval. Er is geen dekking voor verkeersboetes. 

Meer info

Een oldtimer is voor hobbymatig gebruik. Om die reden bouw je met een oldtimerverzekering geen schadevrije jaren op. Ruil je jouw huidige tweede auto in voor een oldtimer, dan kun je de registratie van die schadevrije jaren niet meenemen naar jouw oldtimerverzekering. Het zou jammer zijn als je schadevrije jaren daardoor komen te vervallen. Je kunt bij jouw verzekeraar navragen wat eventuele opties zijn. Zo kun je vragen of zij de registratie van schadevrije jaren optellen bij de schadevrije jaren van jouw eerste auto die je dagelijks gebruikt. 

Een oldtimerverzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor jouw schadevrije jaren. Daar tegenover staat echter dat de premie van een oldtimerverzekering vaak een stuk lager is dan een reguliere autoverzekering. Een oldtimerverzekering is dus voordeliger!

Auto's van 50 jaar of ouder ontvangen van de RDW een APK-vrijstellingsbrief. Dit betekent dat de oldtimer niet meer APK gekeurd hoeft te worden. Je ontvangt dan vanuit de RDW geen herinneringsbrief meer voor de APK. Auto's vanaf 30 jaar moeten eens in de twee jaar gekeurd worden, en jongere auto's uiteraard jaarlijks.

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over een oldtimerverzekering?

Wij helpen je graag!