Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Een oldtimerverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een oldtimerverzekering? Zoek dan niet verder! Want ook uw oldtimer kunt u verzekeren bij UnitedConsumers. Maar wat is nu precies een oldtimerverzekering? En hoe kunt u uw oldtimer verzekeren? Wij helpen u! 

 

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is, zoals de naam al zegt, een autoverzekering voor oldtimers. Een oldtimerverzekering is niet hetzelfde als een normale WAWA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) autoverzekering. Een oldtimer is namelijk vaak verzekerd op basis van een taxatierapport. Bovendien is een oldtimerverzekering gebaseerd op een veel lager tarief, waardoor een oldtimerverzekering u vaak slechts enkele euro's per maand kost.

De reden van dit lage tarief heeft te maken met het gebruik en de opberging van de oldtimer. Vaak is de eis dat u de auto slechts hobbymatig gebruikt - en niet meer dan 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar rijdt. Ook is het vaak de bedoeling dat u de oldtimer zorgvuldig beveiligt en opbergt in een garage. Zo is het risico van een oldtimer lager voor uw verzekeraar om te verzekeren.  


 

Oldtimerverzekering: hoe zit dat precies?

Een oldtimerverzekering is mogelijk wanneer u de auto waar u dagelijks in rijdt al heeft verzekerd bij UnitedConsumers. Daarnaast heeft u de keuze uit drie soorten dekkingen, namelijk WAWA Beperkt Casco en All Risk (WA Casco). Uiteraard kunt u bij uw oldtimerverzekering ook voor een aanvullende verzekering kiezen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.

Kiest u voor een hogere dekking dan WA? Dan dient u een taxatierapport van een erkend bedrijf in bezit te hebben. Op deze manier kunt u de (hogere) dagwaarde van uw oldtimer aantonen bij de verzekeraar.


 

Taxatierapport oldtimer

Schade aan uw oldtimer wordt vergoed op basis van de taxatiewaarde van uw oldtimer. Bent u in het bezit van een taxatierapport van een erkend bedrijf? Dan staat u veel sterker bij schade. Wanneer de taxateur een taxatierapport opmaakt voor uw oldtimer, dan wordt deze op diverse punten nauwkeurig bekeken. 

De taxatiewaarde van de oldtimer moet elke drie jaar vastgesteld worden door een taxateur. Indien uw oldtimer total loss is, krijgt u dus niet de dagwaarde, maar de (hogere) taxatiewaarde vergoed vanuit uw oldtimerverzekering.


 

Oldtimerverzekering vergelijken: wat heeft u nodig?

Een oldtimerverzekering vergelijken kan helaas niet via onze website. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor u de oldtimerverzekering gaat vergelijken, is het handig om bepaalde gegevens bij de hand te houden. Voor het vinden van de goedkoopste oldtimerverzekering houdt u de volgende gegevens bij de hand:

 • Vermogen van de motor (KW).
 • Het merk en type van de oldtimer.
 • Uw postcode, huisnummer en geboortedatum.
 • Het bouwjaar, gewicht en type brandstof van de oldtimer.

Oldtimer verzekeren? Neem contact op


 

Voorwaarden van een oldtimerverzekering

U heeft een oldtimer, maar wat zijn de voorwaarden als u uw oldtimer wilt verzekeren? Aan welke specifieke eisen uw oldtimer moet voldoen, verschilt per verzekeraar. Wanneer u uw oldtimer via UnitedConsumers wilt verzekeren, dan gelden de volgende voorwaarden:

 • De oldtimer wordt niet gebruikt voor werk, verhuur of wedstrijden.
 • U moet in het bezit zijn van een andere auto voor dagelijks gebruik.
 • Uw auto voor dagelijks gebruik moet verzekerd zijn via UnitedConsumers.
 • Er geldt een minimale of maximale leeftijd die u als verzekerde mag hebben.
 • Verzekeraars eisen vaak een goed beveiligingssysteem bij een hogere dekking dan WA.
 • U mag een maximaal aantal kilometers per jaar rijden met uw oldtimer (vaak 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar).
 • Kiest u voor WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco)? Dan moet u een minimale taxatiewaarde aan kunnen tonen.

Sommige automerken zijn uitgesloten voor een oldtimerverzekering. Wilt u weten of uw oldtimer verzekerd kan worden? Neem dan contact met ons op.


 

Wegenbelasting en schadevrije jaren

Wanneer uw voertuig in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering, dan is het interessant om deze af te sluiten. Maar, hoe zit het met de wegenbelasting en schadevrije jaren?

Wegenbelasting

Uw oldtimer kan in aanmerking komen voor een regeling waardoor u geen wegenbelasting betaalt. Een mooi voordeel! U hoeft geen wegenbelasting voor uw oldtimer te betalen wanneer het voertuig 40 jaar of ouder is.

Is uw oldtimer tussen de 32 en 40 jaar oud? Dan betaalt u een kwart van de normale wegenbelasting. U mag dan niet in december, januari en februari rijden met uw oldtimer. Doet u dit wel? Dan geldt het normale tarief. Voor oldtimers jonger dan 32 jaar geldt het normale wegenbelastingtarief.

Schadevrije jaren

Een oldtimer is voor hobbymatig gebruik. Om die reden bouwt u met een oldtimerverzekering geen schadevrije jaren op. Vervelend wanneer u schadevrije jaren opgebouwd heeft met een vorige autoverzekering.

Een oldtimerverzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. Daar tegenover staat echter dat de premie van een oldtimerverzekering vaak een stuk lager is dan een reguliere autoverzekering. Hier doet u dus toch uw voordeel mee!


 

Goedkoopste oldtimerverzekering

U wilt uw oldtimer natuurlijk zo goedkoop mogelijk verzekeren. Zo houdt u namelijk meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Sluit daarom een oldtimerverzekering af via UnitedConsumers en profiteer van een interessante premie en uitstekende voorwaarden. Zo kunt u goed voorbereid de weg op. 

Tip: rijdt u alleen in de lente en/of zomer met uw oldtimer? Dan kunt u uw oldtimer verzekeren tegen een speciaal zomertarief.

Oldtimer verzekeren? Neem contact op

Terug naar boven