Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Oldtimerverzekering: alles wat u moet weten!

Uw mooie oldtimer wilt u natuurlijk goed en voordelig verzekeren. Wilt u de perfecte oldtimerverzekering vinden? Dan is het verstandig om verschillende oldtimerverzekeringn te vergelijken 

Ook bij ons is het mogelijk om uw oldtimer te verzekeren, mits u al minimaal één normale personenauto voor dagelijks gebruik via ons heeft verzekerd. Dit betekent dat uw oldtimer dus uw tweede auto is.

Een oldtimerverzekering afsluiten kan momenteel alleen telefonisch. Wij helpen u graag met het vergelijken en bij het vinden van de goedkoopste oldtimerverzekering, die uiteraard perfect bij u past! 

Oldtimer verzekeren


 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken
   

Contact opnemen

 


Ga direct naar


 

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is, zoals de naam al zegt, een autoverzekering voor uw oldtimer. Een oldtimerverzekering is niet hetzelfde als een reguliere WAWA beperkt casco of All risk (WA casco) autoverzekering. Een oldtimer verzekeren, is namelijk veel goedkoper, en de prijs is vaak gebaseerd op een taxatierapport.

Het lagere tarief van een oldtimerverzekering heeft te maken met het gebruik en de opberging van de oldtimer. Want wanneer u er slechts hobbymatig in rijdt, en de oldtimer zorgvuldig beveiligt en opbergt in een garage, geldt er een lager risico van diefstal of schade. Hierdoor kunnen wij u voor uw oldtimer een veel scherpere premie aanbieden dan voor een normale auto.


 

Oldtimer verzekeren UnitedConsumers 

Ook uw oldtimer kunt u dus via UnitedConsumers verzekeren! Hiervoor moet uw auto voor dagelijks gebruik al wel via ons verzekerd zijn. Een andere belangrijke voorwaarde is ook dat u de oldtimer slechts hobbymatig gebruikt - en niet meer dan 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar rijdt.

Wanneer u uw oldtimer via ons wilt verzekeren, is het goed om rekening te houden met enkele voorwaarden. Soms kan het zijn dat de voorwaarden per verzekeraar verschillen, maar over het algemeen geldt het volgende:

Ik wil een oldtimerverzekering afsluiten

Wilt u graag uw oldtimer bij ons verzekeren? Neem dan contact op met onze verzekeringsexperts. Wij sluiten graag samen met u de goedkoopste oldtimerverzekering af. Wilt u dat wij u bellen? Laat dan uw gegevens achter, zodat wij zo spoedig mogelijk contact met u op kunnen nemen voor een persoonlijk adviesgesprek.

Bel me terug


 

Oldtimerverzekering vergelijken

Voordat u de verzekeringen gaat vergelijken, is het handig om bepaalde gegevens bij de hand te houden, zoals:

 • Vermogen van de motor (KW).
 • Het merk en type van de oldtimer.
 • Uw postcode, huisnummer en geboortedatum.
 • Het bouwjaar, gewicht en type brandstof van de oldtimer.

Vervolgens is het belangrijk dat u kiest uit één van de drie dekkingen, namelijk WAWA beperkt casco en All risk (WA casco):

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste 
  oldtimerverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken

 •  
 •  

 •  
 •  

Contact opnemen

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 •  

Contact opnemen

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (All risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   

Contact opnemen

Oldtimerverzekering uitbreiden

Uiteraard kunt u uw oldtimerverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering. Welke u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren:

Inzittenden ico

Schade Inzittendenverzekering

Een Schade Inzittendenverzekering biedt dekking voor zowel materiële als letselschade aan alle inzittenden in de auto, dus ook de bestuurder.

Meer info

 

Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Een Rechtsbijstandverzekering Verkeer helpt u met het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Er is geen dekking voor verkeersboetes. 

Meer info


Oldtimerverzekering taxatierapport

Kiest u voor een WA beperkt casco of WA casco (All risk) verzekering? Dan dient u een taxatierapport van een erkend bedrijf in bezit te hebben. Op deze manier kunt u de (hogere) dagwaarde van uw oldtimer aantonen bij de verzekeraar. 

Met een taxatierapport staat u veel sterker bij een eventuele autoschade. Indien uw oldtimer total loss is, krijgt u namelijk een vergoeding op basis van de taxatiewaarde. Houd er rekening mee dat de taxatiewaarde van de oldtimer iedere drie jaar opnieuw moet worden vastgesteld door een erkende taxateur.


 

Wanneer komt mijn auto in aanmerking voor een oldtimerverzekering?

In principe is een oldtimer een auto die 40 jaar of ouder is. De auto komt dan in aanmerking voor de oldtimervrijstelling, omdat het voertuig onder de Oldtimer regeling wet valt. Dit betekent dat u geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. De auto krijgt dan de zogeheten 'oldtimerstatus'. Deze vrijstelling krijgt uw auto normaal gesproken automatisch. Zo niet, dan kunt u een verzoek indienen bij de Belastingdienst.

Heeft uw auto de oldtimerstatus? Dan komt u in aanmerking voor een oldtimerverzekering. Neem in dat geval gerust contact met ons op, wij helpen u graag met het verzekeren van uw oldtimer!

Contact opnemen


Veelgestelde vragen over de oldtimerverzekering voor uw auto

Een oldtimerverzekering is een stuk goedkoper dan een normale autoverzekering. Dit heeft te maken met de voorwaarden van de verzekering. U kunt namelijk vaak alleen een oldtimer verzekeren indien u het voertuig als 'tweede auto' gebruikt en verzekert. Dit betekent dat u een andere auto voor dagelijks gebruik heeft, en dus jaarlijks niet veel kilometers met uw oldtimer rijdt.

Bovendien wordt er vaak van uitgegaan, of zelfs geëist, dat de oldtimer goed opgeborgen wordt en er een goed beveiligingssysteem (SCM Klasse) heeft. Door de gestelde voorwaarden wordt het verzekeren van de oldtimer een lager risico voor de autoverzekeraar. Hierdoor kunnen wij een gunstigere premie aanbieden.

U betaalt niet altijd wegenbelasting voor uw oldtimer. Uw oldtimer kan in aanmerking komen voor een regeling waardoor u geen wegenbelasting betaalt. Dit heet ook wel de oldtimervrijstelling. Een mooi voordeel dus! Uw auto valt onder deze regeling zodra het voertuig 40 jaar of ouder is. U krijgt hierover automatisch bericht van de Belastingdienst. 

Is uw oldtimer tussen de 32 en 40 jaar oud? Dan betaalt u een kwart van de normale wegenbelasting. U mag dan niet in december, januari en februari rijden met uw oldtimer. Doet u dit wel? Dan geldt het normale tarief. Voor oldtimers jonger dan 32 jaar geldt het normale wegenbelastingtarief.

De WA verzekering is de goedkoopste optie voor uw oldtimerverzekering. Deze vergoedt eventuele schade die u met uw auto veroorzaakt bij een ander. Schade aan de eigen auto wordt niet vergoed. U kunt ook kiezen voor een hogere dekking, zoals een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering. U krijgt dan bepaalde schade aan uw eigen auto vergoed op basis van het taxatierapport. Dit taxatierapport dient iedere drie jaar vernieuwd te worden.

Een oldtimer is voor hobbymatig gebruik. Om die reden bouwt u met een oldtimerverzekering geen schadevrije jaren op. Ruilt u uw huidige tweede auto in voor een oldtimer, dan kunt u de registratie van die schadevrije jaren niet meenemen naar uw oldtimerverzekering. Het zou jammer zijn als uw schadevrije jaren daardoor komen te vervallen. U kunt bij uw verzekeraar navragen wat eventuele opties zijn. Zo kunt u vragen of zij de registratie van schadevrije jaren optellen bij de schadevrije jaren van uw eerste auto die u dagelijks gebruikt. 

Een oldtimerverzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. Daar tegenover staat echter dat de premie van een oldtimerverzekering vaak een stuk lager is dan een reguliere autoverzekering. Hier doet u dus toch uw voordeel mee!

Het is via ons niet mogelijk om alleen een oldtimer te verzekeren. Bij ons kunt u uw oldtimer verzekeren wanneer u tenminste één normale personenauto voor dagelijks gebruik bij ons heeft verzekerd.

Auto's van 50 jaar of ouder ontvangen van de RDW een APK-vrijstellingsbrief. Dit betekent dat de oldtimer niet meer APK gekeurd hoeft te worden. U ontvangt dan vanuit de RDW geen herinneringsbrief meer voor de APK. Auto's vanaf 30 jaar moeten eens in de twee jaar gekeurd worden, en jongere auto's uiteraard jaarlijks.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven