Vergelijk hier uw autoverzekering

WA Beperkt Casco

WA Beperkt Casco, ook wel bekend als de WA Plus verzekering, verzekert u voor net wat meer schade dan een basis WA Verzekering. Zo vergoedt deze een Beperkt Casco verzekering onder andere schade bij brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren. U bent niet verzekerd voor schade die u zelf aan uw auto heeft veroorzaakt, dat bent u alleen met een WA Casco of All Risk verzekering.

WA Beperkt Casco afsluiten

Wat is beperkt casco?

Een WA Beperkt Casco wordt ook wel een WA Plus of WA Extra genoemd, dit verschilt per verzekeraar. Een WA Beperkt Casco verzekering is een samenstelling tussen de WA Verzekering met de extra Beperkt Casco dekking. 

Is uw auto niet meer splinternieuw, maar heeft deze wel nog een hoge waarde? Dan is een WA Beperkt Casco waarschijnlijk een slimme keuze voor u. Met deze autoverzekering bent u net wat beter verzekerd. Hiervoor betaalt u dus ook een hogere premie dan voor een WA Verzekering.

WA Beperkt Casco vergoedingen

Wanneer u kiest voor de WA Beperkt Casco verzekering bent u verzekerd voor de volgende zaken:

  • Ruitschade
  • Diefstal en joyriding
  • Schade aan anderen
  • Natuurrampen (storm en hagel)
  • Botsing met loslopende dieren of vogels
  • Brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag
Schade WA WA Beperkt Casco WA Casco (All Risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Beperkt Casco kiezen

WA Beperkt Casco wordt vaakt gekozen voor voertuigen tussen de zes en tien jaar. Onder de Beperkt Casco dekking valt geen zelfverzoorzaakte schade aan uw voertuig en vandalisme. Wilt u hiervoor verzekerd zijn? Dan kunt u het beste een WA Casco (All Risk) autoverzekering afsluiten.

Is uw auto 0 - 4 jaar oud? Volledig Casco verzekering (All Risk)
Is uw auto 5 - 9- jaar oud? Beperkt Casco Verzekering
Is uw auto ouder dan 10 jaar? WA Verzekering

WA Beperkt Casco eigen risico

Met de WA Beperkt Casco verzekering wordt er in bijna alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht voor schade. Als u gebruik maakt van herstelbedrijven die zijn aangesloten bij de verzekeraar wordt het eigen risico vaak verlaagd.

Dit geldt ook voor het herstellen van uw autoruit. Bijvoorbeeld als u de ruit laat repareren bij Autotaalglas, Carglass of Kwik Fit. Voor meer informatie hierover adviseren wij u om uw polis en clausules te raadplegen. Voor vragen kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.