All risk autoverzekering: WA + Casco

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Bij UnitedConsumers kunt u verschillende autoverzekeringen vergelijken. U vindt bij ons de goedkoopste WA autoverzekering, WA + beperkt casco en WA + casco (all risk) autoverzekeringen. Vul de Premie-Check in en binnen enkele seconden ziet u wat voor u de goedkoopste optie is. U kunt zich op drie manieren verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Welke WA dekking kiest u?

Premie-Check

WA + Casco (all risk)

De WA + casco (all risk) verzekering is een van de soorten WA verzekeringen. Het is de meest uitgebreide dekking die u kunt afsluiten. Een All Risk verzekering dekt alle schade die de WA + beperkt casco dekt, plus de schade die u aan uw eigen auto veroorzaakt. Ook als het uw eigen schuld is. Alleen mankementen aan de auto die door slijtage zijn ontstaan, kunt u niet verhalen op de WA + casco verzekering.

Schade WA WA + beperkt casco WA + casco
Schade aan anderen vinkje vinkje vinkje
Schade aan eigen voertuig door
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag kruis vinkje vinkje
Diefstal, joyriding kruis vinkje vinkje
Ruitschade kruis vinkje vinkje
Botsing met loslopende dieren of vogels kruis vinkje vinkje
Natuurrampen (storm e.d.) kruis vinkje vinkje
Aanrijding, slippen en te water raken kruis kruis vinkje
Overige van buiten komende onheilen kruis kruis

vinkje

Dekking wijzigen

Waarom een WA Casco autoverzekering?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw auto kiest u een passende verzekering. Bij een nieuwe auto is het zeer raadzaam om een WA + casco verzekering te nemen om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten.

Wilt u naast een WA + casco toch nog een aanvullende autoverzekering afsluiten? Dat kan. Het is verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice om te vragen naar de voorwaarden.

Eigen risico

Bij een WA Casco dekking wordt er bijna in alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht bij schade. Het eigen risico wordt vaak verminderd wanneer u gebruik maakt van aangesloten herstelbedrijven. Dit geldt ook voor het herstellen van uw autoruit als u deze laat repareren bij Autotaalglas, Carglass of Kwik Fit. Afhankelijk van uw autoverzekering kan er soms ook sprake zijn van een verhoging van het eigen risico. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Heeft u vragen? Bel ons gerust. We staan voor u klaar.

> Alles over autoverzekeringen