Contact
Mijn UnitedConsumers

WA casco verzekering (all risk)

Wilt u een goedkope WA casco verzekering afsluiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons kiest u al voor WA casco vanaf € 16,- per maand.

Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste WA casco verzekeringen voor u. Bovendien krijgt u altijd korting op uw casco verzekering. Bespaar tot wel € 175,00 per jaar!

Bereken mijn premie

wa casco verzekering 

Wat is WA casco?

WA casco is de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt kiezen. WA casco is ruimste aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Het is dus nog uitgebreider dan de WA beperkt casco dekking. WA casco wordt vaak ook een all risk of volledig casco verzekering genoemd.


 

Dekking WA casco

Met WA casco krijgt u naast de schade aan anderen en schade aan uw eigen auto, ook een vergoeding voor eenzijdige schades. Denk hierbij aan slippen en te water raken, een kras of een deuk door het raken van een paaltje. Hieronder ziet u de dekking van de WA casco verzekering:

 • Botsing met loslopende dieren of vogels.
 • Schade aan andere auto's, passagiers en weggebruikers.
 • Natuurrampen (storm e.d.), ruitschade, diefstal en joyriding.
 • Brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag.
 • Schade door aanrijding, slippen, te water raken en overige van buiten komende onheilen.

 

WA casco vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste WA casco verzekeringen voor u. Vervolgens ziet u in één overzicht wat de beste en meest voordelige keuze is voor u. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies als dekking voor WA casco.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste casco verzekeringen.
Stap 5: Sluit uw WA casco verzekering af en bespaar op uw vaste lasten!

> Start vergelijking


WA casco via UnitedConsumers
 

 • Maandelijks besparen op uw volledig casco verzekering.
 • Vergelijk verschillende volledig casco verzekeringen met elkaar.
 • Gratis UC Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een UC tankkaart.

 

Daarom unitedconsumers

Bereken mijn premie


WA volledig casco en eigen risico

Het eigen risico is het gedeelde van de schade dat u zelf moet betalen. Het eigen risico kiest u zelf bij het afsluiten van een autoverzekering en kan variëren van € 0,- tot € 500,-. Bij een WA casco dekking wordt er bijna in alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht bij schade.

Het eigen risico wordt vaak verminderd wanneer u gebruikmaakt van aangesloten herstelbedrijven. Bij de WA casco verzekering heeft u ook de mogelijkheid uw eigen risico af te kopen in ruil voor een hogere premie. Afhankelijk van uw WA casco verzekering kan er soms ook sprake zijn van een verhoging van het eigen risico. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.


WA casco afsluiten

Met de volledig casco verzekering bent u verzekerd voor schade aan anderen en de meeste schades aan uw eigen auto. Een WA casco verzekering afsluiten is in de volgende gevallen een interessante keuze:

 • Uw auto is jonger dan 5 jaar.
 • U afhankelijk bent van uw auto.
 • U verzekerd wilt zijn voor de meeste schades.
 • Uw auto heeft een dagwaarde van meer dan € 10.000,-.

Check de leeftijd en dagwaarde van uw auto

Met onze gratis kentekencheck ziet u in één oogopslag alle belangrijke en technische gegevens over uw auto.

Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de auto en de dagwaarde. Zo wordt het kiezen van de juiste dekking van uw autoverzekering een stuk makkelijker!

Gratis kentekencheck


Kenteken:
NL

Alternatieven WA casco verzekering

Hoeft u niet all risk verzekerd te zijn? Dan sluit de WA beperkt casco dekking wellicht beter aan op uw wensen. Wilt u enkel voor schade aan anderen verzekerd zijn en niet voor schade aan uw eigen auto? Dan biedt de WA verzekering een meer passende dekking voor u. 


Veelgestelde vragen over de WA casco verzekering

Een WA casco verzekering biedt geen dekking voor schades door alcohol- of drugsgebruik. Ook als uw auto niet op slot zat, of de sleutels in de auto lagen, is er geen dekking. Daarnaast kijkt de verzekeraar ook naar het alarmsysteem. Had uw auto niet het vereiste alarmsysteem, zoals vermeld in uw polisblad? Dan wordt eventuele schade of diefstal niet vergoed.

Er zit geen verschil tussen WA casco en all risk. WA casco wordt vaak verward met WA beperkt casco. Eigenlijk is WA casco voluit 'WA volledig casco', maar voor het gemak wordt het woordje 'volledig' vaak weggelaten. Dus als u graag all risk verzekerd bent, dan kiest u voor WA casco. Wilt u graag beperkt casco verzekerd zijn? Dan kiest u voor WA beperkt casco.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers