Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

WA Casco autoverzekering: uw auto All Risk verzekerd

WA casco, ook wel all risk of volledig casco genoemd, is een autoverzekering met een zeer uitgebreide dekking. De WA casco verzekering dekt schade die u aan anderen toebrengt, maar ook schade aan uw eigen voertuig. Deze autoverzekering wordt het meest afgesloten door mensen met een nieuwe auto.

WA Casco (All Risk) afsluiten

Wat is WA Casco?

De WA Casco verzekering is een van de drie verschillende WA-verzekeringen en beschikt over de meest uitgebreide dekking. Een WA Casco verzekering dekt alle schade die de WA Beperkt Casco dekt, plus alle schade aan uw eigen auto. Ook als u deze, zonder opzet, zelf veroorzaakt. Mankementen aan de auto die door slijtage zijn ontstaan kunt u niet verhalen op de Casco verzekering.

WA Casco dekking

Schade WA WA Beperkt Casco WA Casco (All Risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Waarom een WA Casco autoverzekering?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw auto kiest u een passende autoverzekering. Bij een nieuwe auto is het verstandig om een WA + cascoverzekering te nemen om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Wilt u naast een WA Casco ook graag een aanvullende autoverzekering afsluiten? Dat kan. Het is verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice voor de voorwaarden.

Is uw auto 0 - 5 jaar oud? WA Casco verzekering (All Risk)
Is uw auto 5 - 10 jaar oud? Beperkt Casco verzekering
Is uw auto ouder dan 10 jaar? WA-Verzekering

WA Casco autoverzekering

 
NL

WA Casco eigen risico

Bij een WA Casco dekking wordt er bijna in alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht bij schade. Het eigen risico wordt vaak verminderd wanneer u gebruik maakt van aangesloten herstelbedrijven. Bij de WA Casco verzekering heeft u ook de mogelijkheid uw eigen risico af te kopen in ruil voor een hogere premie.

Dit geldt ook voor het herstellen van uw autoruit als u deze laat repareren bij Autotaalglas, Carglass of Kwik Fit. Afhankelijk van uw autoverzekering kan er soms ook sprake zijn van een verhoging van het eigen risico. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen over WA Casco

De WA Casco of all risk verzekering is een van de drie verschillende WA-verzekeringen en beschikt over de meest uitgebreide dekking. Een WA Casco verzekering dekt alle schade die u bij een ander en aan uw eigen voertuig veroorzaakt. Mankementen aan de auto die door slijtage zijn ontstaan, kunt u niet verhalen op de WA Casco verzekering.

Afhankelijk van het bouwjaar van uw auto kiest u een passende autoverzekering. Bij een nieuwe auto is het verstandig om een WA Casco verzekering af te sluiten om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Ook als u een lening voor uw auto heeft afgesloten, is het verstandig om voor een WA Casco verzekering te kiezen.

De WA Casco verzekering is de autoverzekering met de meest ruime dekking. Zo bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen, schade door de natuur of door anderen én schade die u zelf aan uw voertuig heeft veroorzaakt. Dit is dan ook het duurste type autoverzekering.