Contact
Mijn UnitedConsumers

All risk verzekering (WA volledig casco)

All risk verzekering in het kort

vink Meest uitgebreide verzekering voor jouw auto
vink Bijna alle denkbare schades aan jouw eigen auto worden vergoed
vink Ook vergoeding voor schade door eigen schuld, zoals een aanrijding of te water raken

All risk vergelijken

wa casco verzekering


Hiervoor ben je verzekerd met all risk

Met een all risk verzekering (ook wel WA volledig casco genoemd) krijg je, naast de schade aan anderen en schade aan jouw eigen auto, ook een vergoeding voor eenzijdige schades. Denk hierbij aan slippen en te water raken, of een kras of deuk door het raken van een paaltje. 

Dekking all risk verzekering vergelijken

Voor een WA volledig casco verzekering betaal je een hogere premie dan bij een WA of WA beperkt casco verzekering. Maar, all risk biedt de wel meest volledige dekking voor jouw auto. Welke dekking past bij jouw wensen? We zetten de verschillen voor je op een rij.

Dekking autoverzekering vergelijken WA casco (all risk) WA beperkt casco WA verzekering
Schade aan anderen
 
 
 
Brand of zelfontbranding
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
  > Kies > Kies > Kies

Hiervoor ben je niet verzekerd

In een aantal gevallen krijg je geen vergoeding met een all risk verzekering, of met een andere autoverzekering. Het gaat vaak om schades die ontstaan door acties die wettelijk verboden zijn. Bijvoorbeeld:

kruis Schade na alcohol- of drugsgebruik.
kruis Schade door opzet of roekeloos rijgedrag.
kruis Schade is veroorzaakt door een bestuurder zonder (geldig) rijbewijs.
kruis Schade bij een auto die onvergrendeld is, of niet het vereiste alarmsysteem heeft.


Wanneer jouw auto all risk verzekeren?

Of de all risk (WA volledig casco) verzekering de beste keuze is voor jouw auto, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook of je bijvoorbeeld geld hebt geleend voor een auto en verzekerd wilt zijn voor de meeste schades. Wanneer moet je kiezen voor all risk verzekeren, en wanneer voor een goedkopere WA beperkt casco of WA autoverzekering? We zetten het voor je op een rij:

Leeftijd auto Dagwaarde auto Autoverzekering
0 tot 5 jaar Minimaal € 10.000,- All risk (WA volledig casco)
6 tot 10 jaar Tussen € 2.000,- en € 10.000,- WA beperkt casco
Ouder dan 10 jaar Maximaal € 2.000,- WA verzekering

advies Advies van onze expert

"Sommige auto's behouden langer hun waarde dan andere, bijvoorbeeld door de populariteit van de auto. Is jouw auto meer dan 6 jaar oud, maar is de dagwaarde nog hoog? Een all risk verzekering is dan een goede keuze."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen

All risk uitbreiden

Wanneer je kiest voor een all risk autoverzekering, kun je deze uitbreiden met een aanvullende verzekering. Verzekeraars bieden verschillende aanvullingen op je autoverzekering aan, bijvoorbeeld:

  • Een schadeverzekering inzittenden is een verzekering voor jezelf en de personen die in jouw auto meerijden. Deze aanvulling op je all risk verzekering vergoedt materiële en immateriële kosten die na een ongeval ontstaan.
  • Een rechtsbijstandverzekering dekt kosten voor juridische bijstand, in het geval dat je een geleden schade wilt verhalen op de tegenpartij. 
  • Met een accessoiresverzekering krijg je schade aan accessoires vergoed. Bij accessoires moet je denken aan onderdelen die later aan de auto zijn toegevoegd, zoals een nieuwe autoradio, een dakkoffer of trekhaak.

Goedkoopste all risk verzekering vergelijken

Bij UnitedConsumers vergelijk je binnen twee minuten de goedkoopste all risk verzekering van de beste autoverzekeraars. Zo vind je zeker een passende autoverzekering! Wij vergelijken voor jouw gegevens de premies van deze verzekeraars:

Allianz ASR avero Bovemij nationale nederlanden

All risk vergelijken


Voorwaarden all risk verzekering

Als je een all risk verzekering wilt afsluiten, zijn er een aantal polisvoorwaarden waar je rekening mee kunt houden. Betaal je bijvoorbeeld eigen risico bij schade aan jouw auto? En krijg je als eigenaar van een nieuwe auto de nieuwwaarde vergoed, mocht deze total loss worden verklaard? Dit is waar je op kunt letten bij het kiezen van all risk. 

Eigen risico all risk

Heeft jouw eigen voertuig schade? Bij een WA volledig casco verzekering brengen de meeste verzekeraars een eigen risico in rekening. Dit is het bedrag dat je zelf per schade betaalt. Bij een aantal verzekeraars kun je kiezen voor een hoger eigen risico in ruil voor een lagere premie. Je kunt de hoogte van het eigen risico terugvinden in de polisvoorwaarden van je all risk verzekering.

 

Nieuwwaarderegeling all risk

Heb je kortgeleden een nieuwe auto aangeschaft en ben je de eerste eigenaar? Dan biedt de all risk verzekering vaak een extra goede dekking, dankzij de nieuwwaarderegeling. Als de auto bij een schade total loss wordt verklaard, vergoeden de meeste verzekeraars tot één jaar na aanschaf van je auto de nieuwwaarde en niet de dagwaarde. Bij sommige autoverzekeraars geldt deze regeling voor 3 of 5 jaar.


Veelgestelde vragen over de all risk verzekering

All risk is de meest uitgebreide dekking van een autoverzekering. Met een all risk (WA volledig casco) verzekering ben je verzekerd voor de meeste schades aan jouw eigen auto, ook eenzijdige schades.

Kies all risk

Bij UnitedConsumers vergelijk je eenvoudig de beste en goedkoopste all risk verzekering. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een voordelige autoverzekering via UnitedConsumers:

  • Ontvang maandelijks korting op je autoverzekering en bespaar tot € 175,00 per jaar
  • Sluit een autoverzekering af die past bij jouw wensen en budget
  • Gratis Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart
     

All risk bij UnitedConsumers

WA (volledig) casco en all risk betekent precies hetzelfde. All risk is dus simpelweg een andere benaming voor WA (volledig) casco. Als je de meest uitgebreide dekking voor jouw auto wilt, dan kies je dus voor all risk oftewel WA (volledig) casco.

Kies all risk

Een WA beperkt casco verzekering dekt naast schade aan andere auto's ook enkele schades aan jouw eigen auto. Dit zijn schades die worden veroorzaakt door overmacht, bijvoorbeeld door diefstal, een natuurramp of een botsing met een wild dier.

Met een all risk dekking, oftewel WA volledig casco, ben je daarnaast verzekerd tegen een aantal schades die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan eenzijdige schades, zoals het rijden tegen een paaltje of te water raken. Ook vandalisme wordt door een all risk verzekering gedekt.

Kies jouw dekking

De goedkoopste all risk verzekering heb je bij ons zo gevonden! Wij hebben 4 tips op een rij gezet om je all risk verzekering zo goedkoop mogelijk te houden:

Tip 1: Betaal kleine schades zelf

Wanneer je all risk verzekerd bent, bepaal je zelf of je de schade wel of niet claimt bij jouw autoverzekeraar. Heb je een kleine schade aan jouw auto en kun je deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Door kleine schades zelf te betalen, kun je namelijk jouw schadevrije jaren behouden. Hiermee voorkom je dat de premie van jouw autoverzekering kan stijgen.

Tip 2: Verhoog het eigen risico

Je kunt vaak zelf kiezen hoeveel eigen risico je wilt: van € 0,- eigen risico tot € 500,- eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan betaal je maandelijks minder premie en kun je jouw auto dus extra goedkoop verzekeren. Kies je voor een lager eigen risico? Dan gaat de premie omhoog. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan je kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Tip 3: Goedkoopste all risk autoverzekering? Betaal je premie jaarlijks

Wist je dat veel autoverzekeraars korting geven bij betaling per jaar? Dat is natuurlijk voordelig, want dit zorgt ervoor dat jouw autoverzekering goedkoper wordt. Als je jouw autoverzekering goedkoop wilt houden, dan is het kiezen voor een jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 4: Vergelijk all risk autoverzekeringen

De goedkoopste all risk autoverzekering vind je door het aanbod van verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Bij ons kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste all risk autoverzekering. Bovendien ontvang je altijd minimaal 5% korting op jouw premie. Vandaag nog besparen op je WA casco autoverzekering?

All risk vergelijken

Het is verstandig om de dekking van je autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft jouw auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn je wensen veranderd, waardoor je jouw huidige dekking wilt wijzigen.

> Meer over het wijzigen van jouw autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heb je een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijg je jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks je autoverzekering en stellen je op de hoogte als deze goedkoper kan. Zo weet je zeker dat je altijd de beste en goedkoopste autoverzekering hebt.

De voorlopige dekking voor jouw auto betekent dat je verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kun je dus verzekerd rijden met jouw auto.

Je ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor je auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor jouw auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar je aanvraag geaccepteerd? Dan ontvang je hier bericht over. Vanaf dit moment ben je definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt je vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel je aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

> Ik heb een andere vraag