Contact
Mijn UnitedConsumers

All risk verzekering (WA volledig casco)

All risk verzekering in het kort

vink Meest uitgebreide verzekering voor jouw auto
vink Bijna alle denkbare schades aan jouw eigen auto worden vergoed
vink Ook vergoeding voor schade door eigen schuld, zoals een aanrijding of te water raken

All risk vergelijken

wa casco verzekering


Wat krijg ik vergoed bij een all risk autoverzekering?

Met een all risk verzekering (ook wel WA volledig casco genoemd) krijg je, naast de schade aan anderen en schade aan jouw eigen auto, ook een vergoeding voor eenzijdige schades. Je bent voor deze schades verzekerd met een all risk verzekering:

vink Schade aan andere auto's.
vink Schade die je zelf toebrengt.
vink Natuurrampen en blikseminslag.
vink Aanrijding, slippen en te water raken.
vink Botsing met loslopende dieren of vogels.
vink Diefstal, ruitschade, joyriding en vandalisme.
vink Brand, ontploffing, zelfontbranding en kortsluiting.

kruis Schade door alcohol- of drugsgebruik.
kruis Schade bij een auto die onvergrendeld is.
kruis Schade bij een auto zonder het vereiste alarmsysteem.


Goedkoopste all risk verzekering vergelijken

Bij UnitedConsumers vergelijk je binnen twee minuten de goedkoopste all risk verzekering van de beste autoverzekeraars. Zo vind je zeker een passende autoverzekering! Wij vergelijken voor jouw gegevens de premies van deze verzekeraars:

Allianz ASR avero Bovemij nationale nederlanden ZERO

All risk vergelijken


Wanneer jouw auto all risk verzekeren?

Of de all risk (WA volledig casco) verzekering de beste keuze is voor jouw auto, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook of je bijvoorbeeld geld hebt geleend voor een auto en verzekerd wilt zijn voor de meeste schades. Wanneer moet je kiezen voor all risk verzekeren, en wanneer voor een goedkopere WA beperkt casco of WA autoverzekering? We zetten het voor je op een rij:

Leeftijd auto Dagwaarde auto Autoverzekering
0 tot 5 jaar Minimaal € 10.000,- All risk (WA volledig casco)
6 tot 10 jaar Tussen € 2.000,- en € 10.000,- WA beperkt casco
Ouder dan 10 jaar Maximaal € 2.000,- WA verzekering

advies Advies van onze expert

"Sommige auto's behouden langer hun waarde dan andere, bijvoorbeeld door de populariteit van de auto. Is jouw auto meer dan 6 jaar oud, maar is de dagwaarde nog hoog? Een all risk verzekering is dan een goede keuze."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen

All risk uitbreiden

Wanneer je kiest voor een all risk autoverzekering, kun je deze uitbreiden met een aanvullende verzekering. Verzekeraars bieden verschillende aanvullingen op je autoverzekering aan, bijvoorbeeld:

  • Een schadeverzekering inzittenden is een verzekering voor jezelf en de personen die in jouw auto meerijden. Deze aanvulling op je all risk verzekering vergoedt materiële en immateriële kosten die na een ongeval ontstaan.
  • Een rechtsbijstandverzekering dekt kosten voor juridische bijstand, in het geval dat je een geleden schade wilt verhalen op de tegenpartij. 
  • Met een accessoiresverzekering krijg je schade aan accessoires vergoed. Bij accessoires moet je denken aan onderdelen die later aan de auto zijn toegevoegd, zoals een nieuwe autoradio, een dakkoffer of trekhaak.

Heb je een eigen risico bij een all risk autoverzekering?

Bij een WA volledig casco verzekering (all risk) brengen de meeste verzekeraars een eigen risico in rekening. Dit is het bedrag dat je zelf per schade betaalt. Bij een aantal verzekeraars kun je kiezen voor een hoger eigen risico in ruil voor een lagere premie. Je kunt de hoogte van het eigen risico terugvinden in de polisvoorwaarden van je all risk verzekering.


Veelgestelde vragen over de all risk verzekering

Bij UnitedConsumers vergelijk je eenvoudig de beste en goedkoopste all risk verzekering. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een voordelige autoverzekering via UnitedConsumers:

  • Sluit een autoverzekering af die past bij jouw wensen en budget
  • Gratis Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart
  • Ontvang maandelijks korting op je autoverzekering en bespaar tot € 200,00 per jaar
     

All risk bij UnitedConsumers

Een WA beperkt casco verzekering dekt naast schade aan andere auto's ook enkele schades aan jouw eigen auto. Dit zijn schades die worden veroorzaakt door overmacht, bijvoorbeeld door diefstal, een natuurramp of een botsing met een wild dier.

Met een all risk dekking, oftewel WA volledig casco, ben je daarnaast verzekerd tegen een aantal schades die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan eenzijdige schades, zoals het rijden tegen een paaltje of te water raken. Ook vandalisme wordt door een all risk verzekering gedekt.

Kies jouw dekking

De goedkoopste all risk verzekering heb je bij ons zo gevonden! Wij hebben 4 tips op een rij gezet om je all risk verzekering zo goedkoop mogelijk te houden:

Tip 1: Betaal kleine schades zelf

Wanneer je all risk verzekerd bent, bepaal je zelf of je de schade wel of niet claimt bij jouw autoverzekeraar. Heb je een kleine schade aan jouw auto en kun je deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Door kleine schades zelf te betalen, kun je namelijk jouw schadevrije jaren behouden. Hiermee voorkom je dat de premie van jouw autoverzekering kan stijgen.

Tip 2: Verhoog het eigen risico

Je kunt vaak zelf kiezen hoeveel eigen risico je wilt: van € 0,- eigen risico tot € 500,- eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan betaal je maandelijks minder premie en kun je jouw auto dus extra goedkoop verzekeren. Kies je voor een lager eigen risico? Dan gaat de premie omhoog. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan je kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Tip 3: Goedkoopste all risk autoverzekering? Betaal je premie jaarlijks

Wist je dat veel autoverzekeraars korting geven bij betaling per jaar? Dat is natuurlijk voordelig, want dit zorgt ervoor dat jouw autoverzekering goedkoper wordt. Als je jouw autoverzekering goedkoop wilt houden, dan is het kiezen voor een jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 4: Vergelijk all risk autoverzekeringen

De goedkoopste all risk autoverzekering vind je door het aanbod van verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Bij ons kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste all risk autoverzekering. Bovendien ontvang je altijd minimaal 5% korting op jouw premie. Vandaag nog besparen op je WA casco autoverzekering?

All risk vergelijken

Het is verstandig om de dekking van je autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft jouw auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn je wensen veranderd, waardoor je jouw huidige dekking wilt wijzigen.

> Meer over het wijzigen van jouw autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heb je een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijg je jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks je autoverzekering en stellen je op de hoogte als deze goedkoper kan. Zo weet je zeker dat je altijd de beste en goedkoopste autoverzekering hebt.

De voorlopige dekking voor jouw auto betekent dat je verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kun je dus verzekerd rijden met jouw auto.

Je ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor je auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor jouw auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar je aanvraag geaccepteerd? Dan ontvang je hier bericht over. Vanaf dit moment ben je definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt je vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel je aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

> Ik heb een andere vraag