WA verzekering: wettelijke aansprakelijkheid

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Bij UnitedConsumers kunt u verschillende autoverzekeringen vergelijken. U vindt bij ons de goedkoopste WA autoverzekering, WA + beperkt casco en WA + casco (all risk) autoverzekeringen. Vul de Premie-Check in en binnen enkele seconden ziet u wat voor u de goedkoopste optie is.

Premie-Check

WA verzekering

Een WA verzekering vergoedt de schade die u met uw auto toebrengt aan andere personen of voertuigen. Het bedrag van deze schade kan flink oplopen. De WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht in Nederland.

Met een WA dekking bent u verzekerd voor ongeveer 2,5 miljoen euro aan zaakschade (materiële schade) en voor 5,6 miljoen euro aan personenschade (letselschade). De schade aan uw eigen auto is niet verzekerd met de WA-dekking. Autobezitters met een relatief oude auto, die bereid zijn om het risico van schade te nemen, kiezen meestal voor een WA-dekking.

Eigen risico

Bij een WA verzekering wordt er geen eigen risico in rekening gebracht bij schade aan anderen. De verzekeraar vergoed het volledige schadebedrag van de tegenpartij. In onderstaand overzicht ziet u de vergoeding per

Schade WA WA + beperkt casco WA + casco (all-risk)
Schade aan anderen vinkje vinkje vinkje
Schade aan eigen voertuig door
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag kruis vinkje vinkje
Diefstal, joyriding kruis vinkje vinkje
Ruitschade kruis vinkje vinkje
Botsing met loslopende dieren of vogels kruis vinkje vinkje
Natuurrampen (storm e.d.) kruis vinkje vinkje
Aanrijding, slippen en te water raken kruis kruis vinkje
Overige van buiten komende onheilen kruis kruis

vinkje

Naast deze drie dekkingen kunt u ook nog kiezen uit aanvullende autoverzekeringen.

De juiste dekking kiezen

Met de Premie-Check kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Wij laten u de drie goedkoopste verzekeringen zien die het beste bij uw persoonlijke situatie passen. U kunt vervolgens direct de autoverzekering online afsluiten.

Twijfelt u over de dekking die het beste bij u past of wilt u uw dekking wijzigen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Samen kijken we naar uw wensen en de kenmerken van u als bestuurder en van uw auto. Uit ruim honderd polissen vinden we vast een goedkope autoverzekering die bij u past. 

> Alles over autoverzekeringen