Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope WA verzekering

Op zoek naar een goedkope WA verzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons vindt u uw nieuwe WA verzekering al vanaf € 12,- per maand.

Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste WA verzekeringen voor u. Bovendien krijgt u altijd korting op uw nieuwe WA autoverzekering. Bespaar tot wel € 175,00 per jaar!

Bereken mijn premie

wa verzekering 

Wat is een WA verzekering?

De betekenis van WA is 'Wettelijke Aansprakelijkheid'. Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) bent u als autobezitter verplicht minimaal een WA verzekering voor uw auto af te sluiten.

Verschil WA verzekering en Aansprakelijkheidsverzekering

Bij de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) is schade veroorzaakt met de auto uitgesloten en deze verzekering is ook niet verplicht. De AVP dekt schade die u als persoon veroorzaakt. Het is dus een heel andere verzekering dan de WA verzekering die u als autobezitter voor uw auto verplicht af moet sluiten.


 

Dekking WA verzekering

Met een WA verzekering bent u verzekerd voor maximaal € 1.220.000,- aan materiële schade en € 6.070.000,- aan immateriële (letsel)schade. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd met een WA verzekering. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade aan andere auto's, passagiers en weggebruikers. Uiteraard geldt hierbij dat schade bij het ontbreken van een rijbewijs en/of gebruik van alcohol en drugs niet gedekt worden door de WA verzekering.


 

Goedkope WA verzekering vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste WA verzekeringen voor u. Vervolgens ziet u in één overzicht wat de beste en meest voordelige keuze is voor u. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies als dekking voor de WA verzekering.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste WA verzekeringen.
Stap 5: Sluit uw WA verzekering af en bespaar op uw vaste lasten!

> WA verzekering online afsluiten


WA verzekering via UnitedConsumers
 

  • Maandelijks besparen op uw WA autoverzekering.
  • Vergelijk verschillende WA verzekeringen met elkaar.
  • Gratis UC Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een UC tankkaart.

 

Daarom unitedconsumers

Bereken mijn premie


Regeling Directe Schadeafhandeling

De bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling (DSA) zorgt ervoor dat u met een WA of WA beperkt casco verzekering schade - waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is - bij uw eigen verzekeraar kunt melden en kunt laten repareren. Vervolgens zal uw verzekeraar de schade verhalen op de tegenpartij. Het doel van de regeling is tijdsbesparing, maar het allerbelangrijkste is dat u als klant centraal staat. Lees hier meer over de Directe Schadeafhandeling.


WA verzekering online afsluiten

Voor iedere autobezitter is het verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Uiteraard mag u ook kiezen voor een hogere dekking. Met de WA verzekering bent u verzekerd voor schade aan anderen en niet voor schade aan uw eigen auto. Een WA verzekering afsluiten is in de volgende gevallen een interessante keuze:

  • Uw auto is 10 jaar of ouder.
  • U wilt de goedkoopste autoverzekering afsluiten.
  • Uw auto heeft een dagwaarde van maximaal € 2.000,-.
  • U bent in staat om eventuele schade aan uw auto zelf te betalen.

Check de leeftijd en dagwaarde van uw auto

Met onze gratis kentekencheck ziet u in één oogopslag alle belangrijke en technische gegevens over uw auto.

Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de auto en de dagwaarde. Zo wordt het kiezen van de juiste dekking van uw autoverzekering een stuk makkelijker!

Gratis kentekencheck


Kenteken:
NL

Alternatieven WA verzekering

Biedt de WA verzekering onvoldoende dekking voor uw auto? Bekijk dan eens de dekking van de WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering. Met deze dekkingen bent u uitgebreider verzekerd tegen schade. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.


Veelgestelde vragen over de WA verzekering

Ja, dat kan. Kies bijvoorbeeld voor een schadeverzekering inzittenden of een rechtsbijstandverzekering voor extra zekerheid. Bekijk hier de mogelijkheden.

In Nederland is de WA verzekering verplicht, want met deze verzekering heeft u dekking voor schades die u met uw auto toebrengt aan een ander. Op deze manier is eigenlijk iedereen verzekerd. Als iemand bij u schade veroorzaakt met zijn of haar auto, dan is het wel zo fijn dat u de schade op zijn of haar autoverzekering kunt verhalen. 

Bij een WA verzekering wordt over het algemeen geen eigen risico in rekening gebracht bij schade die u veroorzaakt aan anderen. De verzekeraar vergoedt het volledige schadebedrag aan de tegenpartij. Wel valt u minstens 5 schadevrije jaren terug, wat resulteert in een lagere no-claim korting.

Bij dekkingen als WA beperkt casco of WA casco (all risk) wordt wel eigen risico in rekening gebracht in geval van geclaimde schades aan de eigen auto. Ook kan het zijn dat daar, afhankelijk van de voorwaarden, geen eigen risico in rekening wordt gebracht.

Kiest u voor een goedkope WA verzekering, dan bent u verzekerd voor schade die u met de auto toebrengt aan anderen. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd. Dit maakt het een lager risico voor de verzekeraar, waardoor de premie van de WA verzekering vaak erg scherp is.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers