Contact
Mijn UnitedConsumers

Elektrische auto kopen: wel of geen elektrische auto kopen?

Zit u eraan te denken om een nieuwe of tweedehands elektrische auto te kopen? Goed bezig! Maar, wat kost een (tweedehands) elektrische auto? En waar moet u op letten als u een elektrische auto gaat kopen? Wij vertellen het u.

elektrische auto kopen banner


 

Elektrische auto kopen

Steeds meer mensen kopen een elektrische auto. Overweegt u om een elektrische auto te kopen? Dan is het van tevoren goed om te bepalen of u een nieuwe of tweedehands elektrische auto wilt kopen. De keuze of u een nieuwe of een elektrische occasion wilt kopen, hangt vooral van uw budget af. Een nieuwe elektrische auto kopen is namelijk duurder dan een tweedehandse elektrische auto.

Elektrische auto kopen prijs

De prijzen van nieuwe elektrische auto's kunnen variëren tussen de € 18.750,- en € 196.900,-. De prijs van een elektrische auto is afhankelijk van onder andere de functies van de elektrische auto.


 

Tweedehands elektrische auto

Een tweedehands elektrische auto kopen kan slim zijn als u niet de volle mep wilt betalen voor een elektrische auto. Of een elektrische auto occasion ook echt iets voor u is, hangt af van hoe u de auto wilt gebruiken. Wordt de elektrische auto uw enige voertuig en moet u hiermee vele en lange ritten maken? Dan is het wellicht beter om een nieuwe elektrische auto te kopen, omdat de batterijcapaciteit van een elektrische occasion soms minder kan zijn.

Wat kost een tweedehands elektrische auto?

Gemiddeld kost een tweedehands elektrische auto tussen de € 7.500,- en € 65.000,-. Een elektrische auto is na vier jaar nog tussen de 40% en 55% van de nieuwprijs waard. De kosten van een tweedehands elektrische auto zijn afhankelijk van het type auto, het merk en uw gebruik.

Tweedehands elektrische auto private lease

Bovendien is het mogelijk om te kiezen voor een tweedehands elektrische auto als private lease. In dat geval rijdt u een tweedehands elektrische auto tegen een vast bedrag in de maand. Goed om te weten: ook voor een tweedehands elektrische auto private lease kunt u gebruikmaken van de subsidie voor elektrische auto's.


 

Waar moet ik op letten als ik een elektrische auto ga kopen?

Dit zijn vier punten waar u rekening mee kunt houden als u een tweedehands of nieuwe elektrische auto gaat kopen:

actieradius

1. Actieradius

Wilt u korte of lange ritten maken met de elektrische auto? Als u een elektrische auto gaat kopen, is het slim om te kijken naar actieradius van de auto.

 

laadtijd

2. Laadtijd

Bij het kopen van een elektrische auto, kunt u kijken naar de laadtijd. Ook is het verstandig om te kijken of de elektrische auto snelladen ondersteunt.

 

accu

3. Type accu

Gaat u een nieuwe of tweedehands elektrische auto kopen? Dan is het altijd slim om de accu te checken. Zo weet u precies wat de accucapaciteit is.

 

prijs

4. Prijs

Elektrische auto's verschillen veel in de prijs. Daarom is het slim om van tevoren te bepalen wat uw budget is om een elektrische auto te kopen.


Tip: bekijk de keuzehulp elektrische auto van Milieu Centraal om te kijken welke elektrische auto u het beste kunt kopen.


 

Wel of geen elektrische auto kopen?

Misschien vraagt u zichzelf af of u wel of geen elektrische auto moet kopen. Wij zetten de redenen om wel of geen elektrische auto te kopen voor u op een rij.

Wel een elektrische auto kopen Geen elektrische auto kopen
  • Maakt u vaak lange afstanden? Dan is een elektrische auto kopen misschien minder geschikt voor u. 
  • Een elektrische auto kopen is duurder dan de aanschaf van een brandstofauto.
  • Steeds meer elektrische auto's beschikken over snelladen. Zo bent u nooit veel tijd kwijt om uw auto op te laden.
  • Het opladen van een elektrische auto (zonder snelladen) duurt langer dan een brandstofauto voltanken. Sommigen zien dit als een reden om geen elektrische auto te kopen.

 

Elektrische auto gekocht? Kies een voordelige autoverzekering

Heeft u een elektrische auto gekocht? Allereerst gefeliciteerd! Zodra de elektrische auto op uw naam staat, bent u verplicht om de elektrische auto te verzekeren. Wilt u maandelijks besparen op uw autoverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U krijgt altijd minimaal 5% korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn besparing


Ook interessant voor u
 

voor- en nadelen elektrisch rijden

Dit zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden

> Lees meer

 

goedkoopste elektrische auto

Wat is de goedkoopste elektrische auto?

> Lees meer

 

overschrijven

Zo schrijft u een auto over op uw naam

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage