Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Een autoverzekering voor beginners kiezen

Een autoverzekering voor beginners wordt ook wel een autoverzekering voor jongeren, studenten of beginnende bestuurders genoemd. Een autoverzekering voor beginners is vaak minder voordelig dan een autoverzekering voor iemand die langer een rijbewijs heeft. Hoe kunt u tóch een goedkope autoverzekering als beginnende bestuurder afsluiten? 

autoverzekering student


 

Autoverzekering voor beginnende bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders kent vaak een hoge premie. Dit komt door de beperkte rijervaring, het beginnersrijbewijs en het ontbreken van schadevrije jaren.

Als jongere, student of beginnende bestuurder is het wel zo fijn als u uw nieuwe auto zo goedkoop mogelijk kunt verzekeren. Onze autoverzekeringen sluit u altijd af met minimaal 5% korting. Zo bent u dus goed én voordelig verzekerd. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Doe de check en ontvang direct uw persoonlijke aanbod!

Goedkope autoverzekering jongeren


 
NL
 

 

Wanneer een autoverzekering voor beginners?

In de eerste 5 jaar na het behalen van uw rijbewijs behoort u officieel tot de groep beginnende bestuurders. Door verzekeraars wordt u echter tot uw 25 jaar gezien als beginnende bestuurder. Dit komt omdat verzekeraars van mening zijn dat een beginnende bestuurder een grotere kans heeft op het maken van schade. Daarom is de verzekeringspremie automatisch hoger als u nog maar net uw rijbewijs behaald heeft en onder de 25 jaar bent.

Beginnersrijbewijs

Als beginnend bestuurder krijgt u een beginnersrijbewijs. Dit geldt voor iedere beginnende bestuurder, ongeacht of u met 17 jaar voor het eerst zelfstandig de weg op gaat of wanneer u op latere leeftijd uw rijbewijs haalt.

Is uw beginnersrijbewijs omgezet naar een ‘gewoon’ rijbewijs, maar bent u nog geen 24 jaar? Ook dan betaalt u doorgaans nog steeds een hogere premie voor een autoverzekering dan een oudere weggebruiker. Een andere reden voor de duurdere autoverzekering is dat u als beginnend bestuurder geen no-claim korting krijgt. U heeft immers nog geen schadevrije jaren opgebouwd.


 

Autoverzekering beginnende bestuurder goedkoop houden

Dat u als beginnend bestuurder voor een autoverzekering meer premie betaalt, kunt u niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat een autoverzekering (op de lange termijn) goedkoper uitvalt. Als u net uw rijbewijs heeft behaald, dan is het de kunst om een goedkope autoverzekering te vinden die bij u past. Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor jongeren écht mogelijk!

Tip 1: Kies voor een goedkope auto

Het gewicht, type en de grootte van de auto spelen een belangrijke rol bij de bepaling van de premie. Wilt u een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Kies dan voor een kleine en lichte auto. Bovendien betaalt u voor een kleine, lichte auto ook nog eens minder wegenbelasting

Tip 2: Schadevrije jaren opbouwen

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de verzekeraar u inschaalt op de bonus malus ladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting u op uw autoverzekering krijgt. Zodra de autoverzekering op uw naam staat, begint u met het opbouwen van schadevrije jaren. Meer schadevrije jaren betekent een goedkope autoverzekering voor beginners. Wat dat betreft kunt u niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering op naam zetten, zodat uw premie voordeliger wordt!

Tip 3: De juiste dekking kiezen

De laagste dekking is de WA dekking. Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen. Is uw auto nog veel waard? Kies dan juist voor een hogere dekking, zoals WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk). Let bij een hogere dekking wel op het eigen risico. Verzekeraars berekenen voor beginnende bestuurders vaak een verhoogd eigen risico, omdat beginners gemiddeld vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders. 

Tip 4: Autoverzekering op eigen naam zetten

Het lijkt aantrekkelijk om als beginnende bestuurder een autoverzekering op naam van de ouders af te sluiten. De kosten zijn dan immers veel lager. Dit is echter niet toegestaan en wordt gezien als verzekeringsfraude. Het is daarom beter om de autoverzekering op uw eigen naam te zetten. Bovendien begint u dan ook met het opbouwen van schadevrije jaren en dat zorgt u ervoor dat uw autoverzekering goedkoper wordt. 

Wilt u de auto toch verzekeren op een andere naam? Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont. Doorgaans is het wel vanzelfsprekender dat de eigenaar en regelmatige bestuurder van de auto de autoverzekering op eigen naam afsluit. 

Tip 5: Premie jaarlijks betalen

Er zijn verzekeraars die u in staat stellen om de premie per half jaar of maandelijks te betalen. Door uw premie jaarlijks te betalen, kunt u bij veel autoverzekeraars besparen op uw premie. In ruil voor een minder periodieke betaling kunt u vaak korting krijgen op uw premie.

Tip 6: Kleine schades zelf betalen

Mocht u voor WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) kiezen, dan kunt u schade aan uw eigen auto claimen. Het nadeel is dat u dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor uw no claim korting daalt en uw premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan uw eigen auto niet te claimen op de autoverzekering en de kosten ervan zelf te betalen. Zo houdt u uw autoverzekering voor beginners goedkoop!


 

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope autoverzekering als beginnende bestuurder? Kies dan voor UnitedConsumers! U krijgt namelijk altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u als beginnend bestuurder meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een jongeren autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


 

Veelgestelde vragen over een autoverzekering voor beginners

Een autoverzekering voor jongeren, studenten of beginnende bestuurders sluit u al binnen 6 stappen af:

Stap 1: Vul uw kenteken in
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past
Stap 4: Selecteer de offerte van uw keuze
Stap 5: U kunt nu eventueel een aanvullende autoverzekering toevoegen
Stap 6: Uw autoverzekering voor beginners is aangevraagd!

Bereken mijn premie

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is vaak hoger door de beperkte rijervaring, het beginnersrijbewijs en het ontbreken van schadevrije jaren.

Gelukkig kunt u hier op termijn verandering in brengen. Door een autoverzekering voor jongeren op uw eigen naam te zetten, bouwt u namelijk schadevrije jaren op. Dit levert op termijn een premievoordeel op.

Daarnaast is het altijd slim om te kiezen voor een goedkope autoverzekering voor beginners. Kies bijvoorbeeld voor een autoverzekering van UnitedConsumers en ontvang altijd minimaal 5% korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Bereken mijn korting

Op het moment dat u schadevrije jaren opbouwt, wordt de premie op termijn lager. Hoe minder de ervaring, hoe hoger de premie. Daarom begint uw premie goedkoper te worden op het moment dat uw beginnersrijbewijs ‘vervalt’. Dit hangt af van uw leeftijd en het type rijbewijs:

 • Rijbewijs behaald 16 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 7 jaar.
 • Rijbewijs behaald 17 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.
 • Rijbewijs behaald 18 jaar: beginnersrijbewijs vervalt na 5 jaar.

U heeft de keuze uit drie verschillende soorten dekkingen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (All Risk). U bent verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Dit is de goedkoopste autoverzekering met de minst uitgebreide dekking. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen.

Wilt u schade aan uw eigen auto vergoed krijgen? Dan kunt u beter kiezen voor WA Beperkt Casco of WA Casco. De premie van een WA Beperkt Casco of WA Casco ligt echter wel hoger dan de premie van een WA verzekering. Houd hier rekening mee bij uw keuze.

Een auto verzekeren op iemand anders naam kan goedkoper zijn. Iemand anders heeft bijvoorbeeld meer schadevrije jaren waardoor de premie lager uitvalt. Een auto verzekeren op een andere naam is mogelijk indien het gaat om een partner die op hetzelfde adres woont.


Aanbevolen voor u


Autoverzekering UC

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder met korting

> Bereken mijn korting

 

Auto polijsten

Autoverzekering afsluiten in 6 eenvoudige stappen!

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Hoeveel wegenbelasting betaal ik voor mijn auto?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven