UnitedConsumers Auto Blog

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering

Voor veel mensen is het onduidelijk wat het verschil is WA verzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij leggen het u uit.

Lees verder

Auto uitdeuken

Heeft u een deuk in uw auto? Balen! U wilt natuurlijk graag weten hoe u de deuk kunt verwijderen. Wij geven u graag advies bij het uitdeuken van uw auto.

Lees verder

Olie verversen: hoe moet ik de motorolie verversen?

Zelf olie verversen is een simpele taak, maar u moet even weten hoe u dit doet. In dit artikel leggen wij graag uit hoe u zelf uw olie kunt verversen.

Lees verder

Bandenspanning auto: zo controleert u het

De juiste bandenspanning voor uw auto is belangrijk voor uw veiligheid en de levensduur van uw banden. Wij leggen uit hoe u uw bandenspanning controleert.

Lees verder

Koelvloeistof bijvullen en vervangen

Wilt u de koelvloeistof in uw auto controleren of deze bijvullen? Wij geven u een aantal handige tips om dit zelf te doen.

Lees verder

Auto wegslepen na schade

De auto wegslepen na schade, hoe werkt dat? En bent u verzekerd voor de sleepkosten of moet u dit zelf betalen? Wij leggen het graag aan u uit.

Lees verder

Youngtimers en een autoverzekering

Bezit u een youngtimer of bent u van plan om er een te kopen? Lees onze blog en kom alles te weten over de ideale autoverzekering voor uw youngtimer.

Lees verder

Krassen verwijderen: krassen wegpoetsen op uw auto

Een kras op de auto is voor veel mensen een doorn in het oog. Wij geven u tips waarbij krassen wegpoetsen en krassen verwijderen, gemakkelijk wordt!

Lees verder

Technisch vs. Economisch total loss

Is uw auto total loss? Maar er is een groot verschil tussen technisch en economisch total loss. Wij leggen het u graag uit.

Lees verder

Rijden in de winter: uw auto winterklaar maken

Het wordt kouder en dat vergroot de kans op vorst en sneeuw. Hoe maakt u uw auto winterklaar? Met onze tips gaat u voorbereid en veilig de weg op!

Lees verder

Alcohol in het verkeer

Alcohol in het verkeer is natuurlijk een grote no-go. Daarom zal de overheid vanaf 2020 strenger optreden tegen alcoholovertredingen.

Lees verder

Mobiel bellen in de auto: een boete

Belt u mobiel in de auto? Dan riskeert u een boete. De hoogte van de boete liegt er niet om. Nederland kent een van de hoogste boetes in Europa.

Lees verder

Auto interieur reinigen? Dat doet u zo!

Autobekleding reinigen hoort bij het onderhouden van uw auto. Hoe doet u dit? Met onze tips wordt uw auto interieur reinigen wel heel erg gemakkelijk!

Lees verder

All season banden: voor- en nadelen van 4 seizoenen banden

All season banden zijn een fijne compromis tussen zomer- en winterbanden. Kunt u het beste kiezen voor all season banden? Of toch niet?

Lees verder

De koplamp vervangen van uw auto

Goed licht is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Is uw koplamp kapot? Een koplamp vervangen is makkelijker dan u denkt! Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Auto polijsten: uw auto zelf polijsten

Uw auto polijsten is een simpel klusje, maar u moet wel eerst weten hoe het moet. Zelf de koplampen of autoruit polijsten? Voor tips bent u op de juiste pagina!

Lees verder

Ruitenwissers vervangen

Versleten ruiterwissers kunnen uw zicht op de weg verstoren. Het is daarom belangrijk uw ruitenwissers goed te onderhouden.

Lees verder

Verkeersboetes 2020

Ieder jaar opnieuw bepaalt de overheid opnieuw de hoogte van de verkeersboetes. Benieuwd naar de verkeersboetes van 2020? Dan bent u op de juiste pagina!

Lees verder

Beginnersrijbewijs: hoe werkt het beginnend rijbewijs?

Uw beginnersrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Maar, wat is een beginnersrijbewijs? En wat zijn regels voor een beginnend rijbewijs? Wij leggen het uit!

Lees verder

Voorkom parkeerschade met deze 6 tips

Er is niets vervelender dan schade veroorzaken of oplopen tijdens of na het parkeren van uw auto. Met deze tips wordt de kans op schade een stuk kleiner.

Lees verder

Distributieriem vervangen

De distributieriem of ketting is een belangrijk onderdeel van de auto. Waarom is dat zo en wanneer moet u de distributieriem vervangen? Wij helpen u!

Lees verder

Auto wassen en poetsen: in 4 stappen naar een schone auto

De auto wassen in 4 stappen? Zelf uw auto reinigen is hartstikke makkelijk. Binnen een mum van tijd rijdt u weer in een schone auto rond!

Lees verder

Lekke band? Repareer hem zelf!

Heeft u een lekke autoband? Dat komt natuurlijk nooit goed uit! Geen paniek. Wij leggen uit hoe u toch veilig thuiskomt en de band kunt repareren.

Lees verder

Goedkope autoverzekering: 7 tips

Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Uw autoverzekering goedkoop houden? Makkelijker dan u denkt!

Lees verder

Olie bijvullen in 4 simpele stappen

Zelf de olie van uw auto bijvullen is helemaal niet lastig. Bespaar uzelf een tripje naar de garage en volg onze tips om uw olie bij te vullen.

Lees verder

Welke motorolie heb ik nodig?

Wat voor olie moet er in mijn auto en welke motorolie past bij mijn auto? Wij beantwoorden deze vraag graag in dit artikel!

Lees verder

Hoeveel olie in de auto?

Wilt u simpele klusjes zelf doen, zoals het bijvullen van de motorolie? Dan is het handig als u weet hoeveel olie er in de auto moet!

Lees verder

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Wist u dat u heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen u op weg!

Lees verder

Autoverzekering kiezen: wat is de beste autoverzekering?

Gaat u een autoverzekering kiezen? Dan bent u natuurlijk op zoek naar de beste autoverzekering voor uw situatie. Wij helpen u daar graag bij met onze tips!

Lees verder

Oliepeil en motorolie controleren

Wilt u graag zelf het oliepeil van uw auto controleren? Dat is helemaal niet moeilijk. Wij leggen het in 6 stappen uit.

Lees verder

Waarom en wanneer heb ik winterbanden nodig?

Winterbanden zorgen ervoor dat u in de winter veilig de weg op kunt. Waarom heeft u winterbanden nodig en wanneer wisselt u uw winterbanden? Wij helpen u!

Lees verder

Appen achter het stuur: een groot probleem

Appen achter het stuur is levensgevaarlijk, maar toch nemen veel mensen dagelijks een telefoon in de hand tijdens het rijden. Kunnen we daar iets aan doen?

Lees verder

Kenteken kwijt of gestolen?

Bent u uw kentekenplaat of kentekengegevens kwijt? Hier leest u welke stappen u moet ondernemen.

Lees verder

Is mijn auto verzekerd?

Weet u niet zeker of uw (nieuwe) auto verzekerd is? Hier kunt u gemakkelijk achter komen. Wij helpen u vooruit!

Lees verder