UnitedConsumers Auto Blog

Voorkom parkeerschade met deze 6 tips

Er is niets vervelender dan schade veroorzaken of oplopen tijdens of na het parkeren van uw auto. Met deze tips wordt de kans op schade een stuk kleiner.

Lees verder

Koelvloeistof bijvullen

Wil je de koelvloeistof in je auto controleren of deze bijvullen? Wij geven je een aantal handige tips om dit zelf te doen.

Lees verder

Distributieriem vervangen

De distributieriem of ketting is een belangrijk onderdeel van de auto. Waarom is dat zo en wanneer moet je de distributieriem vervangen? Wij helpen je!

Lees verder

Bandenspanning controleren

Een goede bandenspanning is belangrijk voor je eigen veiligheid en je banden gaan ook nog eens langer mee. Weet jij hoe je jouw bandenspanning moet controleren?

Lees verder

Auto wassen en poetsen: in 4 stappen naar een schone auto

De auto wassen in 4 stappen? Zelf je auto reinigen is hartstikke makkelijk. Binnen een mum van tijd rijd jij weer in een schone auto rond!

Lees verder

Lekke band? Repareer hem zelf!

Je auto heeft een lekke band. Dat komt natuurlijk nooit goed uit! Geen paniek. Wij leggen uit hoe je toch veilig thuiskomt en de band kunt repareren.

Lees verder

Goedkope autoverzekering: 7 tips

Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Jouw autoverzekering goedkoop houden? Makkelijker dan je denkt!

Lees verder

Olie bijvullen in 4 simpele stappen

Zelf de olie van je auto bijvullen is helemaal niet lastig. Bespaar je een tripje naar de garage en volg onze tips om je olie bij te vullen.

Lees verder

Welke motorolie heb ik nodig?

Wil je graag zelf de motorolie van je auto bijvullen of vervangen? Maar heb je geen idee welke olie je moet hebben? Dan helpen wij je graag op weg

Lees verder

Hoeveel olie in de auto?

Wil je simpele klusjes zelf doen, zoals het bijvullen van de motorolie? Dan is het handig als je weet hoeveel olie er in de auto moet!

Lees verder

Olie verversen

Sommige dingen die je nu misschien bij de garage laat doen, kun je makkelijk zelf! Het verversen van je motorolie is er daar een van. Wij leggen het uit

Lees verder

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen je op weg!

Lees verder

Beste autoverzekering kiezen

Ben je op zoek naar de beste autoverzekering voor jouw situatie? Dan helpen wij je graag op weg. Op deze pagina vertellen wij waar je rekening mee moet houden.

Lees verder

Motorolie en oliepijl controleren

Wil je graag zelf het oliepeil van je auto controleren? Dat is helemaal niet moeilijk. Wij leggen het je in 6 stappen uit

Lees verder

Waarom en wanneer heb ik winterbanden nodig?

Wist je dat winterbanden niet alleen in wintersportgebieden verstandig zijn? Ook in Nederland ga je met kou veiliger de weg op met winterbanden

Lees verder

Appen achter het stuur: een groot probleem

Appen achter het stuur is levensgevaarlijk, maar toch nemen veel mensen dagelijks een telefoon in de hand tijdens het rijden. Kunnen we daar iets aan doen?

Lees verder

Kenteken kwijt of gestolen?

Bent u uw kentekenplaat of kentekengegevens kwijt? Hier leest u welke stappen u moet ondernemen.

Lees verder

Is mijn auto verzekerd?

Weet u niet zeker of uw (nieuwe) auto verzekerd is? Hier kunt u gemakkelijk achter komen. Wij helpen u vooruit!

Lees verder