Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Autorijden

APK keuring: wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

De APK is een verplichte, jaarlijkse keuring van je auto. Maar, wat gebeurt er als de APK te laat is? Check hier wanneer je de APK moet doen!

Lees verder

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van je auto

De gemiddelde kosten van een auto per maand liggen tussen de € 317,- en € 676,50. Dit betaal je voor o.a. je autoverzekering en wegenbelasting. Lees meer!

Lees verder

Hoe zit het met mijn autoverzekering in het buitenland?

Is je autoverzekering geldig op vakantie in het buitenland? En kun je een Nederlandse autoverzekering houden als je gaat emigreren? Wij helpen je!

Lees verder

Zwarte zaterdag 2024

Als je op reis gaat met de auto, kun je te maken krijgen met drukte. Wanneer is het zwarte zaterdag van zomer 2024? Lees alles over zwarte zaterdag!

Lees verder

Alles over je kentekenplaat

De kentekenplaat is verbonden aan alle belangrijke informatie over je auto. Wat moet je doen als je kentekenplaat gestolen of kwijt is? Lees het hier!

Lees verder

Zo zit het met de autoverzekering als je jouw auto uitleent

Hoe zit het met de verzekering als ik mijn auto aan iemand uitleen? En ben ik verzekerd als ik in andermans auto rijd? Wij vertellen het je!

Lees verder

Alles over het buitenlands rijbewijs

Hoe lang blijft een buitenlands rijbewijs geldig in Nederland? En hoe zit het met een autoverzekering en een buitenlands rijbewijs? Lees het hier!

Lees verder

Hoe werkt het puntenrijbewijs?

Het puntenrijbewijs is ingevoerd om drankmisbruik achter het stuur tegen te gaan en geldt voor alle bestuurders. Hoe werkt het puntenrijbewijs?

Lees verder

Wat is royeren?

Het woord royeren komt vaak voor in de wereld van verzekeringen. Maar, wat is royeren precies? Wij leggen de betekenis van royeren aan je uit!

Lees verder

Zo zit het met een autoalarm en de autoverzekering

Een autoalarm is vaak verplicht als je een autoverzekering gaat afsluiten. Welke alarmeisen gelden er? En welke alarmklassen zijn er? Lees het hier!

Lees verder

WAM verzekerd: is mijn auto verzekerd?

Wat is een WAM verzekering, hoe check je of je WAM verzekerd bent en wat gebeurt er als je geen WAM verzekering hebt?

Lees verder

Kentekencard: jouw kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is een belangrijk onderdeel van het kenteken van je auto. Uit welke onderdelen bestaat het kentekenbewijs en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Kan ik mijn auto verzekeren zonder rijbewijs?

Je hebt een rijbewijs nodig om je auto te verzekeren op jouw naam. Er zijn gevallen waarin een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs toch mogelijk is.

Lees verder

Wat is de goedkoopste auto om te rijden?

Zoek je de goedkoopste auto om in te rijden? Bekijk hier de 10 goedkoopste auto’s om te rijden en lees tips om goedkoop auto te rijden!

Lees verder

Koelvloeistof bijvullen

Koelvloeistof houdt de motor van de auto op de juiste temperatuur. Welke koelvloeistof kies ik? Bekijk hier de 3 stappen om je koelvloeistof bij te vullen!

Lees verder

Alles over de kleine en grote beurt voor je auto

Het is slim om regelmatig een kleine of grote beurt te laten doen. Zo gaat je auto langer mee! Lees hier meer over de kleine en grote beurt voor je auto.

Lees verder

Autoverzekering kilometers per jaar: hoe werkt dat?

Je geeft jouw aantal kilometers per jaar aan bij je verzekeraar. Dat heeft invloed op jouw premie. Want: hoe meer je op de weg bent, hoe meer kans op schade.

Lees verder

Zuinig rijden: hoe zuinig rijdt mijn auto?

Zuinig rijden is goed voor het milieu én jouw portemonnee. Maar, hoe kun je zuinig rijden? En is elektrisch rijden goedkoper? Wij hebben het antwoord voor je!

Lees verder

CIS registratie: kan ik mijn CIS registratie verwijderen?

Stichting CIS is een databank waarin verzekeraars in Nederland gegevens registreren, de zogeheten CIS registratie. Wat houdt een CIS registratie in en kun je een CIS registratie verwijderen?

Lees verder

Zo gebruik je de airco van de auto optimaal

Weet jij hoe je de airco van jouw auto optimaal gebruikt? Voor de levensduur van de auto airco is het belangrijk om goed om te gaan met de airco in je auto.

Lees verder

Dashboard lampjes: betekenis rood of oranje lampje in de auto

Wanneer dashboard lampjes gaan branden, is dat een teken dat er iets met je auto aan de hand is. Wat moet je doen bij een rood of oranje dashboard lampje?

Lees verder

Profiel banden: de profieldiepte van nieuwe banden

Autobanden zijn enorm belangrijk en zorgen ervoor dat je veilig de weg op kunt! Wat is de juiste bandenmaat en profieldiepte van banden?

Lees verder

Energielabel auto: welk energielabel heeft mijn auto?

Op het energielabel van je auto vind je eenvoudig hoeveel je auto verbruikt. Maar hoe kun je het energielabel van je auto opzoeken? Wij vertellen het je!

Lees verder

Waarom is een autoverzekering verplicht?

Zodra je een auto op je naam hebt gezet, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Maar, waarom is een autoverzekering verplicht?

Lees verder

Vrijwaringsbewijs auto: wat is een vrijwaringsbewijs?

Het vrijwaringsbewijs ontvang je wanneer je jouw auto verkoopt. Wat is een vrijwaringsbewijs? En wat moet je doen als je het vrijwaringsbewijs kwijt bent?

Lees verder

Auto (online) overschrijven: wat heb ik nodig?

Na het overschrijven van het kenteken op je naam, ben je officieel eigenaar van de auto. Lees hier wat je nodig hebt om jouw auto online over te schrijven.

Lees verder

Het rijbewijs: welke soorten zijn er?

Het rijbewijs is verplicht als je bepaalde voertuigen wilt besturen. Met rijbewijs B mag je autorijden, maar hoe zit het met rijbewijs A, C, D en T?

Lees verder

Hoeveel wegenbelasting per maand moet ik betalen?

Iedere autobezitter in Nederland moet wegenbelasting betalen. Hoeveel motorrijtuigenbelasting je betaalt, hangt af van bepaalde factoren. Lees snel verder!

Lees verder

Autoverzekering en je automerk

Het merk van je auto bepaalt grotendeels de hoogte van de premie van de autoverzekering. Maar, waarom is dat zo? Wij leggen het aan je uit!

Lees verder

Autoverzekering en je woonplaats

Wist je dat je woonplaats invloed heeft op de premie van je autoverzekering? Wij leggen je graag uit hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder

WA en aansprakelijkheidsverzekering: wat is het verschil?

De WA en aansprakelijkheidsverzekering worden vaak met elkaar verward. We leggen je graag het verschil tussen de WA en aansprakelijkheidsverzekering uit.

Lees verder

Alle autowaardes uitgelegd

Op sommige momenten kun je te maken krijgen met autowaardes. Welke autowaardes zijn er en wat is het verschil tussen alle autowaardes? Lees het hier!

Lees verder

Waar op letten bij aankoop nieuwe auto?

Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar weet je niet zo goed waarop te letten bij de aankoop van een nieuwe auto? Wij helpen je!

Lees verder

Olie in je auto bijvullen en verversen

Het is goed om regelmatig je oliepeil te controleren en waar nodig de motorolie bij te vullen. Dit kun je eenvoudig zelf! Wij vertellen je hoe in 3 simpele stappen.

Lees verder

Kosten elektrische auto: wat is het verbruik van mijn auto?

Elektrische auto’s zijn in trek, mede dankzij de kosten. Maar, hoeveel kost elektrisch rijden? En wat is verbruik van een elektrische auto? Lees het hier!

Lees verder

Elektrische auto verzekeren: hoe werkt dat?

Bij je elektrische auto hoort ook een autoverzekering. Welke verzekering voor een elektrische auto? En is een verzekering voor een elektrische auto duurder?

Lees verder