Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

UnitedConsumers & Autorijden

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Wist u dat u heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen u op weg!

Lees verder

Hoe kan ik mijn kind veilig vervoeren in de auto?

Wat zijn de regels voor het vervoeren van uw baby in de auto? En welke regels gelden voor oudere kinderen? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Puntenrijbewijs: het rijbewijs voor alle bestuurders

Het puntenrijbewijs is ingevoerd om drankmisbruik achter het stuur tegen te gaan en geldt voor alle bestuurders. Hoe dit precies werkt, leest u hier.

Lees verder

Autoverzekering regelmatige bestuurder: hoe zit dat?

De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de verzekerde auto rijdt. De autoverzekering staat daarom vaak op naam van de regelmatige bestuurder.

Lees verder

Mag ik eten en drinken achter het stuur?

Mag u eten achter het stuur? En hoe zit het met drinken achter het stuur? Wij hebben het antwoord voor u hoe het zit met drinken en eten in de auto.

Lees verder

Auto verzekeren op andere naam

Een auto verzekeren op een andere naam is ongebruikelijk. Vaak sluit de eigenaar van de auto namelijk een autoverzekering af. Hoe zit dit precies?

Lees verder

Een goedkope autoverzekering voor beginners kiezen

Wilt u een autoverzekering voor beginners afsluiten? Dan leggen wij graag uit hoe u kunt besparen op uw autoverzekering voor een beginnende bestuurder!

Lees verder

Autoverzekering andere bestuurder

Bent u benieuwd naar de voorwaarden van uw autoverzekering bij een bestuurder die niet de eigenaar is van de auto? Wij leggen het u uit!

Lees verder

Autoverzekering verplicht: is een autoverzekering verplicht?

Wanneer u een auto heeft, dan is de volgende stap een autoverzekering afsluiten. Is een autoverzekering verplicht? En wélke autoverzekering is verplicht?

Lees verder

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Verzekeren zonder rijbewijs klinkt gek, want rijden kan alleen met een geldig rijbewijs. Maar kunt u de auto verzekeren zonder rijbewijs?

Lees verder

Nieuwe auto verzekeren: een nieuwe autoverzekering afsluiten

Een nieuwe auto verzekeren is gemakkelijk en snel te regelen! Met onze stappen kunt u een goedkope, nieuwe autoverzekering afsluiten!

Lees verder

Het rijbewijs: welke soorten zijn er?

Het rijbewijs is verplicht als u bepaalde voertuigen wilt besturen. Met rijbewijs B mag u autorijden, maar hoe zit het met rijbewijs A, C, D en T?

Lees verder

Auto overschrijven: het kenteken overschrijven is zo gepiept!

Auto overschrijven wanneer u een auto koopt of verkoopt. Maar hoe kunt u het kenteken overschrijven? Wij helpen u daar graag bij!

Lees verder

Cruise control: hoe werkt het?

Cruise control is een uitstekende uitkomst voor wie veel lange afstanden aflegt. Hoe werkt cruise control? En is cruise control zuiniger?

Lees verder

Mooiste wegen: 4x de mooiste autoroutes Nederland

Op zoek naar de mooiste autoroutes van Nederland? Zoek niet langer! Ontdek Nederland als vakantieland en cruise over de mooiste autoroutes!

Lees verder

Zuinige auto: wat is het en welke kies ik?

Een zuinige auto is fijn, want zo verbruikt u minder brandstof én bent u milieubewust bezig. Wat is de zuinigste auto van dit moment? Bekijk de top 10!

Lees verder

Aquaplaning: wat te doen bij aquaplaning?

Aquaplaning kan voor gevaarlijke situaties zorgen in het verkeer. Wat is aquaplaning precies? En wat te doen bij aquaplaning? Wij helpen u!

Lees verder

Autoverzekering check: is mijn auto verzekerd?

Is mijn auto verzekerd? En welke autoverzekering heb ik? Hier kunt u gemakkelijk achter komen door een autoverzekering check te doen! Wij helpen u.

Lees verder

Veilig rijden in de sneeuw: onze beste tips voor rijden in de sneeuw!

Rijden in de sneeuw kan als spannend worden ervaren. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Wij helpen u bij veilig rijden in de sneeuw met onze tips!

Lees verder

Beginnersrijbewijs punten: hoe werkt het beginnersrijbewijs?

Uw beginnersrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Maar, wat is een beginnersrijbewijs? En wat zijn regels voor een beginnend rijbewijs? Wij leggen het uit!

Lees verder

Kentekencard: uw kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is een belangrijk onderdeel van het kenteken van uw auto. Uit welke onderdelen bestaat het kentekenbewijs en hoe vraagt u het aan?

Lees verder

Nieuwe auto kopen tips: waarop letten bij aankoop nieuwe auto?

Wilt u graag een nieuwe auto kopen, maar weet u niet zo goed waarop te letten bij de aankoop van een nieuwe auto? Wij helpen u!!

Lees verder

Autoverzekering en uw automerk

Het merk van uw auto bepaalt grotendeels de hoogte van de premie van de autoverzekering. Maar, waarom is dat zo? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Zuinig rijden: zó kunt u zuinig rijden met uw auto!

Zuinig rijden is goed voor het milieu én uw portemonnee. Maar, hoe kunt u zuinig rijden? En is elektrisch rijden goedkoper? Wij hebben het antwoord voor u!

Lees verder

Elektrisch rijden: voordelen en kosten van elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Wie weet! Wij hebben de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rij gezet. Zo weet u of elektrisch rijden iets voor u is!

Lees verder

Groene kaart caravan: is de groene kaart voor uw caravan verplicht?

De groene kaart caravan of aanghanger krijgt u niet vanzelf thuisgestuurd. Is een groene kaart caravan verplicht? En hoe vraagt u de groene kaart aan?

Lees verder

Nieuwwaarde auto: wat is dat en hoe werkt het?

Voor een nieuwe auto is de nieuwwaarde een belangrijke waarde op uw autoverzekering. Heeft u ook al gedacht aan een nieuwwaarde regeling? Wij vertellen u meer.

Lees verder

Wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland?

Heeft Nederland gevaarlijke wegen en wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland. Bekijk hier 9 grote steden met de gevaarlijkste wegen.

Lees verder

Appen achter het stuur: een boete voor appen achter het stuur

Bellen en appen achter het stuur is levensgevaarlijk. Bovendien is het verboden. Hoe hoog is de boete voor bellen en appen achter het stuur?

Lees verder

Rijangst? Dit zijn de beste rijangst tips

Rijangst is heel vervelend, zeker als u af en toe de auto moet pakken. Rijangst overwinnen? Wij geven tips bij rijangst!

Lees verder

Goedkope autoverzekering voor studenten? 5 tips!

Als student een goedkope autoverzekering afsluiten? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Wij geven tips voor de goedkoopste autoverzekering!

Lees verder

Autoverzekering voor jongeren kiezen: zo doet u dat!

Waar let u op bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering voor jongeren? Sluit uw nieuwe jongeren autoverzekering in 3 stappen af!

Lees verder

Autoverzekeringen vergelijken: zo doet u dat!

Autoverzekeringen vergelijken loont, want zo komt u er direct achter of uw huidige autoverzekering goedkoper kan. Hoe u dat doet? Wij helpen u!

Lees verder

Autoverzekering en uw woonplaats

Wist u dat uw woonplaats invloed heeft op de premie van uw autoverzekering? Wij leggen u graag uit hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

U kunt flink besparen op uw autoverzekering. Mooi, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Hoe u dit doet? Wij leggen het uit!

Lees verder

Bandenmaat en profieldiepte autobanden

Autobanden zijn enorm belangrijk en zorgen ervoor dat u veilig de weg op kunt! Wat is de juiste bandenmaat en profieldiepte van banden?

Lees verder

De 11 beste tweede hands auto kopen tips!

Tweedehands auto kopen tips zijn meer dan welkom bij de aanschaf van een tweedehands auto. Waar moet u op letten? Wij geven u 11 tips!

Lees verder

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van uw auto

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Naast de aanschaf, krijgt u met nog meer kosten te maken voor uw auto. Wat kost een auto per maand?

Lees verder

Rijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

In sommige landen is zowel rijden met slippers als met blote voeten verboden. Maar, mag u in Nederland autorijden met slippers? U vindt het antwoord hier!

Lees verder

Royeren betekenis: wat is royeren?

Royeren, een woord waar u vast wel eens van heeft gehoord. Maar wat is royeren? In dit artikel leest u meer over de betekenis van royeren.

Lees verder

Autoverzekering kiezen: welke dekking past bij mijn auto?

De dekking van uw autoverzekering bepaalt hoe goed uw auto verzekerd is. Welke dekking past het beste bij uw auto? U komt erachter in dit artikel!

Lees verder

Op vakantie met de auto? Onze tips voor een vakantie met de auto

Gaat u binnenkort met de auto op vakantie? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Ga goed voorbereid op vakantie met de auto met onze tips!

Lees verder

Dashboard lampjes: wat doen bij een rood of oranje lampje in de auto?

Wanneer een dashboardlampje gaat branden, is dat een teken dat er iets met uw auto aan de hand is. Wat moet u doen bij een rood of oranje dashboardlampje?

Lees verder

Autoverzekering buitenland: is mijn autoverzekering in het buitenland geldig?

Is uw autoverzekering geldig op vakantie in het buitenland? En kunt u een Nederlandse autoverzekering houden als u gaat emigreren? Wij helpen u!

Lees verder

Hond in de auto: uw hond veilig vervoeren in de auto

Gaat u een ritje maken met de hond? Dan wilt u de hond veilig vervoeren in de auto. Wij leggen graag uit hoe u uw hond veilig kunt vervoeren in de auto!

Lees verder

Stichting CIS: ik heb een CIS registratie, wat nu?

Stichting CIS, wat is dat precies? Misschien heeft u wel een CIS-registratie en weet u niet wat dit betekent? Wij vertellen u graag meer over Stichting CIS.

Lees verder

Veilig autorijden in de herfst

Tijdens de herfst kan het weer snel omslaan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan op de weg. Er is daarom meer risico op autoschade. Dankzij onze tips gaat u ook in de herfst weer veilig de weg op!

Lees verder

Auto uitlenen verzekering: hoe zit dat precies?

Hoe zit het met de verzekering als u uw auto aan iemand uitleent? Verandert de dekking en wie is aansprakelijk voor de kosten die de autoverzekeraar niet dekt?

Lees verder

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering

Voor veel mensen is het onduidelijk wat het verschil is WA verzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij leggen het u uit.

Lees verder

Zomerbanden: wat zijn de beste zomerbanden voor u?

De beste zomerbanden voldoen aan bepaalde eisen, zoals de juiste profieldiepte van zomerbanden. Wat is de minimale profieldiepte van zomerbanden?

Lees verder

Winterbanden: wanneer laat ik mijn winterbanden wisselen?

Het materiaal en profiel van winterbanden zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt in de winter. Wanneer is het verstandig om winterbanden te wissselen?

Lees verder

Buitenlands rijbewijs: een buitenlands rijbewijs omzetten

Buitenlands rijbewijs: hoe lang blijft buitenlands rijbewijs geldig in Nederland? En hoe kunt u het buitenlands rijbewijs omwisselen? Wij vertellen u graag meer!

Lees verder

Kenteken: welk nummerbord heeft uw auto?

Er zijn verschillende soorten kentekens. Wist u dat een grijs kenteken niet echt grijs is? Meer weten over kentekenplaten? Zoek niet verder!

Lees verder

Vrijwaringsbewijs auto: wat is een vrijwaringsbewijs?

Het vrijwaringsbewijs ontvangt u wanneer u uw auto verkoopt. Wat is een vrijwaringsbewijs? En wat moet u doen als u het vrijwaringsbewijs kwijt bent?

Lees verder

Kentekenbewijs kwijt: wat nu?!

Kentekenbewijs of kenteken kwijt of gestolen? Dat is vervelend! Hoe vraagt u nieuwe kentekenplaten of een kentekenbewijs aan? En bent u nog verzekerd?

Lees verder

Auto alarm: Alarm klasse 2, of toch liever alarm klasse 5?

Een auto alarm helpt diefstal te voorkomen. Daarnaast eisen sommige verzekeraars een alarm klasse 3 tot alarm klasse 5. Welk auto alarm heeft uw auto?

Lees verder

Dagwaarde auto: de waarde van mijn auto

Wist u dat de dagwaarde een belangrijk onderdeel is van uw autoverzekering? Wat is de dagwaarde van uw auto en waarom is het zo belangrijk is?

Lees verder

Aanschafwaarde auto: wat is de aanschafwaarde van mijn auto?

Wat is de aanschafwaarde van de auto? En kan ik de auto tegen de aanschafwaarde verzekeren? Wilt u meer informatie over de aanschafwaarde? Zoek niet verder!

Lees verder

Groene kaart auto: is de groene kaart verplicht?

De groene kaart van uw auto is het verzekeringsbewijs dat u jaarlijks ontvangt. Is de groene kaart verplicht? En wat als u de groene kaart kwijt bent?

Lees verder

Wegenbelasting: hoeveel wegenbelasting moet ik betalen?

Iedere autobezitter in Nederland moet wegenbelasting betalen. Hoeveel wegenbelasting u betaalt, hangt af van bepaalde factoren. Maar welke factoren zijn dat?

Lees verder

Youngtimer verzekeren: een youngtimer verzekering kiezen

Een youngtimer verzekeren; hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Wij helpen u graag bij het kiezen voor de goedkoopste youngtimer verzekering!

Lees verder

All season banden: kiezen voor 4 seizoensbanden

All season banden hebben de beste eigenschappen van winterbanden en zomerbanden. Zijn all season banden daarom de beste keuze voor u?

Lees verder

Rijden in de winter: uw auto winterklaar maken

Het wordt kouder en dat vergroot de kans op vorst en sneeuw. Hoe maakt u uw auto winterklaar? Met onze tips gaat u voorbereid en veilig de weg op!

Lees verder

Autoverzekering goedkoop houden: zo doet u dat!

Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Uw autoverzekering goedkoop houden? Makkelijker dan u denkt!

Lees verder

Terug naar boven