Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

UnitedConsumers & Autorijden

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Bij het afsluiten van een autoverzekering, wordt het kenteken van de auto gevraagd. Hoe kunt u een autoverzekering berekenen zonder kenteken?

Lees verder

Wanneer auto verzekeren?

Gefeliciteerd met uw nieuwe auto! Na de aankoop is het belangrijk dat de auto verzekerd wordt. Hoe snel moet u de auto verzekeren na aankoop?

Lees verder

Mijn auto verkopen: wat heb ik nodig?

Uw auto verkopen kan op verschillende manieren, zoals online aanbieden of verkopen aan een handelaar. Wat heeft u nodig bij de verkoop van uw auto?

Lees verder

Auto uit schorsing halen

Wilt u de auto schorsing opheffen? U kunt online uw auto uit schorsing halen of de schorsing opheffen bij een kentekenloket. Lees hier meer.

Lees verder

Tweedehands auto kopen? De beste tips!

Bij het kopen van een tweedehands auto is het erg belangrijk dat u kritisch bent. Wilt u een occasion kopen? Onze tips helpen u bij uw keuze!

Lees verder

De beste autoverzekering kiezen

Wat is de beste autoverzekering voor uw auto? Bekijk hier waar u op kunt letten bij het vergelijken van uw verzekering en kies de beste autoverzekering!

Lees verder

Auto importeren: de kosten van een auto invoeren

Wilt u een auto importeren? Dan zijn er bepaalde zaken waar u rekening mee kunt houden. Wij zetten op een rij waar op te letten bij het invoeren van een auto.

Lees verder

Hoe kies ik de goedkoopste all risk autoverzekering?

De goedkoopste all risk autoverzekering is fijn, want u geeft liever niet te veel uit aan uw vaste lasten. Hoe kiest u de goedkoopste all risk autoverzekering?

Lees verder

Wanneer all risk verzekeren?

Een all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt kiezen. Wanneer is een all risk autoverzekering interessant?

Lees verder

Nieuwe auto verzekeren: een nieuwe autoverzekering afsluiten

Een nieuwe auto verzekeren is zo geregeld! Het enige wat u nodig heeft is uw kenteken en uw gegevens. Wij helpen u bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!

Lees verder

Auto leasen of kopen: wat is voordeliger?

Wat is goedkoper: private lease of kopen? Voordat u de keuze maakt tussen kopen of leasen, is het goed om de verschillen te weten. Lees het hier!

Lees verder

Autodiefstal voorkomen met deze 5 manieren

Autodiefstal komt helaas nog steeds veel voor en u wilt niet dat u het slachtoffer wordt van diefstal. Met de volgende 5 manieren kunt u autodiefstal voorkomen.

Lees verder

Auto schorsen: dat werkt zo!

Het schorsen van uw auto is een goed idee wanneer u uw auto een langere tijd niet gebruikt. Wij vertellen u meer over het schorsen van uw auto en de kosten.

Lees verder

Zwarte zaterdag 2021

Wanneer u op vakantie gaat met de auto, kunt u te maken krijgen met drukte onderweg naar uw bestemming. Wanneer zijn de zwarte zaterdagen in 2021?

Lees verder

Auto (online) overschrijven: wat heb ik nodig?

Na het overschrijven van het kenteken op uw naam, bent u officieel eigenaar van de auto. Lees hier wat u nodig heeft om uw auto online over te schrijven.

Lees verder

Kentekenbewijs gestolen of kwijt? Dit moet u doen!

Kentekenbewijs of kenteken kwijt of gestolen? Dat is vervelend! Hoe vraagt u nieuwe kentekenplaten of een kentekenbewijs aan? En bent u nog verzekerd?

Lees verder

Wat is royeren?

Royeren is voor veel mensen een onbekend woord. In de verzekeringswereld komen we het woord toch wat vaker tegen. Wat is royeren?

Lees verder

Kenteken auto: welke informatie op het kenteken van uw auto?

Het kenteken bevat alle belangrijke gegevens van uw auto. Benieuwd naar alle informatie over uw voertuig? Check hier het kenteken van uw auto!

Lees verder

Is mijn auto verzekerd? Kom erachter met de autoverzekering check

Met een autoverzekering check ziet u direct of uw auto verzekerd is. Is mijn auto verzekerd? Doe hier de check en kom er direct achter!

Lees verder

Rijden met winterbanden in de zomer: is dat verstandig?

Winterbanden zijn gemaakt voor winters weer en zomerbanden zijn gemaakt voor zomers weer. Is rijden met winterbanden in de zomer verstandig?

Lees verder

Auto zonder airco: hoe kan ik mijn auto koelen?

Heeft u een auto zonder airco? Dan kan het al snel bloedheet worden in uw auto. Hoe houdt u de auto koel zonder airco? Bekijk onze tips!

Lees verder

Deelauto: hoe zit het met auto delen en de verzekering?

Een deelauto biedt het beste van twee werelden: wel rijden, maar geen auto kopen. Hoe werkt auto delen en hoe zit het met de autoverzekering?

Lees verder

Hoe gebruik ik de airco van de auto optimaal?

Voor de levensduur van de auto airco is het belangrijk om goed om te gaan met de airco in uw auto. Weet u hoe u de auto airco optimaal gebruikt?

Lees verder

Hoe kan ik mijn elektrische auto verzekeren?

Waar kunt u op letten bij het afsluiten van een verzekering voor een elektrische auto en is een autoverzekering voor een elektrische auto duurder?

Lees verder

Autoverzekering kilometers per jaar: hoe werkt dat?

Bij het afsluiten van een autoverzekering geeft u het gemiddelde aantal kilometers dat u per jaar rijdt aan. Hoe meer u op de weg bent, hoe groter de kans op schade. Het aantal kilometers heeft daarom invloed op uw premie.

Lees verder

Wat is een WAM verzekering?

Wat is een WAM verzekering, hoe checkt u of u WAM verzekerd bent en wat gebeurt er als u geen WAM verzekering heeft?

Lees verder

Waarom is een autoverzekering verplicht?

Zodra u een auto op uw naam heeft gezet, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Maar, waarom is een autoverzekering verplicht?

Lees verder

Mooiste wegen: 4x de mooiste autoroutes Nederland

Op zoek naar de mooiste autoroutes van Nederland? Zoek niet langer! Ontdek Nederland als vakantieland en cruise over de mooiste autoroutes!

Lees verder

Diesel vs benzine: welke brandstof kies ik?

U wilt natuurlijk zo schoon en voordelig mogelijk rijden. Welke brandstof is het meest voordelig voor uw auto: diesel of benzine? En hoe zit het met LPG of elektrisch rijden?

Lees verder

Auto lang stilgestaan: zo zorgt u goed voor uw auto

Uw auto staat de laatste tijd vaak stil; geen ritjes meer naar het werk, familie of vrienden. Maar als uw auto te lang stilstaat, kan dit vervelende gevolgen hebben. Zorg daarom goed voor uw auto, en maak af en toe een ritje.

Lees verder

Rijden met medicijnen: mag ik autorijden met mijn medicatie?

Sommige medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die de rijvaardigheid beïnvloeden. Mag u bijvoorbeeld met antidepressiva autorijden en hoe zit het met andere medicijnen en autorijden?

Lees verder

Goedkoopste auto om te rijden

Zoekt u de goedkoopste auto om in te rijden? Goed idee! Want zo bespaart u geld. Bekijk hier de 10 goedkoopste autos om te rijden en onze tips!

Lees verder

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Wist u dat u heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen u op weg!

Lees verder

Veilig uw baby vervoeren in de auto

Wat zijn de regels voor het vervoeren van uw baby in de auto? En welke regels gelden voor oudere kinderen? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Beginnersrijbewijs punten: hoe werkt het puntenrijbewijs?

Het puntenrijbewijs is ingevoerd om drankmisbruik achter het stuur tegen te gaan en geldt voor alle bestuurders. Hoe werkt het puntenrijbewijs?

Lees verder

Autoverzekering regelmatige bestuurder: hoe zit dat?

De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de verzekerde auto rijdt. Bouwt u schadevrije jaren op als regelmatige bestuurder?

Lees verder

Eten in de auto: mag ik eten en drinken achter het stuur?

Mag ik eten achter het stuur? En hoe zit het met drinken achter het stuur? Wij hebben het antwoord voor u hoe het zit met drinken en eten in de auto.

Lees verder

Auto verzekeren op andere naam

Normaal gesproken sluit de eigenaar van een auto een autoverzekering op zijn of haar eigen naam af. Kunt u een auto verzekeren op een andere naam en hoe gaat dit in zijn werk?

Lees verder

Autoverzekering afsluiten terwijl de bestuurder niet de eigenaar is

Bent u benieuwd naar de voorwaarden van uw autoverzekering bij een bestuurder die niet de eigenaar is van de auto? Wij leggen het u uit!

Lees verder

Kan ik mijn auto verzekeren zonder rijbewijs?

U heeft een rijbewijs nodig om uw auto te verzekeren op uw naam. Er zijn gevallen waarin een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs toch mogelijk is.

Lees verder

Het rijbewijs: welke soorten zijn er?

Het rijbewijs is verplicht als u bepaalde voertuigen wilt besturen. Met rijbewijs B mag u autorijden, maar hoe zit het met rijbewijs A, C, D en T?

Lees verder

Cruise control: hoe werkt het?

Cruise control is een uitstekende uitkomst voor wie veel lange afstanden aflegt. Hoe werkt cruise control? En is cruise control zuiniger?

Lees verder

Zuinige auto: wat is het en welke kies ik?

Een zuinige auto is fijn, want zo verbruikt u minder brandstof én bent u milieubewust bezig. Wat is de zuinigste auto van dit moment? Bekijk de top 10!

Lees verder

Wat is aquaplaning en wat te doen bij aquaplaning?

Aquaplaning kan voor gevaarlijke situaties zorgen in het verkeer. Wat is aquaplaning precies? En wat te doen bij aquaplaning? Wij helpen u!

Lees verder

Veilig rijden in de sneeuw: de beste tips voor rijden in de sneeuw

Autorijden in de sneeuw kan als spannend worden ervaren. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Wij helpen u bij veilig rijden in de sneeuw met onze tips!

Lees verder

Beginnersrijbewijs punten: hoe werkt het beginnersrijbewijs?

Uw beginnersrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Maar, wat is een beginnersrijbewijs? En mag ik alcohol drinken met een beginnend rijbewijs? Alles over het beginnend rijbewijs leest u hier!

Lees verder

Kentekencard: uw kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is een belangrijk onderdeel van het kenteken van uw auto. Uit welke onderdelen bestaat het kentekenbewijs en hoe vraagt u het aan?

Lees verder

Nieuwe auto kopen tips: waarop letten bij aankoop nieuwe auto?

Wilt u graag een nieuwe auto kopen, maar weet u niet zo goed waarop te letten bij de aankoop van een nieuwe auto? Wij helpen u!!

Lees verder

Autoverzekering en uw automerk

Het merk van uw auto bepaalt grotendeels de hoogte van de premie van de autoverzekering. Maar, waarom is dat zo? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Zuinig rijden: wanneer is een auto zuinig?

Zuinig rijden is goed voor het milieu én uw portemonnee. Maar, hoe kunt u zuinig rijden? En is elektrisch rijden goedkoper? Wij hebben het antwoord voor u!

Lees verder

Elektrisch rijden: voordelen en kosten van elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Wie weet! Wij hebben de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rij gezet. Zo weet u of elektrisch rijden iets voor u is!

Lees verder

Groene kaart aanhanger en caravan verplicht?

In sommige landen is de groene kaart voor uw caravan of aanhanger verplicht. Lees hier in welke gevallen de groene kaart verplicht is en u deze aanvraagt.

Lees verder

Nieuwwaarde auto: kan ik een nieuwwaarderegeling afsluiten?

Voor een nieuwe auto is de nieuwwaarde een belangrijke waarde op uw autoverzekering. Heeft u ook al gedacht aan een nieuwwaarde regeling? Wij vertellen u meer.

Lees verder

Wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland?

Heeft Nederland gevaarlijke wegen en wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland. Bekijk hier 9 grote steden met de gevaarlijkste wegen.

Lees verder

Appen achter het stuur: een boete voor appen achter het stuur

Bellen en appen achter het stuur is levensgevaarlijk. Bovendien is het verboden. Hoe hoog is de boete voor bellen en appen achter het stuur?

Lees verder

Angst voor autorijden? Zo kunt u uw rijangst overwinnen

Rijangst is heel vervelend, zeker als u af en toe de auto moet pakken. Rijangst overwinnen? Wij geven tips bij rijangst!

Lees verder

Autoverzekeringen vergelijken: de verzekering van uw auto vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken loont, want zo komt u er direct achter of uw huidige autoverzekering goedkoper kan. Hoe u dat doet? Wij helpen u!

Lees verder

Autoverzekering en uw woonplaats

Wist u dat uw woonplaats invloed heeft op de premie van uw autoverzekering? Wij leggen u graag uit hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

U kunt flink besparen op uw autoverzekering. Mooi, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Hoe u dit doet? Wij leggen het uit!

Lees verder

Profiel banden: de profieldiepte van nieuwe banden

Autobanden zijn enorm belangrijk en zorgen ervoor dat u veilig de weg op kunt! Wat is de juiste bandenmaat en profieldiepte van banden?

Lees verder

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van uw auto

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Naast de aanschaf, krijgt u met nog meer kosten te maken voor uw auto. Wat kost een auto per maand?

Lees verder

Rijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

In sommige landen is zowel rijden met slippers als met blote voeten verboden. Maar, mag u in Nederland autorijden met slippers? U vindt het antwoord hier!

Lees verder

Autoverzekering kiezen: welke dekking past bij mijn auto?

U heeft bij een nieuwe autoverzekering de keuze uit WA, WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk). Welke dekking past het beste bij uw auto?

Lees verder

Met de auto op vakantie? Wij hebben tips voor een vakantie met de auto!

Gaat u binnenkort met de auto op vakantie? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Ga goed voorbereid op vakantie met de auto met onze tips!

Lees verder

Dashboard lampjes: wat doen bij een rood of oranje lampje in de auto?

Wanneer een dashboard lampje gaat branden, is dat een teken dat er iets met uw auto aan de hand is. Wat moet u doen bij een rood of oranje dashboard lampje?

Lees verder

Autoverzekering buitenland: is mijn autoverzekering in het buitenland geldig?

Is uw autoverzekering geldig op vakantie in het buitenland? En kunt u een Nederlandse autoverzekering houden als u gaat emigreren? Wij helpen u!

Lees verder

Hond in de auto: van hondenmand tot hondengordel in de auto

Gaat u een ritje maken met de hond? Dan wilt u de hond veilig vervoeren in de auto. Wij leggen graag uit hoe u uw hond veilig kunt vervoeren in de auto!

Lees verder

CIS registratie: kan ik mijn CIS registratie verwijderen?

Stichting CIS is een databank waarin verzekeraars in Nederland gegevens registreren, de zogeheten CIS registratie. Wat houdt een CIS registratie in en kunt u een CIS registratie verwijderen?

Lees verder

Veilig autorijden in de herfst

Tijdens de herfst kan het weer snel omslaan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan op de weg. Er is daarom meer risico op autoschade. Dankzij onze tips gaat u ook in de herfst weer veilig de weg op!

Lees verder

Auto uitlenen verzekering: hoe zit dat precies?

Hoe zit het met de verzekering als u uw auto aan iemand uitleent? Verandert de dekking en wie is aansprakelijk voor de kosten die de autoverzekeraar niet dekt?

Lees verder

WA en aansprakelijkheidsverzekering: wat is het verschil?

De WA en aansprakelijkheidsverzekering worden vaak met elkaar verward. Er zitten echter wel belangrijke verschillen tussen de WA en aansprakelijkheidsverzekering. Welke dat zijn, dat leggen we graag aan u uit.

Lees verder

Zomerbanden: wat zijn de beste zomerbanden voor u?

De beste zomerbanden voldoen aan bepaalde eisen, zoals de juiste profieldiepte van zomerbanden. Wat is de minimale profieldiepte van zomerbanden?

Lees verder

Winterbanden wisselen: wanneer laat ik mijn winterbanden wisselen?

Het materiaal en profiel van winterbanden zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt in de winter. Wanneer is het verstandig om winterbanden te wissselen?

Lees verder

Buitenlands rijbewijs: omwisseling buitenlands rijbewijs

Hoe lang blijft een buitenlands rijbewijs geldig in Nederland? En hoe kunt u het buitenlands rijbewijs omwisselen? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Vrijwaringsbewijs auto: wat is een vrijwaringsbewijs?

Het vrijwaringsbewijs ontvangt u wanneer u uw auto verkoopt. Wat is een vrijwaringsbewijs? En wat moet u doen als u het vrijwaringsbewijs kwijt bent?

Lees verder

Auto alarm: Alarm klasse 2, of toch liever alarm klasse 5?

Een auto alarm helpt diefstal te voorkomen. Daarnaast eisen sommige verzekeraars een alarm klasse 3 tot alarm klasse 5. Welk auto alarm heeft uw auto?

Lees verder

Auto dagwaarde: de werkelijke waarde van mijn auto berekenen

Met de auto dagwaarde krijgt u een goed beeld hoeveel uw auto waard is. Benieuwd naar de dagwaarde? Bereken de werkelijke waarde van uw auto hier!

Lees verder

Aanschafwaarde auto: kan ik de aanschafwaarde van mijn auto verzekeren?

De aanschafwaarde van de auto is het bedrag dat u betaalt bij de aanschaf van uw auto. Wat is de aanschafwaarde van uw auto? En kunt u de aanschafwaarde van uw auto verzekeren?

Lees verder

Groene kaart auto: is de groene kaart verplicht?

De groene kaart van uw auto is het verzekeringsbewijs dat u jaarlijks ontvangt. Is de groene kaart verplicht? En wat als u de groene kaart kwijt bent?

Lees verder

Wegenbelasting: hoeveel wegenbelasting moet ik betalen?

Iedere autobezitter in Nederland moet wegenbelasting betalen. Hoeveel wegenbelasting u betaalt, hangt af van bepaalde factoren. Maar welke factoren zijn dat?

Lees verder

Youngtimer verzekeren: een youngtimer verzekering kiezen

Een youngtimer verzekeren; hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Wij helpen u graag bij het kiezen voor de goedkoopste youngtimer verzekering!

Lees verder

Vier seizoenen banden: kiezen voor 4 seizoensbanden

All season banden hebben de beste eigenschappen van winterbanden en zomerbanden. Zijn all season banden daarom de beste keuze voor u?

Lees verder

Rijden in de winter: uw auto winterklaar maken

Het wordt kouder en dat vergroot de kans op vorst en sneeuw. Hoe maakt u uw auto winterklaar? Met onze tips gaat u voorbereid en veilig de weg op!

Lees verder

Autoverzekering goedkoop houden: zo doet u dat!

Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Uw autoverzekering goedkoop houden? Makkelijker dan u denkt!

Lees verder

Terug naar boven