Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

UnitedConsumers & Autorijden

Rijden met verlopen rijbewijs

Rijden met een verlopen rijbewijs kan nare gevolgen met zich meebrengen. Hoe zit dat precies? En zijn er uitzonderingen? Wij vertellen u meer!

Lees verder

OVS: Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling

Wat is OVS? OVS is kort voor Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling. Wij vertellen u pecies hoe dit zit!

Lees verder

Het Waarborgfonds

Stel: uw auto is gestolen en de dader is onbekend. Dan kan het Waarborgfonds de uitkomst zijn. Wij leggen u uit wat het Waarborgfonds is en hoe het werkt.

Lees verder

Auto overschrijven: Hoe kan ik het kenteken overschrijven?

Kenteken overschrijven gebeurt zodra de auto een nieuwe eigenaar heeft. Maar hoe kunt u uw auto overschrijven? Wij helpen u daar graag bij!

Lees verder

Cruise control: hoe werkt het?

Cruise control is een uitstekende uitkomst voor wie veel lange afstanden aflegt. Hoe werkt cruise control? En is cruise control zuiniger?

Lees verder

Mooiste wegen: 4x de mooiste autoroutes Nederland

Op zoek naar de mooiste autoroutes van Nederland? Zoek niet langer! Ontdek Nederland als vakantieland en cruise over de mooiste autoroutes!

Lees verder

Zuinige auto: wat is het en welke kies ik?

Een zuinige auto is fijn, want zo verbruikt u minder brandstof én bent u milieubewust bezig. Wat is de zuinigste auto van dit moment? Bekijk de top 10!

Lees verder

Aquaplaning: wat is aquaplaning en hoe voorkom ik het?

Aquaplaning veroorzaakt gevaarlijke situaties. Maar wat is aquaplaning precies? En hoe kunt u aquaplaning voorkomen? Lees hier alles over aquaplaning!

Lees verder

Auto wegslepen: uw auto weg laten slepen na schade

De auto wegslepen na schade, hoe werkt dat? En bent u verzekerd voor de sleepkosten of moet u dit zelf betalen? Wij leggen het graag aan u uit.

Lees verder

Autoverzekering check: is mijn auto verzekerd?

Is mijn auto verzekerd? En welke autoverzekering heb ik? Hier kunt u gemakkelijk achter komen door een autoverzekering check te doen! Wij helpen u.

Lees verder

Rijden in de sneeuw: onze beste tips!

Rijden in de sneeuw is vaak best eng én gevaarlijk! Hoe kunt u het beste veilig rijden in de sneeuw? Wij geven u tips!

Lees verder

Beginnersrijbewijs: beginnersrijbewijs regels

Uw beginnersrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Maar, wat is een beginnersrijbewijs? En wat zijn regels voor een beginnend rijbewijs? Wij leggen het uit!

Lees verder

Kentekencard: uw kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is een belangrijk onderdeel van het kenteken van uw auto. Uit welke onderdelen bestaat het kentekenbewijs en hoe vraagt u het aan?

Lees verder

Nieuwe auto kopen tips: waarop letten bij aankoop nieuwe auto?

Wilt u graag een nieuwe auto kopen, maar weet u niet zo goed waarop te letten bij de aankoop van een nieuwe auto? Wij helpen u!!

Lees verder

Autoverzekering en uw automerk

Het merk van uw auto bepaalt grotendeels de hoogte van de premie van de autoverzekering. Maar, waarom is dat zo? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Zuinig rijden: zó kunt u zuinig rijden met uw auto!

Zuinig rijden is goed voor het milieu én uw portemonnee. Maar, hoe kunt u zuinig rijden? En is elektrisch rijden goedkoper? Wij hebben het antwoord voor u!

Lees verder

Elektrisch rijden: voordelen en kosten van elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Wie weet! Wij hebben de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rij gezet. Zo weet u of elektrisch rijden iets voor u is!

Lees verder

Groene kaart caravan: is de groene kaart voor uw caravan verplicht?

Wanneer is een groene kaart voor uw caravan verplicht? En hoe vraagt u een groene kaart voor uw caravan aan? Dat leggen wij aan u uit!

Lees verder

Handsfree bellen in de auto: de mogelijkheden

Bellen zonder een smartphone in uw hand? Dat kan! Bovendien zijn er diverse mogelijkheden om handsfree te bellen. Wij zetten de opties voor u op een rij!

Lees verder

Nieuwwaarde auto: wat is dat en hoe werkt het?

Voor een nieuwe auto is de nieuwwaarde een belangrijke waarde op uw autoverzekering. Heeft u ook al gedacht aan een nieuwwaarde regeling? Wij vertellen u meer.

Lees verder

Gevaarlijkste wegen Nederland: Dit zijn de gevaarlijkste wegen

Heeft Nederland gevaarlijke wegen en wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland. Bekijk hier 9 grote steden met de gevaarlijkste wegen.

Lees verder

Appen achter het stuur: een boete voor appen achter het stuur

Appen achter het stuur is levensgevaarlijk, maar toch nemen veel mensen dagelijks een telefoon in de hand tijdens het rijden. Kunnen we daar iets aan doen?

Lees verder

Rijangst? Dit zijn de beste rijangst tips

Rijangst is heel vervelend, zeker als u af en toe de auto moet pakken. Rijangst overwinnen? Wij geven tips.

Lees verder

Goedkope autoverzekering voor studenten? 5 tips!

Als student een goedkope autoverzekering afsluiten? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Wij geven tips voor de goedkoopste autoverzekering!

Lees verder

Autoverzekering jongeren: een goedkope autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering voor jongeren die zowel goed als betaalbaar is, waar vindt u die? Alles over een goedkope autoverzekering voor jongeren leest u hier!

Lees verder

Autoverzekering vergelijken: hoe vergelijk ik mijn autoverzekering?

Autoverzekering vergelijken loont, want op uw autoverzekering kunt u flink besparen. Wat moet u allemaal bij de hand houden? Wij helpen u!

Lees verder

Verkeersregels bijzondere weggebruikers

Wat zijn de verkeersregels voor een tram, paard of scootmobiel? Wij hebben de verkeersregels van deze bijzondere weggebruikers voor u op een rij gezet.

Lees verder

Verkeersregels buitenland: van Frankrijk tot Italië

De verkeersregels in Frankrijk zijn anders dan de verkeersregels in Duitsland. Welke verkeersregels gelden er in het buitenland? U leest het hier!

Lees verder

Autoverzekering en uw woonplaats

Wist u dat uw woonplaats invloed heeft op de premie van uw autoverzekering? Wij leggen u graag uit hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder

Besparen op uw autoverzekering? Dit zijn onze 5 bespaartips

U kunt flink besparen op uw autoverzekering. Mooi, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Hoe u dit doet? Wij leggen het uit!

Lees verder

Verkeersregels: enkele verkeersregels uitgelicht

Verkeersregels zijn er zodat iedere weggebruiker veilig en ordelijk deel kan nemen aan het verkeer. Maar hoe zat het ook alweer met de verkeersregels?

Lees verder

Auto onderhoud: uw auto een onderhoudsbeurt geven

Goed auto onderhoud betekent minder reparatie aan de auto. Welk auto onderhoud kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren? U leest het hier!

Lees verder

Welke bandenmaat en profiel voor mijn autobanden?

Autobanden zijn enorm belangrijk en goede banden zorgen ervoor dat u veilig de weg op kunt! Hoe houdt u voldoende grip op de weg met uw autobanden?

Lees verder

Tips tweedehands auto kopen: dit zijn de 12 beste tips!

Tweedehands auto kopen tips zijn meer dan welkom bij de aanschaf van een tweedehands auto. Waar moet u op letten? Wij geven u 12 tips!

Lees verder

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Naast de aanschaf, krijgt u met nog meer kosten te maken voor uw auto. Wat kost een auto per maand?

Lees verder

Autorijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

Is autorijden met slippers verboden? In sommige landen is zowel rijden met slippers als met blote voeten verboden. Wilt u meer weten over autorijden met slippers?

Lees verder

Royeren betekenis: wat is royeren?

Royeren, een woord waar u vast wel eens van heeft gehoord. Maar wat is royeren? In dit artikel leest u meer over de betekenis van royeren.

Lees verder

Welke dekking past bij het bouwjaar van uw auto?

Het bouwjaar van de auto als richtlijn voor uw keuze in de dekking van uw autoverzekering. Welke dekking kiest u? WA, WA + beperkt casco of WA + Casco (All Risk)?

Lees verder

Vakantie met de auto: 6 autovakantie tips

Met de auto op vakantie is heel leuk, maar vraagt wel wat voorbereiding. Waar moet u rekening mee houden als u met de auto op reis gaat? Wij geven u 7 tips!

Lees verder

Dashboard lampjes: wat doen bij een rood of oranje lampje in de auto?

Wanneer een dashboardlampje gaat branden, is dat een teken dat er iets met uw auto aan de hand is. Wat moet u doen bij een rood of oranje dashboardlampje?

Lees verder

APK: wanneer APK en wat kost APK?

APK: iedere autobezitter krijgt er wel eens mee te maken. Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden? En wat als de APK verlopen is?

Lees verder

Rijbewijs: van rijbewijs A tot rijbewijs B

Wie auto wil rijden moet eerst een rijbewijs halen. Rijbewijs B is voor een personen auto. Maar welke rijbewijzen zijn er nog meer? Wij vertellen u alles over het rijbewijs.

Lees verder

Autoverzekering buitenland: hoe en wat

Autoverzekering buitenland: hoe werkt dat precies? En hoe zit het met een autoverzekering voor een huurauto in het buitenland?

Lees verder

Hond in de auto: uw hond veilig vervoeren

Hond in de auto, hoe kunt u dat het beste en zo veilig mogelijk doen? Is een hondenmand in de auto voldoende? Of een hondengordel? WIj vertellen het aan u!

Lees verder

Stichting CIS: ik heb een CIS registratie, wat nu?

Stichting CIS, wat is dat precies? Misschien heeft u wel een CIS-registratie en weet u niet wat dit betekent? Wij vertellen u graag meer over Stichting CIS.

Lees verder

Veilig autorijden in de herfst

Tijdens de herfst kan het weer snel omslaan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan op de weg. Er is daarom meer risico op autoschade. Dankzij onze tips gaat u ook in de herfst weer veilig de weg op!

Lees verder

Auto uitlenen verzekering: hoe zit dat precies?

Hoe zit het met de verzekering als u uw auto aan iemand uitleent? Verandert de dekking en wie is aansprakelijk voor de kosten die de autoverzekeraar niet dekt?

Lees verder

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering

Voor veel mensen is het onduidelijk wat het verschil is WA verzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Wij leggen het u uit.

Lees verder

Verschil grote en kleine beurt

Is uw auto toe aan onderhoud, maar weet u niet of u een grote of kleine beurt moet kiezen? Het verschil tussen een grote en kleine beurt ontdekt u hier!

Lees verder

Zomerbanden: Dit is het profiel voor zomerbanden

Zomerbanden: wanneer en waarom moet u zomerbanden hebben? En wat zijn de voordelen van zomerbanden? Wij leggen het op deze pagina aan u uit!

Lees verder

Winterbanden: waarom en wanneer heb ik winterbanden nodig?

Winterbanden zorgen ervoor dat u in de winter veilig de weg op kunt. Waarom heeft u winterbanden nodig en wanneer wisselt u uw winterbanden? Wij helpen u!

Lees verder

Kleine beurt auto: wat is het en wanneer moet het?

Eens in de zoveel tijd moet uw auto een kleine beurt krijgen. Wat is een kleine beurt en wat zijn de kosten van een kleine beurt? Wij leggen het graag uit!

Lees verder

Grote beurt auto: wanneer en wat kost het?

Een grote beurt van de auto, wat houdt dat in? Wij leggen graag aan u uit wat er gecheckt wordt, wanneer u de grote beurt moet laten doen en wat het kost.

Lees verder

Buitenlands rijbewijs: een buitenlands rijbewijs omzetten

Buitenlands rijbewijs: hoe lang blijft buitenlands rijbewijs geldig in Nederland? En hoe kunt u het buitenlands rijbewijs omwisselen? Wij vertellen u graag meer!

Lees verder

Kenteken: welk kenteken bij welke auto

Er zijn verschillende soorten kentekens. Wist u dat een grijs kenteken niet echt grijs is? Meer weten over kentekenplaten? Zoek niet verder!

Lees verder

Vrijwaringsbewijs auto: wat is dat?

Wat is een vrijwaringsbewijs? En wat kunt u doen als u het vrijwaringsbewijs kwijt bent? Wij beantwoorden deze vragen graag voor u!

Lees verder

Kenteken kwijt of gestolen: wat nu?!

Kentekenbewijs of uw kenteken kwijt of gestolen? Dat is vervelend! Hoe vraagt u nieuwe kentekenplaten of een kentekenbewijs aan? En bent u nog verzekerd?

Lees verder

Auto alarm: alles over alarm klasse 1 t/m alarm klasse 5

Een auto alarm helpt diefstal te voorkomen. Daarnaast eisen sommige verzekeraars een alarm klasse 3 tot alarm klasse 5. Welk auto alarm heeft uw auto?

Lees verder

Dagwaarde auto: de waarde van mijn auto

Wist u dat de dagwaarde een belangrijk onderdeel is van uw autoverzekering? Wat is de dagwaarde van uw auto en waarom is het zo belangrijk is?

Lees verder

Aanschafwaarde auto: wat is de aanschafwaarde van mijn auto?

Wat is de aanschafwaarde van de auto? En kan ik de auto tegen de aanschafwaarde verzekeren? Wilt u meer informatie over de aanschafwaarde? Zoek niet verder!

Lees verder

Restwaarde auto: de restwaarde van de auto berekenen

De term restwaarde wordt gebruikt om de waarde van uw voertuig te bepalen na schade. Hoe wordt de restwaarde van uw auto bepaald? Wij helpen u!

Lees verder

Groene kaart: verzekeringsbewijs voor in uw auto

Veel mensen hebben een groene kaart in de auto liggen, maar wat is een groene kaart? En is het verplicht? Dat leest u op deze pagina!

Lees verder

Wegenbelasting: hoeveel wegenbelasting moet ik betalen?

Iedere autobezitter in Nederland moet wegenbelasting betalen. Hoeveel wegenbelasting u betaalt, hangt af van bepaalde factoren. Maar welke factoren zijn dat?

Lees verder

Youngtimer verzekeren: een youngtimer verzekering kiezen

Een youngtimer verzekeren; hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Wij helpen u graag bij het kiezen voor de goedkoopste youngtimer verzekering!

Lees verder

All season banden: kiezen voor 4 seizoensbanden

All season banden hebben de beste eigenschappen van winterbanden en zomerbanden. Zijn all season banden daarom de beste keuze voor u?

Lees verder

Bellen achter het stuur: een boete!

Door te bellen achter het stuur riskeert u een boete. De hoogte van de boete voor bellen in de auto in Nederland liegt er niet om. Hoe zit het in Europa?

Lees verder

Technisch vs. Economisch total loss

Is uw auto total loss? Maar er is een groot verschil tussen technisch en economisch total loss. Wij leggen het u graag uit.

Lees verder

Voorkom parkeerschade met deze 6 tips

Er is niets vervelender dan schade veroorzaken of oplopen tijdens of na het parkeren van uw auto. Met deze tips wordt de kans op schade een stuk kleiner.

Lees verder

Rijden in de winter: uw auto winterklaar maken

Het wordt kouder en dat vergroot de kans op vorst en sneeuw. Hoe maakt u uw auto winterklaar? Met onze tips gaat u voorbereid en veilig de weg op!

Lees verder

Verkeersboetes 2020

Ieder jaar opnieuw bepaalt de overheid opnieuw de hoogte van de verkeersboetes. Benieuwd naar de verkeersboetes van 2020? Dan bent u op de juiste pagina!

Lees verder

Alcohol en verkeer: zo werkt de cursus alcohol en verkeer

Alcohol in het verkeer is natuurlijk een grote no-go. Daarom zal de overheid vanaf 2020 strenger optreden tegen alcoholovertredingen.

Lees verder

Goedkope autoverzekering? Zo kiest u een voordelige autoverzekering

Een auto rijden is duur. Telkens komen de kosten voor brandstof en de autoverzekering terug. Uw autoverzekering goedkoop houden? Makkelijker dan u denkt!

Lees verder

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Wist u dat u heel gemakkelijk zelf een autoverzekering online kunt afsluiten? Deze 6 stappen helpen u op weg!

Lees verder