Contact
Mijn UnitedConsumers

Altijd goedkoop tanken

Brandstofpomp
Korting op alle brandstoffen
Brandstofpomp
Tankkaart is gratis bij gebruik
Brandstofpomp
Korting op ruim 600 locaties

Hoe heet brandstof in het buitenland?

Als u met de auto op vakantie gaat, zult u regelmatig moeten tanken. Maar hoe heet diesel in Frankrijk? En benzine in Zwitserland? Na het lezen van dit artikel komt u niet plots voor verrassingen te staan aan te pomp! 

Brandstof buitenland

 

Kaart

Benamingen brandstof in het buitenland


Zoals we in Nederland Euro 95 hebben, heet benzine in Frankrijk Sans Plomb 95. Voor het gemak kunt u in onderstaande tool per land zien wat de naam van uw brandstof is. Zo gaat u goed voorbereid op weg!

* Avgifstfriel is een belastingvrije (rode) diesel in Noorwegen. Deze brandstof is enkel beschikbaar voor inwoners van Noorwegen. Mocht de politie Avgiftsfriel in uw tank vinden tijdens een controle riskeert u een boete van € 250,-

 

Tanken

Brandstofstickers in EU


Binnen de Europese Unie is tanken in het buitenland voor automobilisten een stuk makkelijker gemaakt. Universele brandstofstickers voor benzine, diesel en LPG moeten verwarring aan de pomp voorkomen. Als u op vakantie gaat, hoeft u dus alleen nog maar te kijken naar de sticker die op de pomp is geplakt. Nieuwe auto's hebben tegenwoordig ook vaak een sticker in de tankklep en het onderhoudsboekje.

 

Tanken

Brandstofprijzen vakantie buitenland


In het buitenland tanken is vaak goedkoper. UnitedConsumers houdt voor u altijd de meest actuele brandstofprijzen in de gaten. Ook die in het buitenland. Klik hier voor een actueel overzicht van de brandstofprijzen in Europa. Zo weet u precies waar u aan toe bent voor u op vakantie gaat.

 

Tanken

Goedkoop tanken in Nederland


Wilt u goedkoper tanken in Nederland? Dan is de UnitedConsumers tankkaart wellicht interessant voor u! Dankzij de tankkaart kunt u bij ruim 600 tankstations in Nederland goedkoper tanken. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UC Tankkaart aanvragen

Blog homepage

Terug naar boven