Contact
Mijn UnitedConsumers

Energieverbruik Quooker

Het is één van de beste keukeninnovaties: een kokend waterkraan, oftewel een Quooker. Dankzij een Quooker heeft u direct kokend water, en kunt u de waterkoker of fluitketel laten staan. Maar hoe zit het met het stroomverbruik van een Quooker per jaar en hoeveel bedragen de energiekosten?

Quooker verbruik


Quooker energieverbruik

Heeft u een glas thee nodig? Of wilt u snel de aardappelen in een pan gooien en laten koken? Dan is een Quooker een luxe die u niet kunt missen. Maar is een Quooker ook energiezuinig? Voor we dat bespreken, leggen wij eerst uit hoe een kokend waterkraan werkt. 

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Het lijkt misschien op een normale kraan, maar dat is het niet! Een kokend waterkraan wordt geïnstalleerd samen met een reservoir van een aantal liter - welke is aangesloten op de waterleiding. Het water in het reservoir wordt continu op een hete temperatuur gehouden. Hierdoor heeft u ieder moment van de dag direct kokend water tot uw beschikking.


Energieverbruik kokend waterkraan

Het water in het reservoir van de Quooker wordt heel de dag op een constante temperatuur gehouden - zonder dat het kookt. Om het reservoir te blijven verwarmen, verbruikt de Quooker constant energie. U kunt dit zien als een lamp die het gehele jaar aanstaat.

Stroomverbruik Quooker per jaar

Het verbruik van Quooker in kWh komt volgens Quooker zelf - op basis van een gezin van 3 personen - op zo'n 511 kWh per jaar. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van een gemiddeld tot groot televisiescherm. Stiekem is een Quooker daarom een echte stroomvreter

Wat kost een Quooker aan energie?

De energiekosten van een Quooker komen daarom - afhankelijk van de huidige stroomprijzen - zo rond de € 112,- per jaar. Dit zijn de kosten van het verwarmen én het warm houden van het water. Een Quooker koopt u daarom niet omdat u graag energie wilt besparen, maar omdat het gewoon erg handig is! 

Tip: isoleer uw Quooker, want bij goede isolatie koelt de Quooker minder snel af. Zo verbruikt een Quooker in stand-by een stuk minder energie. 


1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van een vast en scherp tarief. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • Voordelige tarieven.
  • 1 jaar lang een vaste, lage prijs.
  • 100% Nederlandse groene stroom.
     
Postcode
Huisnr.
 

Energieverbruik Quooker vs. waterkoker

Een waterkoker is eigenlijk veel zuiniger dan een kokend waterkraan. Dit komt omdat u een waterkoker slechts een paar keer aanzet, en een Quooker eigenlijk heel het jaar aanstaat! Een Quooker uitzetten is namelijk pas verstandig als u langer dan een aantal dagen weg bent.

Maar voor wie veel kokend water nodig heeft, is een Quooker juist weer wel voordelig! Om water op te warmen, verbruikt een waterkoker veel energie. Dit opwarmen doet een Quooker minder vaak, omdat het water in het reservoir constant warm blijft. 


Ook interessant voor u
 

Verbruik oven

Verbruik oven: zo berekent u het stroomverbruik van uw oven

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Wat is het stroomverbruik van inductie koken?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Energie besparen met een zuinige koelkast/vriezer

> Lees meer

 

Blog homepage