Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Goedkope zorgverzekering: vind de goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering; dat willen we allemaal! Een basisverzekering is in Nederland verplicht, maar toch kunt u flink besparen op uw zorgverzekering. Hoe vindt u de goedkoopste zorgverzekering? Wij helpen u een handje!

Goedkope zorgverzekering

 

Goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering is interessant, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Zorg er wel voor dat u een zorgverzekering kiest die aansluit op uw zorgbehoeften, zodat u niet onderverzekerd bent. Een goedkope zorgverzekering loont namelijk alleen als deze aansluit op uw zorgbehoeften.


 

Goedkope zorgverzekering vergelijken

Sluit bovenstaande zorgverzekering niet aan op uw zorgwensen? Dan helpen wij u graag met onze keuzehulp. Daarin vindt u altijd de goedkoopste zorgverzekering die past bij uw persoonlijke situatie!

 

 

Goedkoopste basisverzekering

Er zijn diverse soorten basisverzekeringen en de inhoud van het basispakket is bij elke basisverzekering gelijk. U mag zelf kiezen welke polis u afsluit. Gaat u bijvoorbeeld voor een naturapolis of restitutiepolis?

Een naturapolis is een goedkopere polis dan de restitutiepolis. Wanneer u de goedkoopste basisverzekering wilt, dan is het verstandig om voor een naturapolis te kiezen. Met een naturapolis krijgt u 100% van de zorgkosten vergoed bij een gecontracteerde zorgverlener. Kiest u een zorgverlener zonder contract? Dan moet u een deel van de zorgkosten zelf betalen.

Met een naturapolis heeft u een ruime keuze in zorgverleners, zodat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. Zo houdt u de maandlasten laag én bent u goed verzekerd!


 

Goedkope zorgverzekering aanvullend

Uw goedkope zorgverzekering kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering sluit u af wanneer u verwacht veel zorgkosten te maken in het komende jaar die niet uit de basisverzekering vergoed worden. Uzelf preventief aanvullend verzekeren is financieel gezien niet interessant wanneer u uw zorgverzekering goedkoop wilt houden. 

Heeft u extra zorg nodig? Bijvoorbeeld: behandelingen bij de fysiotherapeut, een bril, lenzen of alternatieve zorg. Dan is een aanvullende verzekering interessant voor u! Kies 

  • Ik wil graag extra zekerheid: kies dan voor de goedkoopste - en minst uitgebreide - aanvullende verzekering.
  • Ik heb redelijk wat extra zorg nodig: een uitgebreidere aanvullende verzekering is in dat geval verstandig. 
  • Ik heb veel extra zorg nodig: kies dan voor een aanvullende verzekering met de meest uitgebreide dekking. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en krijgt u de zorg vergoed die u nodig heeft. De meest uitgebreide aanvullende verzekering is de duurste optie, maar uiteindelijk de meest voordelige indien u veel extra zorg nodig heeft.

Verwacht u dit jaar geen extra zorg nodig te hebben, zoals een behandeling bij de fysiotherapeut, een vergoeding voor een bril of lenzen en alternatieve zorg? U heeft in dit geval voldoende aan de vergoedingen vanuit de basisverzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering nodig heeft, dan is dat voordelig, want zonder aanvullende verzekering blijft uw zorgverzekering goedkoop!


 

Goedkope zorgverzekering tand

Een tandartsverzekering staat los van de basisverzekering. Voor volwassenen worden tandartskosten niet vergoed vanuit de basisverzekering. Daarvoor kunt u dus een aparte tandartsverzekering kiezen.

Verwacht u dit jaar - buiten de periodieke controles om - extra tandzorg nodig te hebben? Dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten.

  • Ik wil graag extra zekerheid: kies dan voor een minder uitgebreide tandartsverzekering met een lage vergoeding. Zo bent u bij weinig extra tandzorg uitstekend en tegen een voordelige premie verzekerd. Wel zo fijn!
  • Ik heb veel wat extra tandzorg nodig: in dat geval is het verstandig om een uitgebreide tandartsverzekering te kiezen met een hoge vergoeding. Tandartskosten kunnen flink oplopen. Hoewel de premie van een uitgebreide tandartsverzekering vaak hoog is, zijn de tandartskosten nog veel hoger. Wanneer u veel extra tandzorg nodig heeft, doet u er goed aan om uzelf te verzekeren tegen deze kosten. 

Verwacht u dit jaar - buiten de periodieke controles om - geen extra tandzorg nodig te hebben? Dan is een tandartsverzekering voor u niet interessant.

Let op: tandzorg wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u naar de tandarts gaat en geen tandartsverzekering heeft, dan zult u de kosten zelf moeten betalen.


 

Zorgverzekering goedkoop houden: 5 tips

Er zijn nog een aantal zaken die uw zorgverzekering goedkoop kunnen houden. Wij geven u 5 tips:

Tip 1: Informeer of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag

Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw goedkope zorgverzekering lager. De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt.

Tip 2: Controleer of u niet dubbel verzekerd bent

Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende verzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en wordt uw goedkope zorgverzekering ineens onnodig duur!

Tip 3: Bekijk beste aanbod per gezinslid

Uw partner en eventuele kinderen op één polis is gemakkelijk en overzichtelijk, maar zo heeft u niet altijd een goedkope zorgverzekering. Maak daarom - voor ieder gezinslid - een vergelijking voor het beste aanbod.

Tip 4: Betaal de premie per (half) jaar

Uw premie maandelijks betalen is niet altijd de meest voordelige optie. Het betalen van uw premie per half jaar of per jaar, kan u namelijk een korting op uw premie opleveren. Een interessante optie voor een goedkope zorgverzekering!

Tip 5: Vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering én goedkoopste zorgverzekeraar vindt u natuurlijk door te vergelijken. Zo kiest u uiteindelijk niet alleen de goedkoopste, maar ook beste zorgverzekering!


 

Goedkoopste zorgverzekeraar

Via ons zorgverzekering collectief ontvangt u de hoogste korting uw nieuwe zorgverzekering. Sluit u uw zorgverzekering af via UnitedConsumers? Dan bent u verzekerd van de goedkoopste zorgverzekering van VGZ. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Veranderen van zorgverzekering kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven