Goedkope zorgverzekering: vind de goedkoopste zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering; dat willen we allemaal! Een basisverzekering is in Nederland verplicht, maar toch kunt u flink besparen op uw zorgverzekering. Hoe vindt u de goedkoopste zorgverzekering? Wij helpen u een handje!

Goedkope zorgverzekering

 

Goedkoopste zorgverzekering

Het klinkt verleidelijk om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten die u kunt vinden, het maximaal eigen risico aan te zetten en geen aanvullende verzekering te nemen. Toch is het verstandig om hier kritisch naar te kijken, want heeft u onvoorzien toch zorg nodig, dan kan dit gepaard gaan met torenhoge kosten waar u niet op gerekend had.

Voldoende eigen geld om eventuele kosten op te vangen, is daarbij belangrijk. Bedenk daarom goed welke keuzes u maakt en laat u niet alleen leiden door de premie. De dekking moet goed aansluiten op uw persoonlijke situatie en levensstijl. Een goedkope zorgverzekering loont dus enkel als deze aansluit op uw zorgbehoeften.


 

Goedkoopste basisverzekering

Er zijn diverse soorten basisverzekeringen en de inhoud van het basispakket is bij elke basisverzekering gelijk. Een budgetpolis is de goedkoopste basisverzekering en de restitutiepolis de duurste basisverzekering. De naturapolis zit er qua prijs tussenin. Wanneer u de goedkoopste zorgverzekering wilt, dan is een budgetpolis de meest voordelige keuze. 

 

Vraag:

Wilt u de goedkoopste basisverzekering, ongeacht de keuzevrijheid?

Ja, dat wil ik

Nee, dat wil ik niet


 

Aanvullende verzekering

Uw goedkope zorgverzekering kunt u uitbreiden met een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering sluit u af wanneer u verwacht veel zorgkosten te maken in het komende jaar die niet uit de basisverzekering vergoed worden. Uzelf preventief aanvullend verzekeren is financieel gezien niet interessant wanneer u uw zorgverzekering goedkoop wilt houden. 

Vraag:

Heeft u extra zorg nodig? Bijvoorbeeld: behandelingen bij de fysiotherapeut, een bril, lenzen of alternatieve zorg.

Ja, dat heb ik nodig

Nee, dat heb ik niet nodig


 

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering staat los van de basisverzekering. Voor volwassenen worden tandartskosten niet vergoed vanuit de basisverzekering. Daarvoor kunt u dus een aparte tandartsverzekering kiezen.

Vraag:

Heeft u, naast de periodieke controle, veel extra tandzorg nodig?

Ja, dat heb ik nodig

Nee, dat heb ik niet nodig


 

Eigen risico

Het verplicht eigen risico is op € 385,- vastgesteld voor komend jaar. Wist u dat u het eigen risico ook vrijwillig kunt verhogen? Dat kan voordelig zijn als u verwacht geen of weinig gebruik te maken van uw zorgverzekering.

U kunt het eigen risico in stappen van € 100,- ophogen tot maximaal € 885,- per jaar. Per stap krijgt u korting op uw goedkope zorgverzekering. Let wel op: heeft u toch zorg nodig? Dan betaalt u de eerste € 885,- zelf.

Vraag:

Verwacht u weinig zorgkosten dit jaar en heeft u voldoende eigen geld?

Ja, dat heb ik

Nee, dat heb ik niet


 

Zorgverzekering goedkoop houden: 5 tips

Er zijn nog een aantal zaken die uw zorgverzekering goedkoop kunnen houden. Wij geven u 5 tips:

Tip 1: Informeer of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag

Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw goedkope zorgverzekering lager. De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt.

Tip 2: Controleer of u niet dubbel verzekerd bent

Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende verzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en wordt uw goedkope zorgverzekering ineens onnodig duur!

Tip 3: Bekijk beste aanbod per gezinslid

Uw partner en eventuele kinderen op één polis is gemakkelijk en overzichtelijk, maar zo heeft u niet altijd een goedkope zorgverzekering. Maak daarom - voor ieder gezinslid - een vergelijking voor het beste aanbod.

Tip 4: Betaal de premie per (half) jaar

Uw premie maandelijks betalen is niet altijd de meest voordelige optie. Het betalen van uw premie per half jaar of per jaar, kan u namelijk een korting op uw premie opleveren. Een interessante optie voor een goedkope zorgverzekering!

Tip 5: Vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering én goedkoopste zorgverzekeraar vindt u natuurlijk door te vergelijken. Zo kiest u uiteindelijk niet alleen de goedkoopste, maar ook beste zorgverzekering!


 

Goedkope zorgverzekering afsluiten

Wist u dat u bij UnitedConsumers een goedkope zorgverzekering kunt afsluiten? Bekijk direct ons aanbod:

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basisverzekering

Natura selectief basisverzekering

vink Gecontracteerde zorgverlener: 
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
75% vergoed van het marktconform tarief

Bekijk verzekering

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze

Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
80% vergoed van het marktconform tarief

Bekijk verzekering

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze

Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener:
100% vergoed

vink Niet gecontracteerde zorgverlener:
max. 100% vergoed van martkconform tarief

Bekijk verzekering


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage