Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

Met een basisverzekering ben je verzekerd voor alle basiszorg. Naast dat dit een prettig idee is, is een basisverzekering ook verplicht om te hebben voor iedereen van 18 jaar en ouder. Welke vergoedingen zitten in de basisverzekering? Wij leggen het graag aan je uit!

basisverzekering vergoeding


 

Wat zit er in de basisverzekering?

De basisverzekering is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. De basisverzekering bevat vergoedingen voor de belangrijkste basiszorg. De inhoud van de basisverzekering wordt jaarlijks door de overheid bepaald. Indien de basisverzekering onvoldoende vergoedingen biedt voor jouw zorgwensen, dan kun je hier natuurlijk een aanvullende verzekering of tandartsverzekering voor afsluiten.


 

Vergoedingen basisverzekering

Je wilt natuurlijk weten welke vergoedingen zijn opgenomen in het basispakket. Zoals we eerder benoemd hebben, bevat de basisverzekering alle basiszorg waar je recht op hebt. Wij geven je graag een overzicht van alle basisverzekering vergoedingen:

Bekijk alle vergoedingen


 

Speciale vergoedingen basisverzekering

Niet alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Zo geldt over het algemeen dat de basisverzekering tandartskosten niet vergoedt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Hetzelfde geldt voor de vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering. Deze zorgsoorten worden echter wel vergoed voor kinderen tot 18 jaar en in sommige gevallen ook voor volwassenen vanaf 18 jaar. Maar, wanneer wordt de tandarts of fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed?


 

Vergoedingen basisverzekering tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar gelden speciale vergoedingen vanuit de basisverzekering voor de tandarts en fysiotherapie. Wij zetten op een rij wat vanuit de basisverzekering extra vergoed wordt voor kinderen tot 18 jaar.

Vergoedingen tot 18 jaar Eigen risico Eigen bijdrage

Basisverzekering tandarts

  • Tot 18 jaar: controle en behandeling
  • Tot 6 jaar: fluoridebehandelingen voor kinderen die 'blijvende' tanden en kiezen krijgen
Nee Nee

Fysiotherapie basisverzekering

  • Tot 18 jaar: maximaal 18 fysiotherapie behandelingen (2x9) vergoed.
Nee Nee

 

Vergoedingen basisverzekering vanaf 18 jaar

In principe worden tandartskosten en fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering voor volwassenen vanaf 18 jaar. Toch zijn er een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer je chirurgisch tandheelkundige hulp nodig hebt of aan een chronische aandoening lijdt. Wij zetten deze speciale vergoedingen uit de basisverzekering voor je op een rij.

Vergoedingen vanaf 18 jaar Eigen risico Eigen bijdrage

Basisverzekering tandarts

  • Vanaf 18 jaar: chirurgische tandheelkundige hulp en röntgenonderzoek
Ja Nee

Fysiotherapie basisverzekering

  • Vanaf 18 jaar: (beperkte) fysiotherapie en oefentherapie vanaf de 21e behandeling bij aandoeningen die op de chronische lijst staan.
    De eerste 20 behandelingen betaal je meestal zelf.
Ja Nee

Ook interessant
 

jongeren zorgverzekering

Waarom is een zorgverzekering verplicht?

> Lees meer

 

eerstelijns zorg

Wat is eerstelijnszorg en wat is tweedelijns zorg?

> Lees meer

 

natura restitutie of combinatie

Kies ik voor een natura, restitutie of combinatiepolis?

> Lees meer

 

Blog homepage