Contact
Mijn UnitedConsumers

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Wanneer je een behandeling nodig hebt bij een specialist, word je door jouw huisarts doorverwezen. Het is mogelijk dat je op een wachtlijst komt te staan voordat je aan de beurt bent. Wat zijn toelaatbare wachttijden en hoe kan de wachtlijstbemiddeling jou helpen om sneller behandeld te worden?

Wachtlijstbemiddeling

 

Wat is de wachtlijstbemiddeling?

Als je een behandeling in het ziekenhuis of een kliniek moet ondergaan die niet spoedeisend is, dan kom je op een wachtlijst te staan. De wachttijden op deze lijsten mogen echter niet de vastgestelde Treeknorm overschrijden. Dreigt dat wel zo te zijn, dan biedt de wachtlijstbemiddeling een oplossing. De wachtlijstbemiddeling helpt je namelijk een plek te vinden bij een andere zorgverlener, zodat je wachttijd acceptabel blijft.

Treeknorm en wachtlijstbemiddeling

De Treeknorm stelt vast wat de maximaal aanvaardbare wachttijden zijn. Zo wordt er gegarandeerd dat iedereen de zorg krijgt waar hij of zij recht op heeft. Wanneer je niet binnen de Treeknorm wordt geholpen, is er sprake van een te lange wachttijd. Vind je de wachttijd - ongeacht de Treeknorm - toch te lang? Ook dan kun je aanspraak doen op de wachtlijstbemiddeling.


 

Hoe werkt de wachtlijstbemiddeling?

Bij een wachtlijstbemiddeling probeert de zorgverzekeraar te regelen dat jij de zorg die je nodig hebt, eerder ontvangt. Samen met jou gaat de zorgverzekeraar op zoek naar het beste alternatieve ziekenhuis of alternatieve kliniek, zodat je eerder behandeld wordt. Deze service bieden zorgverzekeraars gratis aan.

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Je vraagt de wachtlijstbemiddeling aan bij je zorgverzekeraar. Deze zal vervolgens jouw situatie en wensen in kaart brengen. Zo zal er gevraagd worden naar wat de huidige wachttijd is voor je behandeling en hoe ver je bereid bent om te reizen.

Je zorgverzekeraar zal jou vervolgens op korte termijn informeren over een behandeling in een ander ziekenhuis of een andere kliniek. Het is uiteindelijk jouw keuze of je de behandeling wel of niet in een ander ziekenhuis of een andere kliniek laat uitvoeren.


 

Kom ik in aanmerking voor de wachtlijstbemiddeling?

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk wanneer de wachttijd voor de benodigde behandeling langer is dan de Treeknorm voorschrijft of wanneer je de wachttijd zelf te lang vindt. Je komt in aanmerking voor de wachtlijstbemiddeling bij één van de volgende behandelingen:

  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum.
  • Een consult bij een medisch specialist.
  • Geestelijke Gezondheidszorg.
  • Diverse onderzoeken.

 

Wachtlijstbemiddeling: de voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van de wachtlijstbemiddeling? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Voordelen Nadelen
 
Je bent sneller aan de beurt voor jouw behandeling.
 
Mogelijk krijg je niet de specialist van jouw voorkeur.
   
 
Je hebt mogelijk meer reistijd en hogere reiskosten.
   
 
Behandeling vindt vaak plaats in een ander ziekenhuis of kliniek.

 

VGZ wachtlijstbemiddeling

Heb je een zorgverzekering via UnitedConsumers? Dan is VGZ jouw zorgverzekeraar. Indien je aanspraak wilt maken op de wachtlijstbemiddeling, is het dus verstandig om direct contact op te nemen met VGZ. 

VGZ wachtlijstbemiddeling


Ook interessant
 

medische indicatie

Wat is medische indicatie en hoe werkt het?

> Lees meer

 

Vergoedingen basisverzekering

Welke vergoedingen zitten in de basisverzekering?

> Lees meer

 

soorten zorgverzekeringen

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

> Lees meer

 

Blog homepage