Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgverzekering vergelijken: hoe vergelijk ik mijn zorgverzekering?

Uw zorgverzekering vergelijken is voordelig, want zo ziet u direct of uw huidige zorgverzekering goedkoper kan. En dat is wel zo fijn. Zo houdt u namelijk meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Hoe kunt u uw zorgverzekering vergelijken? Wij helpen u!

Zorgverzekering vergelijken

 

Zorgverzekering vergelijken

Uw gezondheid is het allerbelangrijkste en daarom is jaarlijks uw zorgverzekering vergelijken verstandig. Kunt u wel wat hulp gebruiken? In onderstaande interactieve video maken we het u gemakkelijk en kunt u direct uw zorgverzekering vergelijken.

 
 
 

 

Uw zorgverzekering vergelijken: 3 tips

Het is altijd verstandig om uw zorgverzekering te vergelijken. U kunt immers maar één keer per jaar overstappen van zorgverzekering. Daarom wilt u de juiste keuze maken. Wij hebben 3 gouden tips voor u opgesteld die u helpen bij het vergelijken van uw zorgverzekering. 

Tip 1: keuzevrijheid bepalen

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals medicijnen, huisartsen- en ziekenhuiszorg. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. U mag wel zelf bepalen hoeveel keuzevrijheid u wilt. Vindt u ruime keuzevrijheid in zorgverleners belangrijk? Dan is een naturapolis een geschikte optie. Heeft u liever volledige keuzevrijheid en wilt u bij elke zorgverlener terecht kunnen voor 100% vergoeding? Dan is een restitutiepolis een interessante keuze.

Tip 2: Bepaal of u aanvullende (tand)zorg u nodig heeft

Met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering bent u verzekerd voor zorg die niet door de basisverzekering wordt vergoed. Heeft u zorg nodig zoals fysiotherapie, alternatieve zorg, een bril of lenzen? Dan is een aanvullende verzekering een interessante keuze. Verwacht u komend jaar (ook) tandzorg nodig te hebben? Dan is een tandartsverzekering een goede keuze voor u.

Tip 3: Zet uw zorgbehoeften op een rij

Zet vóór u begint met uw zorgverzekering te vergelijken uw zorgbehoeften op papier. Zo weet u precies voor welke zaken u verzekerd moet zijn en voor welke zaken niet. Vervolgens kunt u de juiste zorgverzekering kiezen die aansluit op uw zorgwensen. Wel zo fijn!


 

Zorgverzekering vergelijken halverwege het jaar

Veranderen van zorgverzekering kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven