Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering vergelijken: hoe kan ik mijn ziektekostenverzekering vergelijken?

Uw zorgverzekering vergelijken is belangrijk! Zo ziet u niet alleen of uw ziektekostenverzekering goedkoper kan. U weet ook meteen of uw zorgverzekering nog steeds goed bij u past! Maar hoe kunt u het beste uw zorgverzekering vergelijken? Wij helpen u graag op weg.

Zorgverzekering vergelijken

 

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Ieder jaar van 12 november tot en met 31 december kunt u opnieuw uw zorgverzekering vergelijken en een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Jaarlijks uw zorgverzekering vergelijken is een goed idee! U wilt immers zeker weten dat u nog steeds goed verzekerd bent - en tegen de scherpste prijs. Maar wat zijn andere belangrijke redenen om uw zorgverzekering te vergelijken?

Zorgverzekering vergelijken is gratis en zo gedaan

De ziektekostenverzekering vergelijken is geheel gratis en u bent er nog geen 2 minuten mee bezig. En het allermooiste is dat u door te vergelijken flink kunt besparen op uw zorgverzekering. Win-win, toch?

 • Vul uw gegevens in
   
 • Kies het gewenste pakket
   
 • Vergelijk uw zorgverzekering
   
 • En zie direct hoeveel u bespaart!

UnitedConsumers door VGZ collectief

Zorgverzekering vergelijken


Inhoud van het basispakket verandert

Het is belangrijk dat de basisverzekering alle essentiële zorg vergoedt die u nodig heeft. Denk hierbij onder andere aan huisartsenzorg, medicijnen, ziekenhuiszorg en nog veel meer. Ieder jaar opnieuw bepaalt de overheid of de zorg in het verplichte basispakket voldoende is of niet. Dit betekent dat bepaalde zorg kan worden geschrapt of juist wordt toegevoegd. De inhoud van de basisverzekering kan dus elk jaar net anders zijn.

Vergelijk daarom jaarlijks uw ziektekostenverzekering, zodat u zeker weet dat u nog steeds goed verzekerd bent!

Jaarlijks wijzigen de premies

Medio november van ieder jaar maken alle Nederlandse zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend. Zo kan het plotseling zo zijn dat uw zorgverzekering het komende jaar een stuk duurder is. Het is daarom verstandig om de ziektekostenverzekering te vergelijken bij andere zorgverzekeraars. Bent u nog niet bij ons verzekerd? Bekijk dan eens onze goedkope (collectieve) zorgverzekering en u weet direct hoeveel u kunt besparen!

Bent bij ons goedkoper uit, dan is overstappen van zorgverzekering een heel goed idee! 

Uw zorgbehoefte is anders

Het ene jaar heeft u misschien meer zorg nodig dan het andere jaar. Bent u bijvoorbeeld betrokken geweest bij een ongeval, en heeft u daarom meer fysiotherapie nodig? Dan is het verstandig om voor het komende jaar eens te kijken naar een aanvullende verzekering die een aantal fysiobehandelingen vergoedt. Heeft u eigenlijk nooit aanvullende zorg nodig? Dan is het een beter idee om een aanvullende verzekering achterwege te laten, omdat het u anders onnodig geld kost.

Dus verandert uw zorgvraag? Vergelijk dan uw zorgverzekering


 

Slim uw zorgverzekering vergelijken

Wanneer u een gezin heeft, is de kans groot dat u allemaal op één polis verzekerd bent. U gaat er in dat geval dus vanuit dat u allemaal dezelfde zorg en dus dezelfde zorgverzekering nodig heeft. Niets is minder waar! Iedere verzekerde op de polis van 18 jaar en ouder mag namelijk zelf beslissen hoe hij of zij verzekerd is. Kijk daarbij vooral naar uw eigen zorgbehoeften en de zorgverzekering die daarbij past. U hoeft bovendien niet eens op dezelfde polis te staan of verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar. Door hierop te letten, kunt u slim uw zorgverzekering vergelijken!

Hoe kunt u slim uw ziektekostenverzekering vergelijken?

Slim vergelijken betekent dat u individueel kijkt naar welke zorgverzekering het beste bij u en de medeverzekerden op de polis past. Vervolgens kunt u hierop uw keuze baseren. Wilt u graag slim uw ziektekostenverzekering vergelijken? Stel uzelf en de rest van uw gezin dan de volgende vragen:

 • Welk type basisverzekering past bij u; een goedkope 'basis' naturapolis (budgetpolis), een naturapolis of een restitutiepolis?
 • Kiest u voor het verplichte eigen risico of verhoogt u het eigen risico vrijwillig, voor een maandelijkse korting op uw premie?
 • Welke aanvullende zorg heeft u nodig; fysiotherapie, tandzorg, bril of lenzen, of misschien iets anders?

Tip! Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Verzeker deze dan op de polis van de best verzekerde ouder. U kind kan dan namelijk ook van uw uitgebreide zorgverzekering profiteren.  


 

Ziektekostenverzekering vergelijken: zo pakt u dat aan!

Het is altijd verstandig om uw zorgverzekering te vergelijken. U kunt immers maar één keer per jaar overstappen van zorgverzekering. Daarom wilt u de juiste keuze maken. Wij helpen u bij het vergelijken van uw zorgverzekering! 

Zet uw zorgbehoeften op een rij

Zet vóór u begint met uw zorgverzekering vergelijken, uw zorgbehoeften op papier. Zo weet u precies voor welke zaken u verzekerd wil zijn en voor welke zaken niet. Vervolgens kunt u de juiste zorgverzekering kiezen die aansluit op uw zorgwensen. Wel zo fijn.

Type basisverzekering bepalen

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks bepaald door de overheid. Wat u wel zelf kunt bepalen, is hoeveel keuzevrijheid u wilt. Dat zit als volgt:

Vindt u ruime keuzevrijheid in zorgverleners belangrijk? Dan is een naturapolis een geschikte optie. Heeft u liever volledige keuzevrijheid en wilt u bij elke zorgverlener terecht kunnen voor 100% vergoeding? Dan is een restitutiepolis een interessante keuze.

Heeft u eigenlijk nooit zorg nodig en wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk verzekerd zijn? Dan is een basis naturapolis (budgetpolis) iets voor u! Bij een basis naturapolis is de keuzevrijheid vaak beperkt. Maar als u toch nooit zorg nodig heeft, maakt dit voor u misschien niet zoveel uit.

Het eigen risico vrijwillig verhogen of niet

Het verplicht eigen risico is voor iedereen gelijk. Maar als u jaarlijks weinig tot geen zorg nodig heeft, kan het een goed idee zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen. U kunt het eigen risico met maximaal € 500,- verhogen. Per € 100,- wordt de premie van uw basisverzekering lager. Zorg er wel voor dat u genoeg geld heeft om op welk moment dan ook het eigen risico in één keer te kunnen betalen, mocht dit onvoorzien toch nodig zijn.

Bepaal of u aanvullende (tand)zorg u nodig heeft

Met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering bent u verzekerd voor zorg die niet door de basisverzekering wordt vergoed. Heeft u zorg nodig zoals fysiotherapie, alternatieve zorg, een bril of lenzen? Dan is een aanvullende verzekering een interessante keuze voor u. Verwacht u komend jaar (ook) tandzorg nodig te hebben? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een verstandige aanvulling.

Verzeker uzelf niet voor zaken die u gemakkelijk zelf kunt betalen, of die u niet nodig heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw verbruikte aanvullende zorg van het afgelopen jaar, bijvoorbeeld door het declaratieoverzicht te raadplegen in de app of in de online-omgeving van uw zorgverzekering. Heeft u weinig aanvullende zorg verbruikt? Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt! 


 

Zorgverzekering vergelijken van UnitedConsumers

Wij bieden drie verschillende, goedkope zorgverzekeringen aan. Vergelijk hieronder onze zorgverzekeringen met elkaar en kies het pakket dat aansluit op uw zorgwensen!

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 

 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

 

€ 114,90 per maand

Meer over UC Bewuste Keuze

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 126,02 per maand

Meer over UC Ruime Keuze

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 

 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 135,28 per maand

Meer over UC Eigen Keuze


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en natura

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Ik wil geen zorgverzekering: kan dat?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven