Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Een zorgverzekering voor ouderen ziet er vaak anders uit dan een zorgverzekering voor 18-jarigen. Ouderen hebben over het algemeen meer zorg nodig en stellen andere eisen aan hun zorgverzekering dan jongeren. Maar, wat is de beste zorgverzekering voor ouderen?

zorgverzekering ouderen

 

Wat is een goede zorgverzekering voor ouderen?

Goede vraag! Een goede zorgverzekering voor ouderen is er een die de juiste vergoedingen bevat. Voor ouderen is een vergoeding voor kraamzorg bijvoorbeeld minder belangrijk, terwijl fysiotherapie of een vergoeding voor ADL hulpmiddelen vaak wel gewenst is. Welke vergoeding voor u belangrijk is, hangt af van uw zorgbehoeften.

Heeft u veel zorg nodig? Dan is het verstandig om voor een uitgebreidere zorgverzekering te kiezen om onverwachtse kosten te voorkomen. Misschien bent u nog hartstikke fit en heeft u juist weinig zorg nodig. Om te beginnen is dat natuurlijk hartstikke fijn! In dat geval kunt u het beste kiezen voor een zorgverzekering met een minder brede dekking. Het is namelijk zonde als u voor zorg betaalt die u niet gebruikt. 


 

Zorgverzekering voor ouderen: de basisverzekering

De vergoedingen uit de basisverzekering zijn voor iedereen gelijk, dus ook voor ouderen. Jaarlijks bepaalt de overheid de inhoud van het basispakket. U bent vanuit de basisverzekering verzekerd voor onder andere huisartsenzorg, psychologische zorg, (de meeste) medicijnen, ziekenhuiszorg en spoedeisende hulp.

Een basisverzekering is voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder verplicht. U mag wel zelf kiezen welk type basisverzekering u afsluit. Het type basisverzekering dat u kiest bepaalt bij welke gecontracteerde zorgverleners u terecht kunt voor een volledige vergoeding en hoeveel u vergoed krijgt indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract.

Naturapolis

De naturapolis is de meest populaire basisverzekering in Nederland. En niet onterecht! Met de naturapolis heeft u namelijk een ruime keuze in zorgverleners met contract. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met de zorgverlener van uw keuze? Dan krijgt u een deel van de zorgkosten vergoed. Wij bieden drie naturapolissen aan: Bewuste Keuze, Basis Keuze en Ruime Keuze. De naturaverzekering Bewuste Keuze wordt ook wel een 'budgetpolis' genoemd, omdat dit de goedkoopste naturapolis uit ons aanbod is. 

Combinatiepolis

De combinatiepolis is de meest uitgebreide - en tevens duurste - basisverzekering die u kunt kiezen. Het grote voordeel van een combinatiepolis is dat u een uitgebreide keuze in zorgverleners heeft. Hierbij maakt het weinig uit of u kiest voor een zorgverlener met contract, of juist kiest voor een zorgverlener zonder contract. U krijgt namelijk vaak uw zorgkosten 100% vergoed. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verzorging en verpleging betreft, dan krijgt u 90% van de zorgkosten vergoed.

De combinatiepolis is misschien wel de meest interessante zorgverzekering voor ouderen, omdat u vaak uw zorgkosten vergoed krijgt, ongeacht naar welke zorgverlener u gaat. Wij bieden één combinatiepolis aan: Eigen Keuze.


 

Zorgverzekering voor ouderen: aanvullende verzekering

Zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering is niet altijd voldoende. Tandzorg vanaf 18 jaar wordt bijvoorbeeld niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u meer zorg nodig heeft dan vergoed wordt vanuit de basisverzekering, dan is het interessant om hier een aanvullende verzekering of tandartsverzekering voor af te sluiten. Een aanvullende verzekering of tandartsverzekering is interessant indien u bijvoorbeeld behoefte heeft aan de volgende vergoedingen:

Hoe uitgebreider de aanvullende verzekering of tandartsverzekering, hoe hoger - of uitgebreider - de vergoedingen zijn. Kijk daarom altijd naar de zorg die u nodig heeft, zodat u het aanvullende pakket kiest dat aansluit op uw zorgwensen.


 

Zorgverzekering voor ouderen: eigen risico

Het verplicht eigen risico is voor 2024 vastgesteld op € 385,-. Heeft u weinig extra zorg nodig? Dan kunt u het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-. U kunt dus een eigen risico hebben van maximaal € 885,-. Houd er wel rekening mee dat u de eerste € 885,- aan zorgkosten zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt. Het grote voordeel van het verhogen van het eigen risico is dat het een premievoordeel oplevert.

Let op: het verhogen van het vrijwillig eigen risico is enkel interessant indien u weinig zorgkosten verwacht én u voldoende eigen geld heeft om de zorgkosten te betalen. Heeft u juist wel veel zorg nodig? Dan is het verhogen van het eigen risico niet verstandig.


 

Beste zorgverzekering voor ouderen

De beste zorgverzekering voor ouderen is een zorgverzekering met een ruime keuze in zorgverleners. Zo weet u namelijk zeker dat u altijd bij de zorgverlener van uw voorkeur terecht kunt. Kies bijvoorbeeld voor een naturapolis met ruime keuze in zorgverleners, of ga voor extra zekerheid met een combinatiepolis voor uitgebreide keuze in zorgverleners.


Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

Uw zorgverzekering in 2024

Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

commerciele banner zorg

Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Gezond ouder worden: hoe doe ik dat?

> Lees meer

 

natura combinatie of restitutie

Kies ik voor een natura, restitutie of combinatiepolis?

> Lees meer

 

Blog homepage