Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Een zorgverzekering voor ouderen ziet er vaak anders uit dan een zorgverzekering voor 18-jarigen. Ouderen hebben over het algemeen meer zorg nodig en stellen andere eisen aan hun zorgverzekering dan jongeren. Maar, wat is de beste zorgverzekering voor ouderen?

zorgverzekering ouderen

 

duim

Wat is een goede zorgverzekering voor ouderen?

Goede vraag! Een goede zorgverzekering voor ouderen is er een die de juiste vergoedingen bevat. Voor ouderen is een vergoeding voor kraamzorg bijvoorbeeld minder belangrijk, terwijl fysiotherapie of een vergoeding voor ADL hulpmiddelen vaak wel gewenst is. Welke vergoeding voor u belangrijk is, hangt af van uw zorgbehoeften.

Heeft u veel zorg nodig? Dan is het verstandig om voor een uitgebreidere zorgverzekering te kiezen om onverwachtse kosten te voorkomen. Misschien bent u nog hartstikke fit en heeft u juist weinig zorg nodig. Om te beginnen is dat natuurlijk hartstikke fijn! In dat geval kunt u het beste kiezen voor een zorgverzekering met een minder brede dekking. Het is namelijk zonde als u voor zorg betaalt die u niet gebruikt. 


 

zorg

Zorgverzekering voor ouderen: de basisverzekering

De vergoedingen uit de basisverzekering zijn voor iedereen gelijk, dus ook voor ouderen. Jaarlijks bepaalt de overheid de inhoud van het basispakket. U bent vanuit de basisverzekering verzekerd voor onder andere huisartsenzorg, psychologische zorg, (de meeste) medicijnen, ziekenhuiszorg en spoedeisende hulp.

Een basisverzekering is voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder verplicht. U mag wel zelf kiezen welk type basisverzekering u afsluit. Het type basisverzekering dat u kiest bepaalt bij welke gecontracteerde zorgverleners u terecht kunt voor een volledige vergoeding en hoeveel u vergoed krijgt indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract.

We kunnen onderscheid maken tussen verschillende soorten basisverzekeringen, zoals: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis.

Budgetpolis

De budgetpolis is wellicht minder geschikt als zorgverzekering voor ouderen. Met deze basisverzekering heeft u namelijk een beperkte keuze in gecontracteerde zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u vaak slechts 65% van de zorgkosten vergoed. De budgetpolis heeft vaak een zeer scherpe premie, maar wanneer u veel zorg nodig heeft, dan is een budgetpolis niet zo'n interessante keuze.

Naturapolis

De naturapolis is de meest populaire basisverzekering in Nederland. En niet onterecht! Met de naturapolis heeft u namelijk een ruime keuze in zorgverleners met contract. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met de zorgverlener van uw keuze? Dan krijgt u tussen de 70% en 80% van de zorgkosten vergoed. 

Restitutiepolis

De restitutiepolis is de meest uitgebreide - en tevens duurste - basisverzekering die u kunt kiezen. Het grote voordeel van een restitutiepolis is dat u volledig vrije keuze in zorgverleners heeft. Hierbij maakt het niet uit of u kiest voor een zorgverlener met contract, of juist kiest voor een zorgverlener zonder contract. U krijgt namelijk altijd uw zorgkosten vergoed. De restitutiepolis is misschien wel de meest interessante zorgverzekering voor ouderen, omdat u altijd uw zorgkosten vergoed krijgt, ongeacht naar welke zorgverlener u gaat.


 

zorgkoffer

Zorgverzekering voor ouderen: aanvullende verzekering

Zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering is niet altijd voldoende. Tandzorg vanaf 18 jaar wordt bijvoorbeeld niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u meer zorg nodig heeft dan vergoed wordt vanuit de basisverzekering, dan is het interessant om hier een aanvullende verzekering of tandartsverzekering voor af te sluiten. Een aanvullende verzekering of tandartsverzekering is interessant indien u bijvoorbeeld behoefte heeft aan de volgende vergoedingen:

Hoe uitgebreider de aanvullende verzekering of tandartsverzekering, hoe hoger - of uitgebreider - de vergoedingen zijn. Kijk daarom altijd naar de zorg die u nodig heeft, zodat u het aanvullende pakket kiest dat aansluit op uw zorgwensen.


 

munten hand

Zorgverzekering voor ouderen: eigen risico

Het verplicht eigen risico is voor 2021 vastgesteld op € 385,-. Heeft u weinig extra zorg nodig? Dan kunt u het eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-. U kunt dus een eigen risico hebben van maximaal € 885,-. Houd er wel rekening mee dat u de eerste € 885,- aan zorgkosten zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt. Het grote voordeel van het verhogen van het eigen risico is dat het een premievoordeel oplevert.

Let op: het verhogen van het vrijwillig eigen risico is enkel interessant indien u weinig zorgkosten verwacht én u voldoende eigen geld heeft om de zorgkosten te betalen. Heeft u juist wel veel zorg nodig? Dan is het verhogen van het eigen risico niet verstandig.


 

zorgadvies

Beste zorgverzekering voor ouderen kiezen

Natuurlijk wilt u uitstekend verzekerd zijn, tegen de laagste premie. In dat geval bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres! U krijgt namelijk altijd de maximale korting van 5% op de basisverzekering.

Kiest u daarnaast ook voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dan krijgt u 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering bij uw gekozen aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage