Contact
Mijn UnitedConsumers

Hoeveel kost een laadpaal thuis plaatsen?

Als u een elektrische auto heeft, kunt u een laadpaal thuis installeren. Maar, wat kost een laadpaal thuis plaatsen? En hoe zit het met de kosten van een laadpaal per kWh opladen? U leest het hier.

kosten laadpaal thuis


 

Laadpaal thuis kosten

Als u uw elektrische auto thuis wilt opladen, heeft u thuis een laadpaal nodig. Maar, wat kost een laadpaal thuis? De kosten van een laadpaal thuis liggen gemiddeld tussen de € 750,- en € 2.000,-. De kosten van een laadpaal thuis verschillen dankzij meerdere factoren:

Graafwerkzaamheden

Een laadpaal moet altijd verbonden worden met uw meterkast. Soms kan het voorkomen dat deze aansluiting niet gemakkelijk gedaan kan worden. Er kunnen zelfs graafwerkzaamheden aan te pas komen. Daardoor kan een laadpaal thuis in kosten oplopen.

 

Verzwaring meterkast

In de meeste gevallen is een 3-fasen aansluiting in de meterkast verstandig. Zo krijgt uw laadpaal thuis krachtigere stroom en duurt het opladen minder lang. Afhankelijk van de leeftijd en grootte van uw meterkast kan een verzwaring van de meterkast nodig zijn.

 

Dynamic Load Balancing

Bij een laadpaal thuis kan het slim zijn om het systeem Dynamic Load Balancing toe te voegen. Dit systeem zorgt ervoor dat uw stroomnetwerk niet overbelast raakt door de laadpaal. Dankzij Dynamic Load Balancing wordt de stroom eigenlijk gelijk verdeeld.


Goed om te weten: u kunt ook kiezen voor een laadpaal met kWh meter (ingebouwd). De kosten hiervan liggen iets hoger dan een normale laadpaal.


 

Wat kost een laadpaal thuis in aanschaf?

Welke laadpaal u thuis kiest, bepaalt uiteraard ook een deel van uw kosten. Laadpalen kosten in aanschaf (zonder aansluiting) gemiddeld tussen € 500,- en € 1.200,-. De prijs hangt af van een aantal factoren: onder andere de maximale laadcapaciteit, het aantal aansluitingen (één of twee) en het type lader (een gewone laadpaal thuis of een slimme laadpaal).


 

Rekenvoorbeeld kosten laadpaal thuis

De prijs van een laadpaal thuis hangt af van meerdere factoren. Hoeveel kost een laadpaal thuis ongeveer? Wij zetten de gemiddelde kosten van een laadpaal thuis voor u in een rekenvoorbeeld.

  Prijs laadpaal thuis
Laadpaal  € 950,-
Graafwerkzaamheden € 135,-
Verzwaring meterkast € 275,-
Dynamic Load Balancing € 175,-
Montagekosten € 285,-
Totaal € 1.820,-

 

Subsidie laadpaal thuis

Helaas bestaat er geen subsidie voor de kosten van een laadpaal thuis. Daarnaast bestaat er geen vergoeding voor het thuis opladen van uw elektrische auto. Wel is het mogelijk om een openbare laadpaal in de buurt van uw huis te laten plaatsen door de gemeente. Bij veel gemeenten kunt u een openbare laadpaal kosteloos aanvragen. Tip: op de website laadpaalnodig.nl vindt u wat er in uw gemeente mogelijk is.

Laadpaal thuis kosten subsidie: zakelijk

Heeft u thuis een eigen onderneming? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de subsidie voor elektrische laadpalen.


 

Kosten laadpaal per kWh

De kosten van een laadpaal per kWh hangen af van de stroomtarieven van uw energiecontract. Daarom is het slim om uw energiecontract te bekijken. Zo weet u precies wat de prijs per kWh is voor uw laadpaal. 

Kosten openbare laadpaal vs laadpaal thuis

De tarieven voor het opladen van uw elektrische auto bij een openbare laadpaal of snellaadpaal zijn doorgaans hoger dan bij uw laadpaal thuis. De kosten per kWh variëren per laadpaal; gemiddeld bent u € 0,44 per kWh kwijt bij een openbare laadpaal. Daarnaast vallen de kosten voor uw laadpaal thuis per kWh lager uit, als u een deel van de stroom zelf opwekt middels zonnepanelen.

Ga voor voordelige stroomtarieven

Wilt u uw elektrische auto thuis opladen met voordelige stroomtarieven? Bij ons kiest u altijd voor 100% groene stroom tegen voordelige tarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn voordeel


Ook interessant voor u
 

stroomverbruik elektrische auto

Dit is het stroomverbruik van uw elektrische auto in kWh

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Dit zijn de kosten van elektrisch rijden

> Lees meer

 

laadpalen

Hoe gebruik ik een openbare laadpaal?

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage