Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont. Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten.

Energie vergelijken kost u slechts 2 minuten. Bekijk de interactieve video, beantwoord de vragen en ontdek direct hoeveel u kunt besparen op uw energiecontract. Dat wilt u toch ook?

 

Energieleverancier vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de prijzen voor gas en stroom van de 10 grootste energiemaatschappijen in Nederland: de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energieprijs, die altijd 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs.

In onderstaande tabel kunt u de huidige tarieven van UnitedConsumers met andere energieleveranciers vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening!

Energieleveranciers vergelijken Stroom Gas
  juni-'21 juni-'21
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,09607 € 0,34973

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,07940

€ 0,28903

Vattenfall € 0,09000 € 0,32690
Essent € 0,07860 € 0,27480
Eneco € 0,07217 € 0,28100
Greenchoice € 0,08861 € 0,31171
Energiedirect € 0,07520 € 0,25867
BudgetEnergie € 0,07600 € 0,26000
ENGIE € 0,07647 € 0,30722
Oxxio € 0,06882 € 0,27600
NLE € 0,06500 € 0,23000
Delta € 0,07987 € 0,28576

Bovenstaande energieprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.


Energie vergelijken: de opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

afbeelding

Meer over energieprijzen

 


Energietarieven vergelijken: vast of variabel

Bij het vergelijken van energie maakt u een keuze uit een contract met een vast of variabel tarief. Het vaste tarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste prijs. Kiest u echter voor een variabel tarief? Dan wijzigen de energieprijzen twee keer per jaar, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


Energie vergelijken van UnitedConsumers

Kiest u voor energie van UnitedConsumers? Dan ligt uw energietarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

energie ico
Altijd 100% groene stroom geleverd

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


Energie vergelijken en overstappen

Heeft u een energievergelijking gemaakt? Dan kunt u gemakkelijk naar UnitedConsumers overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Een overstap naar UnitedConsumers is al binnen 4 stappen geregeld!

afbeelding

Zo werkt overstappen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het energietarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven