Contact
Mijn UnitedConsumers

Gas en stroom vergelijken

Regelmatig gas en stroom vergelijken loont! Want door tarieven van energieleveranciers te vergelijken, kun je besparen op je vaste lasten.

Bij ons kies je altijd voor scherpe energieprijzen. Zo houd je meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor jezelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken


 

Waarom is het slim om energie te vergelijken?

Met het vergelijken van gas en stroom kom je te weten of je niet teveel betaalt voor energie. In het afgelopen jaar zijn namelijk de energieprijzen gedaald, waardoor nieuwe contracten vaak goedkoper zijn dan bestaande energiecontracten. Als je graag zeker wilt zijn van vast lage prijzen voor energie, dan loont het om nu energie te vergelijken. Dit zijn de belangrijkste voordelen van stroom en gas vergelijken:

 • De besparing per jaar kan oplopen tot honderden euro's.
 • Je krijgt bij het overstappen van leverancier vaak een aantrekkelijke welkomstkorting.
 • Als je bijvoorbeeld bent verhuisd of het aantal personen in je huishouden is veranderd, vind je met gas en stroom vergelijken de beste deal bij je situatie.

Energie vergelijken
bij UnitedConsumers

Vergelijk onze energieprijzen en profiteer nu 1 jaar lang van vaste, lage tarieven. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

 • 100% Nederlandse groene stroom
 • Ontvang € 125,00 extra korting
 • 1 jaar lang zekerheid
   
Postcode
Huisnr.
 

 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is in feite het vergelijken van stroom en gas. Misschien wil je enkel gasprijzen vergelijken omdat je zelf jouw stroom opwekt, of juist alleen stroomprijzen vergelijken, omdat je geen gas in je woning hebt. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe gas en stroom vergelijken werkt.

energie en gas vergelijken

Gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaal je per verbruikte m3 gas. Je kunt de gasprijzen van verschillende energieleveranciers vergelijken, want elke leverancier bepaalt zelf de gasprijs. De uiteindelijke gasprijs bestaat niet alleen uit de kale gasprijs, maar ook uit energiebelasting, btw en netbeheerkosten.

 

energie en stroom vergelijken

Stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die je betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaal je uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat uit: de kale stroomprijs, energiebelasting, netbeheerkosten en btw.


dirk expert energie

bespaartip zorgverzekering Tip van onze expert

"Heb je zonnepanelen? Energie vergelijken met zonnepanelen werkt eigenlijk hetzelfde als zonder. Wel is gas vergelijken in jouw geval mogelijk belangrijker dan stroom vergelijken, omdat je een groot deel van je stroom zelf opwekt."

Dirk Mutsaers - Expert energie


 

Energie vergelijken: opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en deze bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaal je per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaal je bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het vergelijken van energieleveranciers.

Meer over energieprijzen


 

Vergelijk energieprijzen en stap over

Energie vergelijken en overstappen is zo geregeld! Kies voor 100% groene stroom tegen voordelige tarieven.

 • Simpel en binnen 5 stappen vergelijk je energie
 • Wij zeggen gratis je huidige contract voor jou op
 • Ruim 500.000 deelnemers van UnitedConsumers gingen je voor

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Het beste moment om energie te vergelijken en over te stappen is meestal als je huidige energiecontract (bijna) afloopt. Daarmee profiteer je van voordelige nieuwe tarieven én voorkom je dat je een opzegboete van je vorige leverancier krijgt.

Nu energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de energieleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die je betaalt per m³ gas en kWh stroom. Daarnaast is het belangrijk dat je gas en stroom vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel).

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energieprijzen vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. Je hebt de volgende gegevens nodig om je persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Je adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Je energieverbruik.

Je energieverbruik vind je op je jaarafrekening. Heb je (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Je kunt ook stroom en gas vergelijken op basis van een inschatting maken van je energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

UnitedConsumers hanteert variabele en vaste leveringstarieven. Variabele tarieven houden in dat wij de leveringstarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) vier keer per jaar kunnen aanpassen. Ons aanbod is gebaseerd op de actuele marktprijs en kan dagelijks wijzigen. Bij vaste leveringstarieven zijn er geen aanpassingen gedurende het jaar. > Bekijk het huidige aanbod

Ben je al klant bij UnitedConsumers? Bekijk je huidige tarieven in Mijn UnitedConsumers.

In de meeste gevallen kun je na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. Je hoeft jezelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor je.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heb je een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kun je wel overstappen, maar moet je mogelijk een opzegboete betalen.
 • Heb je stadsverwarming, dan kun je niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als je jouw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk ben je vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar je kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Bij het vergelijken van energieleveranciers, kijk je uiteraard naar de prijs. Maar je kunt meer zaken overwegen: kies je bijvoorbeeld voor een groene energieleverancier, of de beste klantenservice?

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat UnitedConsumers wél doet, is maandelijks grote energieleveranciers vergelijken. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energieprijzen.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag