Contact
Mijn UnitedConsumers

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont. Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. Bij UnitedConsumers kiest u altijd voor zeer scherpe energieprijzen met 5% korting.

Zo houdt u meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor uzelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken

Stijgende energieprijzen

De situatie in Oekraïne heeft de afgelopen tijd voor een forse stijging van de energieprijzen gezorgd. We begrijpen dat dit de nodige vragen oproept. Bekijk hier de veelgestelde vragen en wat het voor u betekent. 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is eigenlijk het vergelijken van gas en stroom. Misschien wilt u enkel gas vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt of juist enkel stroom vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Energie en gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

> Gas vergelijken

 

energie en stroom vergelijken

Energie en stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.

> Stroom vergelijken


Energie vergelijken: de opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

Meer over energieprijzen


 

Voordelen van goedkope energie via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u het beste tarief én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goedkope energie.
  • 5% korting op uw energietarieven.
  • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen


 

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Bij ons ontvangt u 5% korting op uw energietarieven. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

> Bereken mijn energietarief


Energie vergelijken en overstappen

Na uw energievergelijking kunt u gemakkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor energie van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 5 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

  • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
  • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de actuele marktprijs van energie. Bovendien ontvangt u 5% korting op uw energietarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

  • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen.
  • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
  • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat wij wel doen is maandelijks grote energiemaatschappijen vergelijken. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energietarieven.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven