Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energie vergelijken

Energie vergelijken kan u helpen om een goedkoper energiecontract te vinden dan u nu wellicht heeft. U kunt uiteraard op uw energiekosten besparen door zuinig om te gaan met het gas- en stroomverbruik in uw woning. Maar daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om te kiezen voor een goedkope energieleverancier. Als u kiest voor een energiecontract bij UnitedConsumers, bent u altijd een stuk goedkoper uit dan bij een andere energieleverancier.

UnitedConsumers is geen onafhankelijke energievergelijker. Wat wij wel doen is maandelijks de prijzen voor energie vergelijken van de grootste energiemaatschappijen in Nederland en op basis daarvan onze eigen energieprijs bepalen. Onze energieprijs ligt altijd 10% onder de gemiddelde prijs van deze leveranciers. Zo weet u dat u bij ons altijd een goede prijs heeft!

Energie vergelijken met de UC energievergelijker

Postcode
Huisnr.

Waarom energieprijzen vergelijken?

Het is altijd verstandig om de verschillende energieprijzen met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken geeft u een actueel beeld van de energietarieven in Nederland waardoor u meteen weet of u niet teveel betaalt. Wilt u ook per direct stoppen met teveel betalen voor uw energie? Profiteer dan van onze voordelige energieprijzen voor stroom en gas! Die dus altijd 10% lager liggen dan de gemiddelde energieprijs in Nederland. U kunt zowel stroom vergelijken als gas vergelijken!

Stroom vergelijken

stroom ico
vink
Vul uw adresgegevens in
vinkBereken uw stroomverbruik
vinkOntvang 10% korting én een welkomstbonus

Stroom vergelijken

 

Gas vergelijken

gas ico
vinkVul uw adresgegevens in
vinkBereken uw gasverbruik
vinkOntvang 10% korting én een welkomstbonus

Gas vergelijken

 

Energieleveranciers vergelijken

Uiteraard is het interessant om te zien of u inderdaad voordeliger uit bent bij UnitedConsumers dan bij een uw huidige- of een andere energieleverancier. Door gebruik te maken van onze energievergelijker, kunt u eenvoudig en snel zien hoeveel u gaat betalen voor uw stroom en gas bij UC. Én hoeveel deze prijs lager ligt dan bij de andere energieleveranciers. Energieleveranciers vergelijken was nog nooit zo leuk en voordelig!

Om energie te vergelijken, heeft u de adresgegevens van uw (nieuwe) woning nodig. Voor een goed beeld is het ook handig om gegevens over uw huidige energieverbruik bij de hand te hebben. Doorloop de stappen in onze energievergelijker en u weet binnen enkele tellen hoeveel u kunt besparen op uw huidige energiekosten. 

Energie vergelijken per soort energietarief

Gaat u energieprijzen vergelijken, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat u let op de contractduur: deze is namelijk niet altijd hetzelfde. Let er ook op of u energiecontracten met een vast- of variabel energietarief vergelijkt. Wij bieden de volgende energiecontracten aan:


Gas en Stroom vergelijken

vink icoBij ons bent u altijd verzekerd van 100% groene stroom én 10% korting

1 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
vink € 20,00 welkomstbonus

Bereken maandbedrag 

 

3 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
vink € 60,00 welkomstbonus

Bereken maandbedrag 

 

1 jaar variabele prijs
gas en stroom

energie ico


vink Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen
vink € 20,00 welkomstbonus

Bereken maandbedrag 


Bij deze type energiecontracten horen verschillende energieprijzen. Hoe langer de looptijd van uw energiecontract is, hoe lager de energietarieven zijn. Let er bij het energie vergelijken dus goed op dat u dezelfde soort energiecontracten vergelijkt. En kijk ook of het gaat om een vast of variabel energietarief.

Duurzame energie vergelijken

Niet alle energie is hetzelfde. Zo is er een onderscheid tussen grijze stroom en groene stroom. De herkomst van de energie is ook belangrijk voor de energieprijs en iets dat u dus ook moet meenemen in uw energievergelijking. UnitedConsumers levert 100% groene stroom in de vorm van windenergie. Bij UnitedConsumers bepalen we de prijzen van 100% windenergie dan ook altijd aan de hand van andere 100% windenergieprijzen. Zo weet u dat uw energievergelijking altijd eerlijk is.

Overstappen van energiecontract

Bent u klaar met energieleveranciers vergelijken en heeft u ontdekt dat u met een energiecontract bij UnitedConsumers voordelig uit bent? Dan wilt u uiteraard overstappen van energieleverancier. Dit is gelukkig heel eenvoudig.

Overstappen van Energie naar UnitedConsumers doet u zo:

  1. Meld u aan via onze online aanmeldmodule
  2. U ontvangt binnen 24 uur een bevestiging van uw aanvraag
  3. U ontvangt de leveringsovereenkomst (het energiecontract) per post
  4. U geeft online uw meterstanden aan ons door
  5. U bent overgestap naar UC!

Als u overstapt van energieleverancier, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Ook betalen wij een eventuele opzegvergoeding (tot maximaal 250 euro) aan uw huidige energieleverancier als u voor het einde van uw energiecontract overstapt.

Overstappen naar UnitedConsumers

Veelgestelde vragen over Energie vergelijken

Nee, wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wel vergelijken wij energieprijzen om onze eigen energieprijs te bepalen. Onze prijs ligt namelijk, elke maand opnieuw, 10% onder de gemiddelde energieprijs van de 10 grootste energieleveranciers in Nederland. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u altijd een goede en eerlijke prijs voor uw gas en stroom betaalt.

Er zijn verschillende factoren waar u op moet letten als u energie gaat vergelijken. Natuurlijk is de prijs erg belangrijk. Maar om de juiste energieprijzen te kunnen vergelijken, moeten de voorwaarden natuurlijk wel hetzelfde zijn. Vergelijk dus altijd energieprijzen op basis van hetzelfde soort energiecontract (1- of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Vergelijkt u energieprijzen bij UnitedConsumers? Dan vergelijkt u altijd 100% groene stroom tarieven. Én bij UC krijgt u 10% korting op de gemiddelde energieprijs in Nederland.

In principe kunt u altijd overstappen van energieleverancier. Als u er na het energie vergelijken bijvoorbeeld achter bent gekomen dat UC u de beste prijs en voorwaarden kan bieden. U heeft mogelijk nog wel een lopend energiecontract voor bepaalde tijd. In dat geval kan er sprake zijn van een opzegvergoeding. Deze vergoeding betaalt u aan uw huidige energieleverancier als u 'contractbreuk' pleegt. Dit doet u als u eerder overstapt dan wanneer uw energiecontract is afgelopen. Wij vergoeden deze 'boete' tot maximaal € 250,-