Contact
Mijn UnitedConsumers

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont. Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. Bij UnitedConsumers kiest u altijd voor zeer scherpe energieprijzen.

Zo houdt u meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor uzelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken


 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is eigenlijk het vergelijken van gas en stroom. Misschien wilt u enkel gasprijzen vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt of juist enkel stroomprijzen vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

 

energie en stroom vergelijken

Stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.


Energie vergelijken: de opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

Meer over energieprijzen


 

Voordelen van goedkope energie via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u het beste tarief én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

 • Altijd een deskundige medewerker aan de lijn
 • 100% Nederlandse groene stroom
 • 1 jaar lang een vaste, lage prijs
 • Ontvang € 120,00 korting
   
Postcode
Huisnr.
 

 

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Bij ons profiteert u van voordelige energietarieven. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

> Bereken mijn energietarief


Energie vergelijken en overstappen

Na uw energievergelijking kunt u gemakkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor energie van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 5 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de energieleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

UnitedConsumers hanteert variabele en vaste leveringstarieven. Variabele tarieven houden in dat wij de leveringstarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) vier keer per jaar kunnen aanpassen. Ons aanbod is gebaseerd op de actuele marktprijs en kan dagelijks wijzigen. Bij vaste leveringstarieven zijn er geen aanpassingen gedurende het jaar. > Bekijk het huidige aanbod

Bent u al klant bij UnitedConsumers? Bekijk uw huidige tarieven in Mijn UnitedConsumers.

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een opzegboete betalen.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat wij wel doen is maandelijks grote energiemaatschappijen vergelijken. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energietarieven.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 9-6-2023 |

dirk expert energie