Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont. Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. Bij UnitedConsumers kiest u altijd voor zeer scherpe energieprijzen die altijd 10% lager liggen dan het landelijke gemiddelde.

Zo houdt u meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor uzelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken

Ga direct naar


 

Energiemaatschappijen vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de prijzen voor gas en stroom van de 10 grootste energiemaatschappijen in Nederland: de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energieprijs, die altijd 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs.

In onderstaande tabel kunt u de huidige tarieven van UnitedConsumers met andere energiemaatschappijen vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening!

Energiemaatschappijen vergelijken Stroom Gas
  september-'21 september-'21
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,12842 € 0,52597

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,10613

€ 0,43469

Nuon € 0,11760 € 0,49140
Essent € 0,10170 € 0,39600
Eneco € 0,09606 € 0,40790
Greenchoice € 0,11373 € 0,46030
Energiedirect € 0,10247 € 0,39917
BudgetEnergie € 0,11600 € 0,46000
ENGIE € 0,10464 € 0,44153
Oxxio € 0,09195 € 0,40206
NLE € 0,10400 € 0,43000
Delta € 0,11238 € 0,47976

Bovenstaande energieprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.


 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is eigenlijk het vergelijken van gas en stroom. Misschien wilt u enkel gas vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt of juist enkel stroom vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Energie en gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

> Gas vergelijken

 

energie en stroom vergelijken

Energie en stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.

> Stroom vergelijken


Energie vergelijken: de opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

afbeelding

Meer over energieprijzen

 


Energietarieven vergelijken: vast of variabel

Bij het vergelijken van energie maakt u een keuze uit een contract met een vast of variabel tarief. Het vaste tarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste prijs. Kiest u echter voor een variabel tarief? Dan wijzigen de energieprijzen twee keer per jaar, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


 

Voordelen van goedkope energie via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u het beste tarief én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

 • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
 • Goedkope energie: 10% lager dan het landelijk gemiddelde.
 • Altijd een mooie welkomst- of overstapbonus.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen


Gas en stroom aanbiedingen

Uw tarief ligt altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Daarnaast ontvangt u altijd een mooie welkomst- of overstapbonus. Zo bespaart u op uw energierekening. Doe er iets leuks mee! 

Ico actie

Kies deze energie aanbieding


 

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Bij ons ligt uw energietarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

energie ico
Altijd 100% groene stroom geleverd

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


Energie vergelijken en overstappen

Na uw energievergelijking kunt u gemakkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor energie van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 4 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het energietarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat wij wel doen is maandelijks de 10 grootste energiemaatschappijen vergelijken. De energietarieven van de 10 grootste energiemaatschappijen noemen we de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Op basis van de GLE bepalen wij onze eigen energietarieven, die altijd 10% lager liggen dan het landelijk gemiddelde.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven