Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energie vergelijken: gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken loont. Door energieprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. Bij UnitedConsumers kiest u altijd voor zeer scherpe energieprijzen en ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus.

Zo houdt u meer over voor bijvoorbeeld een dagje weg met de hele familie of een leuk cadeau voor uzelf.

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energie vergelijken

Ga direct naar


 

Energiemaatschappijen vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de prijzen voor gas en stroom van grote energiemaatschappijen in Nederland. In onderstaande tabel kunt u de huidige tarieven van UnitedConsumers met andere energiemaatschappijen vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening!

Energiemaatschappijen vergelijken Stroom Gas
  oktober-'21 oktober-'21

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,23515 € 1,15838
BudgetEnergie € 0,168000 € 0,600000
Eneco € 0,204810 € 1,005950
ENGIE € 0,130780 € 0,574900
Greenchoice € 0,265470 € 1,209314
NLE € 0,163000 € 0,599000
Vattenfall € 0,146870 € 0,769200
Oxxio € 0,204570 € 1,013240
Vandebron € 0,193220 € 0,886160
Delta € 0,215230 € 0,978740

Bovenstaande energieprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs.


 

Gas en stroom vergelijken

Energie vergelijken is eigenlijk het vergelijken van gas en stroom. Misschien wilt u enkel gas vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt of juist enkel stroom vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Energie en gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

> Gas vergelijken

 

energie en stroom vergelijken

Energie en stroom vergelijken

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.

> Stroom vergelijken


Energie vergelijken: de opbouw van de energieprijs

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energieprijs en bestaat uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Het is verstandig om hierop te letten tijdens het energie vergelijken.

afbeelding

Meer over energieprijzen

 


Energietarieven vergelijken: vast of variabel

Bij het vergelijken van energie maakt u een keuze uit een contract met een vast of variabel tarief. Het vaste tarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste prijs. Kiest u echter voor een variabel tarief? Dan wijzigen de energieprijzen twee keer per jaar, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


 

Voordelen van goedkope energie via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u het beste tarief én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goedkope energie.
  • Altijd een mooie welkomst- of overstapbonus.
  • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

 

voordelen gas unitedconsumers

Start met besparen


Gas en stroom aanbiedingen

U ontvangt altijd een mooie welkomstbonus. Zo bespaart u op uw energierekening. Doe er iets leuks mee! 

Ico actie

Kies deze energie aanbieding


 

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Bij ons ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met energie vergelijken en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

Bereken mijn energietarief


Energie vergelijken en overstappen

Na uw energievergelijking kunt u gemakkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor energie van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 4 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

afbeelding

Start met besparen


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

Bij energie vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele prijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

  • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
  • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de actuele marktprijs van energie. Bovendien ontvangt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

  • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
  • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
  • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wij zijn geen onafhankelijke energievergelijker. Wat wij wel doen is maandelijks grote energiemaatschappijen vergelijken. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energietarieven.

Bekijk onze tarieven

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven