Nuon: regioleverancier van stroom en gas

Als energiebedrijf is NUON in 1994 ontstaan, na een fusie van een aantal energiebedrijven en was regoleverancier in Friesland, Gelderland en de Veluwe. De naam komt van de onderdelen: ‘nu’ (van Nutsbedrijf) en ‘on’ (voor Oost en Noord Nederland). 

Na de splitsing op de energiemarkt van de taken van netbeheer en energieleverancier, is het onderdeel van netbeheer verder gegaan onder de naam Liander (onderdeel van Alliander). Als netbeheerder is Liander verantwoordelijk voor onderhoud en aanleg van het energienetwerk in Noord en Oost Nederland.

Veelzijdig

Buiten de productie en levering van elektriciteit, gas en warmte, biedt Nuon ook totaaloplossingen op het gebied van isolatie, verwarming en zonnepanelen. Ook energiebesparende producten worden door Nuon aan de klant aangeboden. Als één van de grootste energieproducenten in Europa werkt Nuon ook internationaal samen: met Scandinavië, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Duurzame energie

Als koploper op het gebied van duurzame energie, is Nuon voortdurend bezig met innovatie en een breed energieportfolio. Nuon is zich bewust van zijn maatschappelijke positie als energieleverancier en draagt daarom bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en duurzame energieproductie. Maar ook aan energiebesparing moet gewerkt worden. Volgens Nuon is energiebesparing de sleutel tot het verlagen van de energierekening.

Altijd goedkope energie

Wat betreft gas en stroom is Nederland altijd verdeeld geweest in regio’s. Veel mensen blijven dan ook energie afnemen bij de vertrouwde regioleverancier. Ze zijn huiverig voor de overstap naar een andere leverancier of denken dat ze vastzitten aan de regioleverancier. Niets is minder waar, iedereen kan overstappen. Daarom biedt UnitedConsumers Energie altijd korting op de leveringstarieven van uw regioleverancier. 

Direct online aanmelden

Overstappen

Wilt u ook goedkope energie? Maar vindt u het lastig om de overstap te maken? Geen zorgen. Wij regelen de overstap graag voor u. Voor de korting hoeft u namelijk niets te doen. Aanmelden is voldoende, wij regelen de rest.

Meer informatie over regioleveranciers

ENGIE
Essent
DELTA
Eneco
E.On

> Alles over energie