Regioleveranciers

Nederland is verdeeld in verschillende regio’s als het gaat om gas en stroom. Van oudsher zijn deze regio’s verbonden aan een energieleverancier. Als u ergens ging wonen, kreeg u automatisch energie geleverd van de regioleverancier. Tegenwoordig is dit niet meer verplicht. In Nederland bent u vrij om uw eigen energieleverancier te kiezen. UnitedConsumers Energie geeft altijd korting op stroom en gas. Geen gedoe, wel de korting.

Korting op de energieprijs

Geen vaste regioleverancier

Traditioneel leverden regioleveranciers gas en stroom in een specifieke regio. Bedrijven zoals Nuon, Essent en Eneco verzorgden zowel de energielevering als het onderhoud van het netwerk. Dit is eigenlijk altijd zo geweest. Geen wonder dus dat meer dan driekwart van de Nederlandse consumenten denkt dat ze vastzitten aan een zogenaamde regioleverancier. Niet is minder waar, want tegenwoordig zijn het onderhoud en de levering van energie gescheiden.

De netbeheerder zorgt voor het onderhoud van het energienetwerk en wordt toegewezen. De energieleverancier kiest u zelf. Deze zorgt alleen nog voor de verkoop van energie en kan dus overal leveren.

Het energietransport

Op landelijk niveau zijn TenneT en Gasunie verantwoordelijk voor het transport van stroom en gas. Denk bijvoorbeeld aan de hoogspanningsleidingen en het gastransport van Slochteren, in Groningen naar de huishoudens en bedrijven in het land.

Welke regioleveranciers zijn er?

In Nederland zijn zes regioleveranciers voor stroom en gas. Van oudsher zijn ze verantwoordelijk voor een eigen gebied. Tegenwoordig leveren ze gas en stroom in het hele land.

  • ENGIE: Delen van Oost Nederland, delen van Overijssel en Drenthe
  • Essent: Noord-Brabant, Drenthe, Groningen, Overijssel en Limburg
  • Nuon: Noord-Holland, Gelderland, Friesland, Flevoland
  • Eneco: Utrecht en Zuid-Holland
  • E.ON: Regio Eindhoven
  • DELTA: Zeeland

Korting op uw regioleverancier

Bij UnitedConsumers Energie volgen we de energieprijzen van uw regioleverancier. U krijgt altijd 10% korting op het gemiddelde tarief van de tien grootste energieleveranciers van Nederland. Ongeacht waar u woont. Met de welkomstbonus van € 20,00 kan uw voordeel oplopen tot € 270,00 in drie jaar. Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen op energie. Bovendien is overstappen zo geregeld. U hoeft zich alleen maar aan te melden, wij doen de rest. 

Direct aanmelden

Toezicht op de energiemarkt

Om erop toe te zien dat de verschillende partijen op de energiemarkt eerlijke prijzen hanteren en voldoende kwaliteit leveren is toezichthouder ACM aangesteld. ACM onderzoekt de energieprijzen en controleert de leveranciers en netbeheerders.