Elektriciteit vergelijken

De elektriciteitsprijzen zijn verschillend voor iedere energieleverancier. Vaak wordt er bij energieleveranciers gesproken over stroomprijzen of energieprijzen. De prijs die u uiteindelijk betaalt voor het gebruik van elektriciteit ligt bovendien wat hoger dan de variabele leveringskosten voor elektriciteit. Bij de variabele leveringkosten komen ook de kosten voor uw aansluiting, het transport van elektriciteit en energiebelasting.

Elektriciteitsprijzen

De hoogte van uw energierekening wordt bepaald aan de hand van uw elektriciteitsverbruik en van de stroomprijs die uw energieleverancier hanteert. Op uw energierekening ziet u naast de leveringskosten ook nog een aantal andere posten:

  • Vaste leveringskosten
  • Netbeheerkosten
  • Energiebelasting
  • Termijnbedrag

Wilt u meer weten over elektriciteit? Bekijk dan onze pagina’s over elektriciteitsprijzen en uw energierekening.

UnitedConsumers Energie

In Nederland zijn verschillende energieleveranciers actief. Zij bieden eigen energieprijzen aan, waardoor ook de prijs voor elektriciteit kan verschillen.  UnitedConsumers hanteert geen vaste elektriciteitsprijzen. Wij volgen de tarieven van uw regioleverancier en geven daarop altijd 1,00 cent verbruikskorting.

Wij houden het graag simpel, daarom kunt eenvoudig uw elektriciteit vergelijken of uw tarieven berekenen met de handige energiecalculator. Bovendien is overstappen bij ons heel gemakkelijk. Geen gedoe, wel het voordeel.

Ik meld me aan

Gemiddeld elektriciteitsverbruik

Ieder huishuiden is anders. De hoogte van uw energierekening is afhankelijk van de grootte van het gezin, het aantal elektrische apparaten in huis en natuurlijk ook van de manier waarop u met energie omgaat. Er is niet zomaar te spreken van een ‘normaal’ energieverbruik, maar u kunt wel elektriciteit vergelijken met huishoudens van dezelfde grootte.

Jaarverbruik van elektriciteit in kWh

Met behulp van berekeningen van het Nibud kunt u eenvoudig bekijken hoe uw elektriciteitsverbruik zich verhoudt tot het jaarverbruik van huishoudens van verschillende grootten in Nederland. Wijkt uw elektriciteitsverbruik erg af van het landelijk gemiddelde? Mogelijk heeft u dan oude, minder energiezuinige apparaten in huis of grootverbruikers in energie zoals een aquarium of zonnebank.

 

Gemiddeld stroomverbruik in Nederland

 

Elektriciteit besparen

Om te besparen op elektriciteit is het verstandig om alternatieven te bedenken voor grootverbruikers zoals de droger. Droog de was wat vaker buiten. Daarmee bespaart u al gauw tientallen euro’s per jaar. Oplettend gebruik van de apparaten in huis kan ook al veel schelen. Daarom heeft UnitedConsumers een aantal handige bespaartips voor u op een rij gezet. Besparen op elektriciteit is nog nooit zo eenvoudig geweest.

> Alles over energie