Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gas: alles over de gasprijs

Gas is een fossiele brandstof die wordt gebruikt om bijvoorbeeld uw woning te verwarmen of om op te koken. Het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van stroom. Waar betaalt u precies voor, hoe zijn de gasprijzen opgebouwd en hoe kiest u voor de goedkoopste gasprijs? U leest het op deze pagina.

 

geld

Gasprijs: wat kost gas?

Op de energierekening vindt u niet alleen de kosten voor het verbruik van gas. Uw gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik, de regiotoeslag voor het transport, de netbeheerkosten voor de gasaansluiting en de energiebelasting.

Gasprijs van UnitedConsumers

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Wij doen dat dus ook. Wij baseren onze prijzen op het gemiddelde tarief van de grootste Nederlandse gasleveranciers en onze gasprijzen liggen altijd 10% lager dan dit gemiddelde. Hiermee bent u bij ons dus zeer voordelig uit. Wij berekenen onze prijs voor gas als volgt:

Energieleverancier Wegingsfactor (marktaandeel) Gasprijs (m3)
Vattenfall 24,68% € 0,26269
Eneco 22,66% € 0,23458
Essent 22,55% € 0,24382
Greenchoice 6,91% € 0,20640
Energiedirect 5,43% € 0,18200
BudgetEnergie 4,26% € 0,19602
NLE 4,04% € 0,19360
ENGIE 3,51% € 0,22350
Oxxio 3,30% € 0,22879
Delta 2,66% € 0,27135
Gemiddelde energieprijs   € 0,23590

Onze prijs

 

€ 0,21231

Bovenstaande prijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.


 

statistieken

Hoe zijn gasprijzen opgebouwd?

U sluit een gascontract af voor een vaste of variabele leveringsprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de leveringskosten. Het uiteindelijke bedrag op uw gasrekening wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Zo is er een onderscheid tussen leveringskosten en verbruikskosten. De energierekening bestaat dan ook uit de volgende onderdelen:

Onder het termijnbedrag vallen de kosten van uw gasverbruik. Dit termijnbedrag is een schatting van uw verbruik van gas per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gebruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat u meer heeft betaald dan u aan gas heeft verbruikt, ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan andersom ook: u heeft dan meer gas verbruikt en moet extra bijbetalen voor uw gas.


 

vink

Gasprijzen vergelijken voor goedkoop gas

Gasprijzen vergelijken is altijd verstandig. Zo weet u zeker dat u de beste deal te pakken heeft. Wanneer u gas af wilt sluiten, heeft u de keuze uit diverse looptijden en tarieven. Welk tarief en welke looptijd het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Komt u niet graag voor verrassingen te staan? Dan is een vaste gasprijs met een langere looptijd een uitstekende keuze. Houdt u van flexibiliteit? Dan is een variabele gasprijs met een korte looptijd een betere optie.

1 jaar vaste gasprijs

energie ico


vink Vaste gasprijs voor een korte periode

Bereken gasprijs 

 

3 jaar vaste gasprijs

energie ico


vink Geniet van drie jaar lang geen verrassingen

Bereken gasprijs 

 

1 jaar variabele gasprijs

energie ico


vink Gasprijs kan stijgen, maar ook dalen

Bereken gasprijs