Regiotoeslag gas op uw energierekening

Naast de prijs voor het verbruik van gas in uw woning, de variabele leveringskosten worden er ook netbeheerkosten in rekening gebracht. Een klein onderdeel van deze netbeheerkosten is het tarief voor het transport van gas. Deze zogenaamde regiotoeslag gas is afhankelijk van de plek waar u woont. Aardgas wordt namelijk gewonnen in het Groningse Slochteren. Hoe verder u hier vandaan woont, hoe hoger de transportkosten zijn en hoe meer regiotoeslag gas u betaalt.

Groningen en verder

Er is geen vast bedrag voor de regiotoeslag gas op uw energierekening. Dit bedrag wordt bepaald op basis van de afstand van uw woning ten opzichte van het winningsgebied in Groningen. Nederland is verdeeld in 10 gasregio’s met een eigen toeslag voor het transport van gas. Uw postcode is dus bepalend voor de hoogte van de toeslag.

Gasregio's in Nederland

Gasunie en gastransport

Het Nederlandse bedrijf Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van aardgas. Gasunie zorgt ook voor de aanleg en het onderhoud van gasleidingen en zorgt ervoor dat gas altijd beschikbaar is in de Nederlandse huishoudens, kantoren en fabrieken. Op regionaal niveau onderhouden de netbeheerders het gasnet. En mochten er onverhoopt toch storingen zijn? Dan kunt u contact opnemen met het nationaal storingsnummer gas en stroom.

Gasprijzen vergelijken

Hoeveel u betaalt aan regiotoeslag voor gas, is afhankelijk van uw energieleverancier. Iedere regioleverancier mag zelf bepalen hoeveel regiotoeslag hij in rekening brengt. Bij gas is de regiotoeslag een onderdeel van het leveringstarief. Kijk dus altijd naar de totale gasprijs per m3, dit is het tarief dat u betaalt voor gas. Bij UnitedConsumers kunt u eenvoudig gasprijzen vergelijken. U verdient meer.

UnitedConsumers Energie

Voor al uw vragen over gasprijzen en uw energierekening kunt u altijd bij UnitedConsumers terecht. Wij leveren goedkope energie, waar u ook woont en wat uw energieverbruik ook is. Aanmelden is zo geregeld, want voor de 10% korting op energie hoeft u niets te doen. 

Direct besparen