Uw meterstanden geven uw energieverbruik aan

Een deel van de kosten op uw energierekening worden bepaald door uw energieverbruik. Wij meten uw verbruik met behulp van de energiemeters in uw meterkast. Deze geven precies aan hoeveel kWh aan stroom en hoeveel m3 gas u heeft gebruikt. Na ieder jaar vragen wij de meterstanden op en maken we voor u de jaarafrekening op.

Energie vergelijken

U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor stroom en gas, daarom levert UnitedConsumers altijd goedkope energie. Waar u ook woont en wat uw energieverbruik ook is, bij UnitedConsumers krijgt u energie met korting. Bekijk de voordelen van UnitedConsumers Energie en begin direct met besparen. Dat is wat we doen.

Bereken uw korting

Meterstanden doorgeven

De meeste huishoudens hebben een energiemeter voor gas en stroom. Vaak zit deze in de meterkast. De meter houdt nauwkeurig al het gas- en stroomverbruik bij. Als energieleverancier vraagt UnitedConsumers Energie de meterstanden bij u op als we deze nodig hebben. U hoeft niet zelf in de gaten te houden wanneer het tijd is voor het doorgeven van de meterstanden, u krijgt van ons een e-mailbericht. Wij gebruiken de meterstanden om uw energierekening vast te stellen.

Heeft u stadsverwarming? Dan heeft u geen gasaansluiting nodig. Huishoudens die aangesloten zijn op stadsverwarming hebben dan ook vaak alleen een stroomaansluiting. 

Slimme meter

Om het doorgeven van de meterstanden nog makkelijker te maken, worden alle huishoudens in Nederland op korte termijn voorzien van een slimme meter. Een slimme meter is een nieuwe versie van uw huidige meter in de meterkast. Wat kan deze slimme meter?

  • De meterstanden kunnen op afstand worden uitgelezen door uw energieleverancier, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.
  • De slimme meter registreert ook teruggeleverde energie; energie die u zelf opwekt bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen.
  • U kunt overzichten opvragen zodat u inzicht krijgt in het energieverbruik in huis en effectief energie kunt besparen.

Verhuizen

Als u gaat verhuizen, geef dit dan minimaal twee weken van te voren aan ons door. Wij zorgen dan dat de energieaansluiting in uw nieuwe woning wordt geregeld. Voor de eindafrekening van uw oude woning sturen wij u altijd via e-mail een herinnering voor het doorgeven van de eindstanden. Zodra u bent verhuisd, geeft u de beginstand van uw nieuwe woning door en kan uw energielevering zonder zorgen worden voortgezet.

Uw energierekening

Wij stellen uw jaarlijkse energierekening vast aan de hand van de meterstanden die u aan ons doorgeeft. Daarbij kijken we altijd even of er sprake is van realistisch verbruik. Zijn de meterstanden niet geloofwaardig? Dan kan het zijn dat er een overname- of typefout is gemaakt. Wij nemen dan even contact met u op. Mocht u zelf vragen hebben over het verbruik? Of klopt uw jaarafrekening niet? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice helpt u graag.

Calorische factor van gas: uw gasrekening

Op uw gasrekening vindt u het begrip "calorische factor". Een m3 gas zegt alles over het volume dat u verbruikt, maar niet over de warmte die het u oplevert. Gasunie berekent iedere maand een calorische factor voor uw verbruik, om te bepalen wat de kwaliteit is van het gas dat aan u is geleverd. Zo betaalt u uiteindelijk voor de warmte die u écht krijgt.

Meer informatie over uw energierekening

Vermindering energiebelasting
Gemiddeld energieverbruik
Enkeltarief en dubbeltarief
Variabele leveringskosten
Regiotoeslag gas
Netbeheerkosten
Energiebelasting
Energieprijzen
Termijnbedrag

> Alles over energie