Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Modelcontract: wat is een modelcontract energie?

Een modelcontract energie kunt u aanvragen indien u een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dit modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers in Nederland (moeten) gebruiken. Op deze manier kunt u de energietarieven van verschillende energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken.

Modelcontract kiezen

De voorwaarden in het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt, zijn de energietarieven. Zo ontvangt u in een modelcontract altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen.

Het modelcontract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Energieleveranciers mogen geen korting geven op de energietarieven in het modelcontract. Het modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Modelcontract afsluiten


Modelcontract energie vergelijken

Doordat de modelcontracten van alle energieleveranciers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, kunt u heel eenvoudig de energietarieven met elkaar vergelijken. Dit zijn immers de enige punten waarop de contracten van elkaar verschillen. Zo ziet u snel bij welke partij u het voordeligst uit bent. 


Modelcontract van UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers hanteert het modelcontract energie. Door de regelgeving mogen wij hierin geen korting geven en daarom baseren wij het energietarief in het modelcontract op de gemiddelde variabele leveringstarieven van de tien grootste energieleveranciers. Bovendien krijgt u altijd 100% groene stroom (windenergie) geleverd indien u kiest voor ons modelcontract. 


Korting in plaats van een modelcontract energie

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen modelcontract aan te vragen, maar juist te kiezen voor één van onze andere contracten. Het voordeel dat u heeft als u geen modelcontract aanvraagt, is dat uw energietarief 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste prijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele prijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

Terug naar boven