Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Modelcontract

Als u een nieuw energiecontract wilt afsluiten, kunt u bij energieleveranciers een modelcontract aanvragen. Dit modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers in Nederland (moeten) gebruiken. Op deze manier kunt u de energietarieven van verschillende energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken.

Modelcontract

De voorwaarden in het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt, zijn de energietarieven. Zo ontvangt u altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Energieleveranciers mogen geen korting geven op de energietarieven in het modelcontract.

Het modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Energiecontract afsluiten

Modelcontracten energie vergelijken

Doordat de modelcontracten van alle energieleveranciers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, kunt u heel eenvoudig de energietarieven met elkaar vergelijken. Dit zijn immers de enige punten waarop de contracten van elkaar verschillen. Zo ziet u snel bij welke partij u het voordeligst uit bent. 

Modelcontract van UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers hanteert het modelcontract. Door de regelgeving mogen wij hierin geen korting geven en daarom baseren wij het energietarief in het modelcontract op de gemiddelde variabele leveringstarieven van de tien grootste energieleveranciers.

Wilt u wel gebruik maken van onze 10% korting op energieprijzen? Kies dan voor één van onze andere contracten. U heeft hierbij de keuze uit 1 jaar vast, 3 jaar vast en 1 jaar variabel.

100% windenergie

UnitedConsumers levert uitsluitend windenergie. U ontvangt dus ook 100% windenergie wanneer u kiest voor ons modelcontract. Vergelijkt u ons modelcontract met dat van een andere leverancier? Kijk dan ook altijd naar wat voor soort stroom er wordt geleverd.