Contact
Mijn UnitedConsumers

Modelcontract: wat is een modelcontract energie?

Een modelcontract energie kunt u aanvragen indien u een nieuw energiecontract wilt afsluiten. Dit modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers in Nederland (moeten) aanbieden. Met een modelcontract energie kunt u de energietarieven van verschillende energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken.


Wat is een modelcontract?

Het energieaanbod is per leverancier verschillend. Om het vergelijken van dit aanbod voor u makkelijker te maken, biedt elke energieleverancier een modelcontract aan. De voorwaarden in het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt op het modelcontract, zijn de energietarieven. Zo ontvangt u in een modelcontract altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen.

Modelcontract kiezen

Het modelcontract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Energieleveranciers mogen geen korting geven op de energietarieven in het modelcontract. Het modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Modelcontract energievan UnitedConsumers

  • 100% groene stroom
  • Variabele energietarieven
  • Flexibel energiecontract: maandelijks opzegbaar
 


Modelcontract energie vergelijken

Doordat de modelcontracten van alle energieleveranciers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, kunt u heel eenvoudig de energietarieven met elkaar vergelijken. Dit zijn immers de enige punten waarop de modelcontracten van elkaar verschillen. Zo ziet u snel bij welke partij u het voordeligst uit bent.


Modelcontract van UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers hanteert het modelcontract energie. Door de regelgeving mogen wij op het modelcontract geen korting geven. U krijgt wel altijd 100% groene stroom (windenergie en zonne-energie) geleverd indien u kiest voor ons modelcontract. 

Bereken mijn energiekosten


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 16-2-2023 |

dirk expert energie