Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Modelcontract energie

Een modelcontract kunt u aanvragen indien u een nieuwe energiecontract wilt afsluiten. Dit modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers in Nederland (moeten) gebruiken. Op deze manier kunt u de energietarieven van verschillende energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken.

Modelcontract

De voorwaarden in het modelcontract zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt, zijn de energietarieven. Zo ontvangt u in een modelcontract altijd een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Energieleveranciers mogen geen korting geven op de energietarieven in het modelcontract.

Het modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Energiecontract afsluiten

Modelcontract energie vergelijken

Doordat de modelcontracten van alle energieleveranciers aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, kunt u heel eenvoudig de energietarieven met elkaar vergelijken. Dit zijn immers de enige punten waarop de contracten van elkaar verschillen. Zo ziet u snel bij welke partij u het voordeligst uit bent. 

Modelcontract van UnitedConsumers

Ook UnitedConsumers hanteert het modelcontract energie. Door de regelgeving mogen wij hierin geen korting geven en daarom baseren wij het energietarief in het modelcontract op de gemiddelde variabele leveringstarieven van de tien grootste energieleveranciers.

100% windenergie

UnitedConsumers levert uitsluitend windenergie. U ontvangt dus ook 100% windenergie wanneer u kiest voor ons modelcontract. Vergelijkt u ons modelcontract met dat van een andere leverancier? Kijk dan ook altijd naar wat voor soort stroom er wordt geleverd.

Korting in plaats van een modelcontract energie

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen modelcontract aan te vragen, maar juist te kiezen voor één van onze andere contracten. Het voordeel dat u heeft als u geen modelcontract aanvraagt, is dat u 10% korting krijgt op de gemiddelde landelijke energieprijs. Voordelig, want zo houdt u meer over voor een leuker leven. Wij bieden de volgende energiecontracten met korting aan: 

1 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

3 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

1 jaar variabele prijs
gas en stroom

energie ico


vink Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief