Contact
Mijn UnitedConsumers

Gasprijs bij UnitedConsumers

De gasprijs daalden in 2023 flink, waardoor de prijs voor gas een stuk lager is dan aan het begin van vorig jaar. Momenteel lijken de kosten voor gas al een aantal maanden redelijk stabiel te zijn, al blijft de gasprijs licht schommelen.

Daarom blijft het goed om de gasprijs te vergelijken. Want ben je bij ons goedkoper uit? Dan is de overstap al binnen 2 minuten geregeld. Scheelt je tijd die je kunt besteden aan andere leuke dingen! Benieuwd hoeveel je bij ons betaalt?

Bekijk mijn voordeel

gasprijs unitedconsumers

1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven voor gas en stroom. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

 • Ontvang vanaf € 120,00 extra korting
 • 100% Nederlandse groene stroom
 • 1 jaar lang zekerheid
   
Postcode
Huisnr.
 


 

Prijs van gas per m³

De prijs voor gas per m3 is € 1,29 (tarief juni 2024) volgens de ACM. Wij zijn één van de goedkoopste gasleveranciers in Nederland. Onze gasprijs is gebaseerd op de actuele marktprijs. Iedere maand vergelijken wij de gasprijzen van grote energiemaatschappijen. Zo wordt energie vergelijken makkelijk en kies je altijd voor goedkoop gas.

Bekijk jouw aanbod


 

Gasprijs opbouw

De gasprijs bestaat uit een aantal onderdelen. Uiteraard wordt de prijs van gas vooral bepaald door de inkoopprijs van de energieleverancier, oftewel de kale gasprijs. Daarnaast bestaat de gasprijs uit overheidsheffingen, netbeheerkosten en vaste leveringskosten. We leggen deze gaskosten per onderdeel aan je uit.

 

Kale gasprijs per m3

De kale gasprijs hangt af van de huidige marktprijs, waarvoor je energieleverancier gas inkoopt. Op deze prijs heb je geen invloed. Wél kun je de kosten voor gas laag houden door gas te besparen. Hoe minder je verbruikt, hoe minder je betaalt.

 

Overheidsheffingen

Per m3 gas die je verbruikt, betaal je energiebelasting. De hoogte daarvan wordt bepaald door de Rijksoverheid. Naast energiebelasting betaal je 21 procent btw over de gas die je afneemt. Dus hoe minder gas je verbruikt, hoe lager de kosten zijn.

 

Vaste leveringskosten

De vaste leveringskosten worden bepaald door jouw energieleverancier. Hiermee worden bijvoorbeeld de administratieve kosten van de gasleverancier gedekt. Per energieleverancier verschillen deze kosten.

 

Netbeheerkosten

Tot slot bestaat de gasprijs uit netbeheerkosten. Dit zijn vaste kosten die je betaalt voor het leveren van gas op jouw adres. Denk daarbij aan kosten voor de gasleidingen en de gasmeter.


dirk expert energie

bespaartip zorgverzekering Goed om te weten

"De energiebelasting is in 2024 gestegen. Deze belasting betaal je per verbruikte m3 gas. Gas besparen loont dus: bekijk op onze handige energie bespaartips pagina hoe je dit kunt doen!"

Dirk Mutsaers - Expert energie

 

Lage gasprijs met een extraatje

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij UnitedConsumers en daarom staan onze gekwalificeerde medewerkers altijd voor je klaar én profiteer he van voordelige gastarieven. Bespaar vandaag nog op jouw gaskosten, zo houd je namelijk meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn besparing

energie acties


 

Gas termijnbedrag

Het termijnbedrag is een schatting van je verbruik van gas per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gasverbruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat je meer hebt betaald dan je aan gas hebt verbruikt, ontvang je het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat je meer gas hebt verbruikt en aan het einde van het jaar juist moet bijbetalen.

> Bereken mijn termijnbedrag


 

Goedkoop gas via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat je de beste gasprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteer je van de volgende voordelen:

 • Goedkope gasprijs.
 • Ontvang extra korting in je bespaartegoed.
 • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
   

Start met besparen

voordelen gas unitedconsumers


Veelgestelde vragen over gas en de gasprijs

Gas is een fossiele brandstof, en is door een natuurlijk proces van druk en warmte zo'n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Dat gas een fossiele brandstof is, wil ook zeggen dat gas ooit op zal raken. In Nederlandse woningen wordt gas voornamelijk gebruikt voor: 

 • Het verwarmen van je woning.
 • Het verwarmen van water.
 • Koken.

Op de energierekening vind je niet alleen de gasprijs en de kosten voor het verbruik van gas. Je gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik (gasprijs per m3), netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

Opbouw gasprijs

De gasprijs is hoger dan de stroomprijs, voornamelijk omdat de overheid hoge heffingen heeft ingevoerd voor gas. Met het oog op het milieu is het namelijk de bedoeling dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Daarom worden er hoge overheidsheffingen gehanteerd voor het gebruik van gas. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat er een hoge gasprijs ontstaat. De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting en btw.

Meer over de gasprijs

Gas besparen is makkelijker dan je denkt. Je kunt letten op het gasverbruik in huis, maar ook energiebesparende maatregelen treffen. Besparen op je gasverbruik betekent immers een lagere energierekening. Dat is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee. Ben je benieuwd hoe je kunt besparen op gas? Wij helpen je graag met onze tips!

Besparen op gasverbruik


Veelgestelde vragen over gas van UnitedConsumers

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een lage gasprijs afspreken met onze inkooppartners. Zo profiteer je van lage gastarieven.

Mijn voordeel bekijken

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat je aanvraag voor goedkoop gas soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvang je de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heb je 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen jouw contract voor je op. Daarbij houden we rekening met de door jou gewenste startdatum. Houd rekening met een eventuele opzegboete van je energieleverancier. Goed om te weten: wij vergoeden een eventuele opzegboete niet.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van gas ontvang je een e-mail voor het doorgeven van jouw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand je gasverbruik start. Heb je een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvang je goedkoop gas en/of stroom en start je met besparen op je energierekening. Ook kun je eenvoudig via Mijn UnitedConsumers jouw energiezaken regelen.

Heb je de sleutels van jouw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van je netbeheerder om zo snel mogelijk je energie te regelen? Of wordt je huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heb je met spoed energie nodig.

Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen je situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag