Contact
Mijn UnitedConsumers

Gasprijs van UnitedConsumers

De gasprijs is de afgelopen tijd flink gestegen. Dit heeft te maken met een wereldwijd tekort aan gas, waardoor de prijs van gas per  automatisch toeneemt.

Toch blijft het goed om de gasprijs te vergelijken. Want bent u bij ons goedkoper uit? Dan is de overstap al binnen 2 minuten geregeld. Scheelt u tijd die u kunt besteden aan andere leuke dingen! Benieuwd hoeveel u bij ons betaalt?

Bekijk mijn gasprijs

gasprijs unitedconsumers


Gemiddelde prijs gas per m³

Momenteel staat de gemiddelde gasprijs erg hoog. Onze gasprijs is gebaseerd op de actuele marktprijs. De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m³ gas. Wij zijn één van de goedkoopste gasleveranciers in Nederland. Iedere maand vergelijken wij de gasprijzen van grote energiemaatschappijen. Zo wordt energie vergelijken makkelijk en kiest u altijd voor goedkoop gas.

Bereken mijn gastarief


Goedkoop gas bij UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij UnitedConsumers. Daarom staan onze gekwalificeerde medewerkers altijd voor u klaar én profiteert u van scherpe energietarieven. Doe er iets leuks mee!


Gas termijnbedrag

Het termijnbedrag is een schatting van uw verbruik van gas per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gasverbruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat u meer heeft betaald dan u aan gas heeft verbruikt, ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat u meer gas heeft verbruikt en aan het einde van het jaar juist moet bijbetalen.

> Bereken mijn termijnbedrag


 

Goedkoop gas via UnitedConsumers

Wij vinden het belangrijk dat u de beste gasprijs én de beste service krijgt. Daarom profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goedkope gasprijs.
  • Direct een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
     

Start met besparen

voordelen gas unitedconsumers


 

Goedkoop gas afsluiten

Voor het afsluiten van goedkoop gas bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk hieronder ons aanbod in goedkoop gas en start vandaag nog met besparen. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn gastarief

Liever gas en stroom afsluiten?

Dat kan! Selecteer tijdens uw aanmelding dat u gas en stroom wilt ontvangen en wij gaan voor u aan de slag. Uiteraard ontvangt u nog steeds een scherp energietarief. Kies hier direct voor gas en stroom. 


Overstappen naar gas van UnitedConsumers

Goedkoop gas afsluiten is voor iedereen mogelijk. Gaat u overstappen van energieleverancier of voor eerst een energiecontract afsluiten en bent u bij ons goedkoper uit? Kies net als ruim 500.000 andere deelnemers voor een voordelige gasprijs van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 5 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

Goedkoop gas afsluiten

afbeelding


Veelgestelde vragen over gas en de gasprijs

Gas is een fossiele brandstof, en is door een natuurlijk proces van druk en warmte zo'n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Dat gas een fossiele brandstof is, wil ook zeggen dat gas ooit op zal raken. In Nederlandse woningen wordt gas voornamelijk gebruikt voor: 

  • Het verwarmen van uw woning.
  • Het verwarmen van water.
  • Koken.

Meer over gas

Op de energierekening vindt u niet alleen de gasprijs en de kosten voor het verbruik van gas. Uw gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik (gasprijs per m3), de regiotoeslag, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

Opbouw gasprijs

De gasprijs is hoger dan de stroomprijs, voornamelijk omdat de overheid hoge heffingen heeft ingevoerd voor gas. Met het oog op het milieu is het namelijk de bedoeling dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Daarom worden er hoge overheidsheffingen gehanteerd voor het gebruik van gas. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat er een hoge gasprijs ontstaat. De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting, ODE en BTW.

Meer over de gasprijs

Gas besparen is makkelijker dan u denkt. U kunt letten op uw gasverbruik in huis, maar ook energiebesparende maatregelen treffen. Besparen op uw gasverbruik betekent immers een lagere energierekening. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op gas? Wij helpen u graag met onze tips!

Besparen op gasverbruik


Veelgestelde vragen over gas van UnitedConsumers

Wij zijn een consumentencollectief en kopen groot in. Hierdoor kunnen we een lage gasprijs afspreken met onze inkooppartners. Zo profiteert u van lage gastarieven.

Bekijk mijn gasprijs

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor goedkoop gas soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Wij zeggen uw contract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Houd rekening met een eventuele opzegboete van uw energieleverancier. Goed om te weten: wij vergoeden een eventuele opzegboete niet.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering van uw gas ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw gasverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvangt u goedkoop gas en/of stroom en start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heeft u met spoed energie nodig.

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 16-2-2023 |

dirk expert energie