Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gas: van gas vergelijken tot de opbouw van de gasprijs

Gas is een fossiele brandstof die wordt gebruikt om bijvoorbeeld uw woning te verwarmen of om op te koken. Het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van stroom. Wat kost gas, hoe zijn de gasprijzen opgebouwd en hoe kunt u gas vergelijken?

Wat is gas?

Wat is gas?

Gas is een fossiele brandstof, en is door een natuurlijk proces van druk en warmte zo'n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Dat het een fossiele brandstof is, wil ook zeggen dat gas ooit op zal raken. In Nederlandse woningen wordt gas voornamelijk gebruikt voor: 

 • Het verwarmen van uw woning.
 • Het verwarmen van water.
 • Koken.

Meer over gas


gasprijs

Gas vergelijken

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf deze variabele gasprijs. Wij doen dat bij UC dus ook. Wij baseren onze gasprijs op het gemiddelde tarief van de grootste Nederlandse gasleveranciers; de zogeheten Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Onze gasprijs ligt altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo bent u dus altijd voordelig uit! 

Start met gas vergelijken


geld

Wat kost gas?

Op de energierekening vindt u niet alleen de kosten voor het verbruik van gas. Uw gasrekening is namelijk opgebouwd uit de variabele leveringskosten voor het verbruik, de regiotoeslag, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw.

Meer over de gasprijs


 

gasprijs

Gasprijs termijnbedrag

Onder het termijnbedrag vallen de kosten van uw gasverbruik. Dit termijnbedrag is een schatting van uw verbruik van gas per jaar, gebaseerd op het gemiddelde gasverbruik van eerdere jaren. Als aan het einde van het jaar blijkt dat u meer heeft betaald dan u aan gas heeft verbruikt, ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug. Uiteraard kan het ook zijn dat u meer gas heeft verbruikt en aan het einde van het jaar moet bijbetalen.

Bereken mijn termijnbedrag


boogje

Gas van UnitedConsumers

Kiest u voor gas van UnitedConsumers? Dan ligt uw gastarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met gas vergelijken van UnitedConsumers en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste gasprijs


 

 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van een korte looptijd

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus

 

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele gasprijs


 

 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Tarieven kunnen stijgen of dalen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus

 

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste gasprijs


 

 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus

 

Bekijk mijn aanbod 


Veelgestelde vragen over gas

Gas is duurder dan stroom, voornamelijk omdat de overheid hoge heffingen heeft ingevoerd voor gas. Met het oog op het milieu is het namelijk de bedoeling dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Daarom worden er hoge overheidsheffingen gehanteerd voor het gebruik van gas. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat er een hoge gasprijs ontstaat. De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting, ODE en BTW.

Meer over de gasprijs

Onze gastarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het gastarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van gas direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ja, dat kan zeker! U kunt tijdens uw aanmelding selecteren wat u wilt afsluiten: gas, stroom of gas én stroom. U hoeft dus niet beide soorten energie af te nemen.

Gas afsluiten

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven