Uw meterstanden doorgeven

Op uw gas- en stroommeter wordt precies bijgehouden hoeveel m3 gas en kWh stroom u verbruikt. Een keer per jaar ontvangt u van ons een jaarafrekening waarop we uw werkelijke energieverbruik verrekenen met het voorschot dat u iedere maand betaalt. 

Wanneer moet ik de meterstanden doorgeven?

Een keer per jaar, voordat we uw jaarafrekening sturen, vragen wij uw meterstanden op. U ontvangt daarover een e-mail waarin u de meterstanden direct online kunt doorgeven. 

Bent u een nieuwe deelnemer? Dan geeft u ook bij uw aanmelding uw meterstanden door. Dit is de beginstand van de energielevering door UnitedConsumers. 

Ik heb een slimme meter, moet ik mijn meterstanden nog doorgeven?

Als u een slimme meter heeft, kunnen wij uw meterstanden op afstand uitlezen. U hoeft dan niet zelf uw meterstanden door te geven. 

Waarom moet ik de meterstanden doorgeven?

U betaalt iedere maand een termijnbedrag voor uw stroom- en gasverbruik. Het kan zijn dat u meer of minder energie verbruikt heeft dan waar u voor betaald heeft. Wij vragen uw meterstanden op om het daadwerkelijk verbruik te bepalen. Heeft u te veel of te weinig voorschot betaald, dan verrekenen we dat op uw jaarafrekening.

Ik ga verhuizen, wanneer moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Gaat u verhuizen, dan ontvangen wij graag op de dag van verhuizing uw eindstand. Zodra u bent verhuisd geeft u de beginstand van uw nieuwe woning door. Om uw verhuizing goed te regelen, horen wij graag twee weken vooraf uw nieuwe adres. Uw energie verhuist dan gewoon met u mee.

Andere veelgestelde vragen over energie

Hoe werkt het bespaartegoed?
Hoe werkt energie met korting?

Wanneer krijg ik mijn jaarrekening?
Hoe wordt mijn termijnbedrag bepaald?  

Hoe kan ik overstappen naar energie met korting?
Wie zegt mijn oude energiecontract op?
Wie is mijn contactpersoon?

Heeft UnitedConsumers groene stroom?
Hoe werkt de teruglevering van energie bij zonnepanelen?

> Vraag en antwoord energie