Contact
Mijn UnitedConsumers

Variabele tarieven stroom en gas dalen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 7 juli 2020

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor variabele tarieven voor stroom en gas is per 1 juli 2020 gedaald. Goed nieuws voor consumenten, dus. De factoren die een rol spelen in de daling van de energieprijzen, zijn de lage olieprijs, de afnemende vraag naar gas door de coronacrisis en de milde winter.

smiley

Energie met korting

Wilt u lage energietarieven, een welkomsbonus én een aantrekkelijke korting? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. U krijgt namelijk altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo kunt u dus eenvoudig besparen op uw vaste lasten en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Dat wilt u toch ook?!

Ja, ik wil goedkope energie!

Variabele en vaste tarieven

De variabele energieprijzen van 1 jarige contracten worden elk halfjaar aangepast, op 1 juli en 1 januari. Deze variabele energieprijzen kunnen dus twee keer per jaar stijgen, of dalen.

Voor consumenten die liever zekerheid willen, is er de mogelijkheid om een contract van 1 jaar of 3 jaar af te sluiten, waarbij de prijs vast blijft staan gedurende het contract. De vaste tarieven voor 1 of 3 jaar wijzigen elke maand.

Variabele tarieven voor stroom

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor een variabel stroomcontract is per 1 juli met 7 procent gedaald. Consumenten met een variabel stroomcontract profiteren van deze daling, want dit betekent dat de energierekening een stuk lager uitvalt in 2020.

De vaste tarieven voor stroom, die voor de contractduur van 1 of 3 jaar worden vastgelegd, zijn deze maand echter gestegen. Toch liggen de tarieven voor energiecontracten met een vaste prijs voor 1 of 3 jaar lager dan de variabele tarieven.

Variabele tarieven voor gas

De Gemiddelde Landelijke Energieprijs voor een variabel gascontract is per 1 juli met 17 procent gedaald. Een interessante ontwikkeling waardoor consumenten met een variabel gascontract flink kunnen besparen op hun gasrekening.

De vaste tarieven voor gas kennen niet zo’n grote daling. De daling van 17% is in de afgelopen maanden namelijk al ingeprijsd. Ondanks dat, liggen de tarieven van een contract met een vaste prijs voor 1 of 3 jaar lager dan een contract met variabele tarieven. De vaste gasprijzen van een contract van 1 jaar zijn deze maand namelijk gedaald. Echter, de gasprijzen voor een contract van 3 jaar zijn deze maand wel weer gestegen.

Nieuw energiecontract afsluiten