UnitedConsumers
Achtergrond

Dit wijzigt er per 1 juli 2022 op uw energierekening

Eindhoven 1 juli 2022

Al langere tijd zijn de energieprijzen flink aan het stijgen. Dit komt onder andere door de situatie in Oekraïne en het wereldwijde tekort aan gas. Per 1 juli 2022 veranderen er enkele zaken die invloed hebben op uw energierekening. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.


Deel dit nieuws
whatsapp
facebook
linkedin
x

Variabele tarieven stijgen

Op 1 januari en 1 juli passen energieleveranciers doorgaans hun tarieven voor variabele contracten aan. Deze variabele energietarieven bewegen mee met de markt. Door de huidige ontwikkelingen in de markt stijgen de variabele tarieven wederom op 1 juli 2022. 

In de afgelopen periode zijn de wereldwijde inkoopprijzen voor stroom en gas enorm gestegen. Met name de prijs voor gas ligt momenteel erg hoog.


Btw op energie wordt verlaagd

Om de stijgende energieprijzen (deels) te compenseren, verlaagt de overheid vanaf 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022 de btw op energie van 21% naar 9%. Het nieuwe btw-tarief geldt voor alle onderdelen op uw energierekening en wordt automatisch verrekend op uw volgende jaarnota. De wijziging kunt u tevens terugvinden op uw jaar- en eindafrekening en uw leveringsovereenkomst.


Wat betekent dit voor u?

Heeft u energie van UnitedConsumers? U kunt uw nieuwe energietarieven en het btw-percentage inzien via Mijn UnitedConsumers:


Bespaar energie met deze handige tips

Op de ontwikkeling van energieprijzen heeft u zelf geen invloed. Waar u wel invloed op heeft, is uw energieverbruik. Door het verlagen van uw energieverbruik zal uw energierekening minder hard stijgen. Wij hebben de beste energie bespaartips voor u op een rij gezet, zodat u meer grip op uw energierekening krijgt.


Alle nieuwsberichten
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies