Goedkoop tanken plus een extraatje

Wat wilt u doen?

Altijd goedkoop tanken

 • Korting op alle brandstoffen
 • Tanken bij ruim 600 tankstations
 • Veilig tanken bij bemande tankstations

Bij UnitedConsumers, in het kort UC, tankt u met korting, zodat u meer overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Met uw UnitedConsumers tankkaart is tanken met korting heel eenvoudig. U tankt simpelweg goedkoper dan anderen bij onze aangesloten tankstations. Al de aangesloten tankstations zijn bovendien bemand, zodat u veilig kunt tanken en profiteert van de beste service. Goedkoop tanken met UnitedConsumers. Geen gedoe, wel het voordeel.

Korting op tanken: zo werkt het

 • Vraag uw UnitedConsumers tankkaart aan of registreer uw gekregen tankkaart
 • Tank bij een van de ruim 600 bemande tankstations
 • Laat uw tankkaart scannen door de pompmedewerker
 • Binnen 24 uur is uw korting bijgeschreven in uw bespaartegoed


Met de UnitedConsumers tankkaart tankt u gegarandeerd goedkoper. UC heeft met de 600 aangesloten tankstations afspraken gemaakt over de korting die u met de tankkaart ontvangt. UnitedConsumers maakt hiervoor gebruik van 2 kortingsgaranties:

 • Garantie 1: korting op de adviesprijs.
  Gegarandeerd 6 cent korting op alle brandstoffen. Op benzines en diesels is de garantie zelfs vaak 10 cent en bij LPG 20 cent per liter.
 • Garantie 2: korting bovenop de korting aan de pomp (1 tot 3 cent)

Omdat een tankstation zelf bepaalt of zij aan de pomp al veel of weinig korting geven ten opzichte van de adviesprijs, verschilt de tankkorting per tankstation. Bij een tankstation dat weinig korting geeft aan de pomp, profiteert u van een hoge UnitedConsumers tankkorting (Garantie 1). Wanneer u al een hoge korting aan de pomp ontvangt, krijgt u via UnitedConsumers hier altijd nog 1 tot 3 cent extra korting bovenop (Garantie 2). Bekijk hier met welke korting, u waar kunt tanken.

Goedkoop tanken plus een extraatje

Met uw UC tankkaart weet u zeker dat u goedkoop tankt en een fijn extraatje ontvangt in uw bespaartegoed. Om te profiteren van tanken met korting heeft u geen code of app nodig, enkel een tankkaart. Uw korting kan oplopen tot wel € 50,00 per jaar! Het gespaarde bedrag kunt u op een door u uitgekozen moment laten uitkeren. Gewoon in euro's op uw bankrekening. Zo heeft u altijd een extraatje voor de leuke dingen in het leven. Goed voor elkaar.

De UnitedConsumers tankkaart: uw voordelen

 • Korting op alle brandstoffen
 • Tanken met korting zonder gedoe
 • Vertrouwd tanken bij bemande tankstations
 • Gemakkelijk: uw korting wordt automatisch bijgeschreven
 • Voordelig tanken bij ruim 600 tankstations in heel Nederland
 • U kunt jaarlijks tanken zoveel u wilt, wij hanteren geen limiet

Altijd een tankstation bij u in de buurt

Met ruim 600 tankstations in Nederland is er altijd wel een tankstation bij u in de buurt waar u goedkoop kunt tanken. De aangesloten tankstations zijn bovendien gunstig gelegen. Zo hoeft u nooit om te rijden om te profiteren van voordeel op uw tankbeurt. Goed voor elkaar.

Tanken bij alle merken

Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u bij de meeste merken tankstations terecht. Zo vindt u altijd een tankstation bij u in de buurt waar u met korting kunt tanken. U tankt voordelig bij onder andere Shell, BP, Texaco, Esso, Total, Avia, Gulf, Q8, Haan, Berkman en BrandOil.

Bij UnitedConsumers tankt u niet alleen voordelig, maar geniet u ook van de beste service:

 • Uw korting wordt automatisch bijgeschreven in uw bespaartegoed
 • U krijgt korting op alle brandstoffen: benzines, diesel én LPG
 • Wij keren uw gespaarde bedrag uit wanneer u dat wilt
 • U tankt bij bemande tankstations: veilig en vertrouwd

Actuele brandstofprijzen

Wij berekenen iedere dag voor u de adviesprijzen (GLA) voor benzines, diesel en LPG. Kijk op onze website en blijf op de hoogte van de actuele brandstofprijzen, of volg ons op Twitter. Iedere dag om 18.00 uur maken wij de brandstofprijzen van de volgende dag bekend. Zo weet u of u beter vandaag of morgen kunt tanken.

Voor brandstoffen worden accijns berekend door de overheid. Deze verbruiksbelastingen zijn per product anders, voor brandstof wordt dit meestal per liter berekend en komt in de meeste gevallen neer op 21% btw. In het uitgebreide tarievenoverzicht vindt u de exacte verbruiksbelastingen.

volg ons voor aanvullend nieuws, acties en prijsvragen

Brandstofprijzen: 28-11-2020

Euro95

€ 1,661
0,0 ct

Diesel

€ 1,322
0,0 ct

LPG

€ 0,821
0,0 ct
o.b.v. gemiddelde landelijke adviesprijs. Berekend door UnitedConsumers in het kort UC.

Brandstoffen

Om auto's en andere motorvoertuigen te laten rijden moeten we brandstof tanken. Dit zijn meestal fossiele brandstoffen, zoals diesel, benzine en LPG. Daarnaast zijn er tegenwoordig alternatieve brandstoffen zoals waterstof en biobrandstof en bepalen elektrische auto's ook steeds meer het straatbeeld. Met uw UnitedConsumers tankkaart kunt u in 600 tankstations in heel Nederland goedkoop tanken.

Aardgas, aardolie, bruinkool en steenkool zijn fossiele brandstoffen, die zijn ontstaan uit resten van planten en dieren. Door de grote druk van de aarde veranderen deze resten na duizenden jaren in gas en olie. Uit aardolie en aardgas worden onder andere LPG, benzine en diesel gewonnen om te tanken. Dit wordt gedaan door ruwe olie te filteren in een olieraffinaderij, zoals in Pernis bij Rotterdam.

Benzine tanken

Benzine om te tanken wordt gemaakt door aan geraffineerde olie een aantal schoonmaak- en oplosmiddelen toe te voegen. Vroeger bestond het uit benzeen, tetraethyllood en zwavelverbindingen, maar die stoffen worden nu niet meer gebruikt. Het lood is ook vervangen, waardoor Euro98 en Superplus 98 nu ongelode benzine worden genoemd. Via UC kunt u in 600 tankstations in heel Nederland goedkoop benzine tanken.

De toevoegingen in benzine om te tanken noemt men additieven. Ze smeren de motor zodat die goed blijft functioneren. Hoe hoger het octaangetal, hoe hoger de klopvastheid van de benzine is en hoe beter de motor dus zal presteren. Euro95 en Superplus 98 hebben het octaangetal 95 en 98. Benzine kunt u goedkoop tanken in heel Europa. Ook trekken auto's die rijden op benzine sneller op en zijn ze lichter, waardoor de wegenbelasting lager is. Bij de verbranding van benzine komt wel CO2 vrij, per verbrande liter ongeveer 2,4 kilogram CO2. Op benzine wordt veel accijns geheven en daardoor is benzine tanken duurder.

Diesel tanken

Ook diesel wordt gemaakt van aardolie. De prijs van diesel ligt lager dan die van benzine dus kunt u diesel goedkoop tanken. Auto's op diesel zijn zuiniger in gebruik, maar de wegenbelasting ligt hoger. Daarom is het pas vanaf 25.000 kilometer per jaar rendabel om een dieselauto te rijden. Via UC kunt u in 600 tankstations in heel Nederland goedkoop diesel tanken. Bij het verbranden van één liter diesel komt meer CO2 vrij dan bij het verbranden van benzine, maar dieselmotoren zijn zuiniger en produceren daarom netto minder CO2 per kilometer dan benzinemotoren. U hoeft dus minder vaak te tanken. Diesel is ook niet schoner dan benzine, want de verbranding veroorzaakt meer uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden, al hangt dat wel af van de leeftijd van de auto. Dieselmotoren na 2011 hebben standaard een roetfilter.

LPG tanken

Goedkoop tanken kan uitstekend met LPG. LPG is afkorting voor Liquefied Petroleum Gas. Het wordt gewonnen uit ruwe olie, soms in combinatie met aardgas. Auto's gebruiken het als brandstof en in de volksmond staat het dan ook wel bekend als autogas. Wie aan goedkoop tanken denkt, denkt vaak aan LPG. Gas is schoner dan benzine of diesel en stoot minder CO2 uit. Ook wordt op LPG een stuk minder accijns geheven dan op benzine of diesel, dus kunt u het voordelig tanken. Omdat een LPG tank meer weegt dan een benzinetank bestaat de kans wel dat een LPG auto duurder is in de wegenbelasting. Ook is een LPG auto minder zuinig en zult u dus vaker moeten tanken. Via UnitedConsumers kunt u goedkoop LPG tanken bij 600 tankstations.

Wanneer tanken?

De olieprijs verandert bijna elke dag, waardoor ook de brandstofprijzen veranderen. Goedkoop tanken doet u dus door de brandstofprijzen te vergelijken. Bij alle tankstations is het normaal dat de prijzen soms per dag een eurocent verschillen, dus kunt u niet altijd goedkoop tanken. Op Twitter laat UC weten of de brandstoffen morgen goedkoper of duurder zijn dan vandaag, zo kunt u extra besparen en altijd voordelig tanken. Volg ons daarom op Twitter en blijf altijd op de hoogte.

Brandstofprijzen in Europa

Nederland is qua brandstof tanken een van de duurste landen van Europa en echt goedkoop tanken kan duizenden kilometers verderop. Dit komt door de accijns- en belastingdruk van de overheid. Wilt u op vakantie tanken? Bekijk hier de brandstofprijzen in Europa. Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u gegarandeerde korting op iedere tankbeurt bij een van de aangesloten Nederlandse tankstations. Zo is tanken goedkoop.

Tips goedkoop tanken

Autorijden is al duur genoeg en met stijgende brandstofprijzen wilt u natuurlijk besparen waar het kan. We verzamelden een aantal tips om te besparen op brandstof.

 • Kies voor een zuinige auto en rijd ook zo zuinig mogelijk. Schakel op tijd en houd uw auto altijd goed in onderhoud.
 • Houd de actuele brandstofprijzen in de gaten, bijvoorbeeld via onze Twitter. Daarop laten wij al om 19.00 uur de brandstofprijzen van de volgende dag weten.
 • Met een tankkaart van UnitedConsumers krijgt u altijd korting op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs en tankt u bij ruim 600 tankstations met korting. Dit kan per jaar € 50,00 schelen!
 • Zorg ervoor dat uw bandenspanning goed is, slappe banden zorgen ervoor dat de auto meer brandstof verbruikt.
 • Kies de juiste brandstof. Aan de pomp kunt u vaak kiezen tussen premium- en biobrandstoffen. Premium brandstoffen zijn beter voor de motor van uw auto, maar ze zijn vaak wel wat duurder. Biodiesel- of brandstof is goedkoper en beter voor het milieu.