Contact
Mijn UnitedConsumers

Budget aanvullende verzekering ZorgStart

Met de aanvullende verzekering ZorgStart kunt u uw budgetpolis uitbreiden met extra buitenland vergoeding. Op deze manier gaat u goed verzekerd op reis.

Op deze aanvullende verzekering krijgt u korting + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

€ 1,50 per maand

zorgstartVergoedingen

ZorgStart is de goedkoopste en kleinste aanvullende verzekering binnen ons aanbod. Een goede aanvulling als u extra zekerheid wilt hebben in het buitenland. In deze aanvullende verzekering bent u namelijk volledig verzekerd voor repatriëring en spoedeisende zorg in het buitenland.

> Alle vergoedingen

UC door VGZ
ZorgStart
€ 1,50 per maand


  • Incl. korting + gratis tandongevallenverzekering

Kies dit pakket


Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar

Een aanvullende verzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Aanvullende verzekering afsluiten


Met welke basisverzekering kan ik ZorgStart afsluiten?

U kunt de aanvullende verzekering ZorgStart afsluiten in combinatie met de basisverzekering UC Bewuste Keuze.


Aanvullende verzekering afsluiten

Heeft u (weinig) extra zorg nodig en wordt deze niet uit de basisverzekering vergoed? Dan is de aanvullende verzekering ZorgStart een uitstekende én voordelige keuze.

ZorgStart van UnitedConsumers
 

  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,1.
  • Korting op deze aanvullende verzekering.
  • Gratis tandongevallenverzekering bij deze aanvullende verzekering.
 

voordelen unitedconsumers

ZorgStart kiezen


zorgverlener vinden

Zorgverlener in de buurt

Wij vinden dat zorg voor iedereen binnen handbereik moet zijn. Met onze aanvullende verzekering weet u zeker dat er altijd een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt is. Bekijk alle zorgverleners met contract in de UC ZorgZoeker. 

> Vind een zorgverlener

 

UC zorg app

Zorgkosten declareren

Dankzij de UC Zorg app kunt u eenvoudig uw zorgkosten declareren, uw eigen risico inzien en heeft u uw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Bovendien logt u gemakkelijk in met uw pincode of vingerafdruk. Wel zo veilig!

> Naar de UC Zorg app


Aanvullende verzekering vergelijken

Biedt ZorgStart niet de juiste vergoedingen voor uw persoonlijke situatie? Wellicht past de aanvullende verzekering UC ZorgBasis beter bij uw wensen. Zoekt u juist een aanvullende verzekering met de meest uitgebreide dekking voor de UC Bewuste Keuze? Dan is UC ZorgCombi een interessante optie. Door aanvullende verzekeringen te vergelijken, kiest u altijd een pakket dat bij u past!


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over de aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is een uitbreiding van de basisverzekering. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, alternatieve zorg of bijvoorbeeld brillen of lenzen. Met een aanvullende verzekering krijgt u zorgkosten vergoed die niet standaard in de basisverzekering opgenomen zijn. 

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald. De aanvullende verzekering daarentegen, wordt volledig samengesteld door de zorgverzekeraars. Hierdoor kunt u veel verschillende aanvullende verzekeringen tegenkomen en kiest u een aanvullende zorgverzekering die aansluit op uw zorgwensen.

Alle vergoedingen

Nee, het is niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Om een aanvullende verzekering af te sluiten, heeft u altijd een basisverzekering nodig. Een aanvullende verzekering zonder basisverzekering is dus niet mogelijk.

U kunt de aanvullende verzekering UC ZorgBasis afsluiten in combinatie met de basisverzekering UC Bewuste Keuze.

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Uw aanvullende verzekering wijzigen is enkel mogelijk tussen 12 november en 31 januari. Uw aanvullende verzekering na deze periode wijzigen is niet mogelijk. Uw aanvullende verzekering geldt namelijk van 1 januari tot en met 31 december. U kunt dus niet zomaar op 1 augustus uw aanvullende zorgverzekering wijzigen.

Nee, u hoeft geen eigen risico te betalen over zorg uit uw aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt namelijk enkel voor zorg uit de basisverzekering. Het is wel mogelijk dat er een eigen bijdrage geldt over de zorg uit uw aanvullende verzekering. Of dit geldt voor de zorg die u nodig heeft, vindt u in ons vergoedingenoverzicht.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Meer informatie


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!