Alles over de internet zorgverzekering

Niets is zo veranderlijk als het weer. Maar de zorgverzekeringenmarkt komt aardig in de buurt. Ieder jaar wordt het basispakket opnieuw ingericht door de politiek en worden nieuwe spelregels voor de zorgmarkt opgesteld. De zorgverzekeraars mogen zelf hun voorwaarden bij dat basispakket ontwerpen. Daarnaast stemmen ze hun aanvullende pakketten af op de ontwikkelingen in de basisverzekering.

Ontstaan van de internetpolis in de zorgverzekering

Al die continue verandering maakt het een hoop werk om verstandige keuzes te maken bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Eén trend van deze jaren is de moeite om te volgen: de internet zorgverzekering. Dit type polis vraagt een hoge zelfredzaamheid van u, maar u krijgt daarvoor wel korting op de zorgverzekering.

De internetpolis is ontstaan doordat ook zorgverzekeraars mee moeten bewegen met de ontwikkelingen van internet. Dankzij internet kunnen verzekerden informatie over hun zorgverzekering opeens makkelijk zelf nalezen, waardoor de klantenservice van een zorgverzekeraar minder vragen hoeft te beantwoorden. Bijvoorbeeld. Want zo zijn er talloze oplossingen mogelijk dankzij internet. Wij denken dat de internet zorgverzekering nog niet eens op zijn hoogtepunt is. De eerste virtuele artsen zitten al in de aanvullende pakketten…

Internet zorgverzekering: wat u zelf moet doen

De lagere premies zijn mogelijk omdat u met een internetverzekering veel zelf doet. Nota’s declareren, informatie over uw zorgverzekering online inzien en medicijnen bestellen bij de online apotheek. Wat er precies van u verwacht wordt bij een internetpolis verschilt per verzekeraar.

Lees ook

Basisverzekering
Budgetverzekering
Tandartsverzekering
Zorgverzekeraars in Nederland
Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

> Alles over zorgverzekeringen