Ziektekostenverzekering 2020

Ziektekostenverzekering is een ander woord voor ‘zorgverzekering’. Bij veel mensen staat de zorgverzekering namelijk nog bekend onder de oude naam ‘ziektekostenverzekering’. Bent u op zoek naar een nieuwe ziektekostenverzekering? Deze kunt u jaarlijks vanaf 12 november t/m uiterlijk 31 januari het volgende jaar afsluiten. Wij bieden de volgende ziektekostenverzekeringen:

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basis ziekteverzekering

Budgetpolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 70% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze ziektekostenverzekering

Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 80% vergoed van het marktconform tarief

€ 113,95 p/mnd

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze ziektekostenverzekering

Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: max. 100% vergoed van het martkconform tarief

€ 121,31 p/mnd

Wat vergoedt de ziektekostenverzekering?

Onder een ziektekostenverzekering wordt ook wel de basisverzekering verstaan. De verplichte ziektekostenverzekering zoals we die nu kennen. In ruil voor een maandelijkse ziektekostenpremie vergoedt deze verzekering uw ziektekosten. U kunt deze basisverzekering bij alle ziektekostenverzekeraars in Nederland afsluiten, zij hebben namelijk een acceptatieplicht en mogen u niet weigeren.

Uit de ziektezekering wordt de meest voorkomende en belangrijkste zorg vergoed, zoals huisartsenzorg, ziekenhuiszorg en medicijnen. Daarnaast dekt de ziektekostenverzekering ook:

Soorten ziektekostenverzekeringen

In Nederland kennen we verschillende soorten ziektekostenverzekeringen. De basisverzekering is in Nederland verplicht, hierbij kunt u kiezen uit een budgetverzekering, naturaverzekering of restitutieverzekering bij verschillende ziektekostenverzekeraars. Daarnaast kunt u deze basis ziekteverzekering ook aanvullen met een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering. Deze aanvullende ziektekostenverzekeringen zijn niet verplicht.

Ziektekostenverzekering verplicht

Het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basis zorgverzekering, is verplicht voor iedereen in Nederland. Er gelden een aantal uitzonderingen. Bent u bijvoorbeeld in militaire dienst, tijdelijk als student of stagiaire in Nederland of wilt u vanwege gemoedsbezwaren geen ziektekostenverzekering afsluiten? Dan valt u buiten deze regeling.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Het loont om ieder jaar uw ziektekostenverzekering te vergelijken. Zo kunt u namelijk jaarlijks geld besparen op uw vaste lasten. Weet u waar u op moet letten bij het vergelijken van uw ziektekostenverzekering? Wij helpen u graag op weg.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Overstappen van ziektekostenverzekering

Wilt u overstappen van ziektekostenverzekering? Dan kan dit in de periode van november t/m 31 januari. Voor 31 januari moet u uiterlijk een nieuwe zorgverzekering hebben gekozen, anders bent u niet verzekerd en dat mag in Nederland niet zomaar. In deze periode kunt u dus uitgebreid verschillende ziektekostenverzekeringen vergelijken. Vergelijken is altijd verstandig, zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt.

Eigen risico ziektekostenverzekering

Voor de ziektekostenverzekering wordt jaarlijks een eigen risico vastgesteld door de overheid. In 2020 blijft het eigen risico gelijk om € 385,- Dit bedrag dient u zelf te betalen vóórdat uw ziektekostenverzekering overgaat op vergoeding. Ziektekostenverzekeraars mogen hier niet onder gaan zitten, maar ze kunnen u wel korting geven in ruil voor een hoger vrijwillig eigen risico.